Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Volkskrant, AD en Trouw zaterdag mogelijk later

Volkskrant, AD en Trouw zaterdag mogelijk later

AMSTERDAM (ANP) - De landelijke ochtendkranten van DPG Media, de Volkskrant, het AD en Trouw, waarschuwen dat de zaterdagse editie mogelijk later op de mat ligt dan gebruikelijk. Dat heeft alles te maken met het winterweer.

"Hoewel we er alles aan doen om de krant te bezorgen, valt niet uit te sluiten dat we ook dit weekeinde voor een grote opgave komen te staan. Daarom vragen wij u er rekening mee te houden dat de krant zaterdag later kan worden bezorgd dan u gewend bent. Onze excuses hiervoor", schrijven de directie van DPG en de hoofdredacties van de kranten vrijdag.

Afgelopen maandag lukte het door de winterse omstandigheden helemaal niet om de papieren kranten naar de abonnees te krijgen. Zij konden hun krant wel digitaal lezen. Ook de dagen erna konden de kranten nog niet overal worden bezorgd. "De buitengebieden en sommige dorpen en wijken bleken moeilijk bereikbaar voor onze chauffeurs en bezorgers. Velen van u toonden hiervoor begrip en staken onze bezorgers zelfs een hart onder de riem. Maar er is ook onbegrip. Na enige dagen begint het geduld op te raken. Dat begrijpen wij."

Meer uit Binnenland

Politiebonden: meer geld nodig voor bewaken en beveiligen

BAARN (ANP) - Politiebonden roepen in een brief aan minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) op snel meer geld beschikbaar te stellen voor het zogenoemde stelsel Bewaken en Beveiligen, dat toeziet op het beschermen van bedreigde personen. Door een tekort aan geld lopen die personen en politie momenteel "onnodige extra risico’s", melden politievakbonden ACP, ANPV, NPB en Equipe dinsdag.

8 minuten geleden
CPB: pas op met belastingmaatregelen om gedrag te sturen

DEN HAAG (ANP) - De overheid moet spaarzamer gebruikmaken van belastingmaatregelen om het gedrag van burgers en bedrijven te sturen. Deze instrumenten zijn vaak nodeloos ingewikkeld en leiden tot hoge kosten of lastenverzwaringen, zonder dat het beoogde doel ermee wordt bereikt. Daarvoor waarschuwt het Centraal Planbureau (CPB) in een rapport.

57 minuten geleden
4 musea, waaronder Tropenmuseum, verder onder naam Wereldmuseum

DEN HAAG (ANP) - Het Tropenmuseum, Afrika Museum, Museum Volkenkunde en Wereldmuseum gaan later dit jaar verder onder de naam Wereldmuseum. De musea hebben sinds de fusie in 2014 een andere koers ingezet, meldt de museumkoepel Nationaal Museum van Wereldculturen dinsdag. "De nieuwe naam is een logische nieuwe stap van deze transitie."

1 uur geleden
Tata Steel naar rechter om cameratoezicht van omgevingsdienst

IJMUIDEN (ANP) - Tata Steel stapt naar de rechter wegens de camera's die de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) heeft opgehangen om toezicht te houden op de staalfabriek. Tata eist met een kort geding dat het cameratoezicht stopt, omdat volgens het bedrijf de privacy van de medewerkers niet gegarandeerd is.

1 uur geleden
Gezondheidsraad: baas moet sommige werknemers griepprik aanbieden

DEN HAAG (ANP) - Bepaalde groepen werknemers zouden van hun werkgever een griepprik aangeboden moeten krijgen, adviseert de Gezondheidsraad het kabinet. De raad doelt met name op mensen die in hun werk meer kans maken op griep en die door hun baan kwetsbare anderen ook eerder kunnen besmetten.

2 uur geleden
Zembla: OM verwijdert aantekening strafblad Zembla-journalist

HILVERSUM (ANP) - De aantekening op het strafblad van Zembla-journalist Ton van der Ham na zijn arrestatie in 2018 is door het Openbaar Ministerie verwijderd, meldt Zembla dinsdagochtend. Van der Ham was destijds aan het werk in het UMC Utrecht toen beveiligers hem aanhielden. Het OM concludeert volgens Zembla na nieuw onderzoek dat de aanhouding was gebaseerd op een dwaling.

3 uur geleden
Zorg en onderwijs: stop met verplaatsen asielkinderen

DEN HAAG (ANP) - Beroepskrachten uit jeugdgezondheidszorg en onderwijs vinden dat het afgelopen moet zijn met de in hun ogen "zinloze" verplaatsingen van kinderen in de asielopvang. Die veroorzaken in hun optiek "onnodige ontwikkelingsschade en psychosociale problematiek", maar ze zouden ook een verspilling van arbeid, tijd en geld van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en andere betrokken organisaties betekenen.

5 uur geleden