Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Volkswagen profiteert van extra vraag in Europa en Noord-Amerika

Volkswagen profiteert van extra vraag in Europa en Noord-Amerika

WOLFSBURG (ANP/RTR) - Volkswagen heeft afgelopen kwartaal financieel geprofiteerd van een toegenomen autoverkoop in Europa en Noord-Amerika. In voorlopige kwartaalcijfers die vrijdag naar buiten zijn gebracht meldt het Duitse autoconcern een stevige groei van de omzet en bedrijfswinst, ondanks dat de onderneming ook last had van verstoringen bij een leverancier als gevolg van de overstromingen in Slovenië.

De fabrikant, die op 26 oktober de volledige kwartaalcijfers zal publiceren, zei dat de omzet in juli, augustus en september met 12 procent groeide tot 78,8 miljard euro. De bedrijfswinst ging daarnaast met ongeveer 14 procent vooruit naar 4,9 miljard euro.

Eerder had het concern, waaronder ook merken als Audi, Škoda en Porsche vallen, al laten weten dat er de voorbije periode zo'n 2,3 miljoen voertuigen afgeleverd waren. Dat is ruim 7 procent meer dan een in dezelfde periode vorig jaar. Vooral in Europa en Noord-Amerika trok de vraag naar auto's van Volkswagen aan. Dat compenseerde een verkoopdaling van bijna 6 procent in China, eveneens een belangrijke markt voor het bedrijf.

Verkoopverwachtingen

Volkswagen houdt voorlopig vast aan zijn eerdere verwachtingen voor de leveringen en verkopen. Zo denkt het concern in heel dit jaar tussen de 9 miljoen en 9,5 miljoen voertuigen af te leveren. De verkopen groeien waarschijnlijk met 10 tot 15 procent.

De onderneming uit Wolfsburg is wel wat somberder geworden in zijn prognose voor de winst. Volkswagen heeft afgelopen kwartaal namelijk 2,5 miljard euro verlies geleden op zogeheten hedgecontracten waarmee prijsschommelingen op de grondstoffenmarkten worden afgedekt. Dit betreft puur een boekhoudkundig verlies, maar dit drukt niettemin op de marges van het bedrijf.

Meer uit Financieel

Beleggers kijken uit naar drukke beursweek met veel resultaten

DEN HAAG (ANP) - Beleggers staat een drukke beursweek te wachten met veel bedrijfsresultaten om te verwerken. Onder meer verfconcern AkzoNobel, telecombedrijf KPN, uitzender Randstad en bouwconcerns BAM en Heijmans presenteren cijfers. Buiten Nederland zijn onder meer Google-moederbedrijf Alphabet en frisdrankconcern Coca-Cola aan de beurt.

13 uur geleden
Vakbond Samsung plant manifestatie, onderhandelingen lopen nog

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - De grootste vakbond van Samsung Electronics houdt maandag een manifestatie op het chipproductiecomplex ten zuiden van Seoul, ondanks lopende onderhandelingen. Naar verwachting komen zo'n 1500 mensen opdagen bij de protestmars, volgens een woordvoerder van de vakbond.

13 uur geleden
ECB-bestuurder: geen haast om over renteverlagingen te beslissen

CORK (ANP/BLOOMBERG) - Snelle actie van de Europese Centrale Bank (ECB) rond de rentetarieven is niet nodig, zegt ECB-bestuurder en Ierse centralebankpresident Gabriel Makhlouf. "Het is niet nodig om echt haast te maken met het nemen van beslissingen", zei hij tegen de krant Irish Examiner in een op zondag verschenen interview.

15 uur geleden
Xi belooft belastinghervorming in nieuwe plannen voor China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - President Xi Jinping belooft de steun voor lokale overheden te vergroten en het Chinese belastingstelsel te hervormen. Dat is onderdeel van nieuw gepresenteerde plannen voor de op een na grootste economie ter wereld.

16 uur geleden
Gat in Britse financiën dreigt bij loonsverhoging publieke sector

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk krijgt mogelijk te maken met een gat in de financiën als de nieuwe Labour-regering instemt met loonsverhogingen die hoger zijn dan de inflatie voor miljoenen werkenden in de publieke sector, zoals leraren en verpleegkundigen. De nieuwe Britse minister van Financiën Rachel Reeves hintte erop dat ze overweegt die loonsverhogingen in te voeren, om stakingen te voorkomen.

17 uur geleden
Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP/RTR) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

22 uur geleden
Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

1 dag geleden