Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Volgens Washington waarschuwde Iran niet over tijdstip aanval

Volgens Washington waarschuwde Iran niet over tijdstip aanval

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Iran heeft de Verenigde Staten vorige week niet gewaarschuwd over het tijdstip van de aanval op Israël of mogelijke doelwitten. Volgens het Witte Huis in Washington hebben de VS wel berichten uitgewisseld met Iran, maar ging het nooit over het tijdschema of de doelwitten van de Iraanse aanval afgelopen weekend.

De grootschalige en ongekende luchtaanval van Iran op Israël was een "spectaculaire en beschamende mislukking", aldus het Witte Huis verder. Met hulp van Amerikaanse troepen werden de meeste raketten en drones uitgeschakeld.

"We hebben berichtgeving gezien dat de Iraniërs wilden falen, en dat deze spectaculaire en beschamende mislukking allemaal met opzet was", aldus een woordvoerder. "Dit is allemaal categorisch onjuist."

De Iraanse actie was bedoeld als wraak voor een waarschijnlijk Israëlische aanval op Iraanse generaals. Maar Teheran zou de boel niet op de spits willen drijven en een oorlog willen vermijden. Daarom zou de aanval zo zijn opgezet dat Israël op tijd kon reageren, aldus analisten.

Meer uit Buitenland

Nog meer Democraten willen Harris als presidentskandidaat

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Ook de Democratische gouverneur van Kentucky, Andy Beshear, en Adam Schiff, prominent lid van het Huis van Afgevaardigden, hebben maandag bekendgemaakt Kamala Harris te steunen als presidentskandidaat. Beshear is een van de namen die wordt genoemd als mogelijke kandidaat-vicepresident onder Harris.

17 minuten geleden
Media VS: Harris belde zondag urenlang om steun te vergaren

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zat zondag ruim tien uur aan de telefoon om steun te vergaren voor haar kandidatuur voor het presidentschap, melden Amerikaanse media. Zij schrijven dat de politica sprak met meer dan honderd mensen, onder wie partijleiders, Congresleden en gouverneurs.

1 uur geleden
Kremlin boos over weigering van Russische journalisten bij Spelen

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Kremlin vindt het "onacceptabel" dat Frankrijk sommige Russische journalisten geen toestemming geeft verslag te doen van de Olympische Spelen in Parijs. Een woordvoerder beschuldigt Frankrijk van het ondermijnen van de persvrijheid.

2 uur geleden
Schietpartij met vijf doden in Kroatisch rusthuis

DARUVAR (ANP) - Een 51-jarige man heeft met een vuurwapen in het Kroatische dorp Daruvar, 95 kilometer ten oosten van Zagreb, geschoten in een bejaardentehuis. Vijf mensen zijn gedood, inclusief zijn moeder, en drie raakten gewond, van wie een ernstig. Over het motief van de dader is nog niets bekend.

2 uur geleden
Israël meldt dood van twee gijzelaars in Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR/AFP) - Volgens Israëlische informatie zijn nog twee gijzelaars in de Gazastrook overleden. Het nieuws komt in de week van nieuwe onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de ongeveer 120 resterende gijzelaars.

2 uur geleden
Israëlische topsporters welkom, zegt Franse buitenlandminister

BRUSSEL (ANP/AFP/RTR) - Israëlische topsporters zijn welkom bij de Olympische Spelen in Parijs, benadrukte de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné maandag. Eerder spoorde een links-radicaal parlementslid sporters uit Israël aan om niet te komen.

3 uur geleden
Meer dan 500 arrestaties na dodelijke protesten in Bangladesh

DHAKA (ANP/AFP/RTR) - Na de golf van politiek geweld in Bangladesh zijn al zeker 532 mensen opgepakt, meldt een woordvoerder van de politie van de Bengalese hoofdstad Dhaka. Onder hen zijn ook leden van de oppositie. Bij de protesten zijn in een week tijd al 163 mensen omgekomen en raakten honderden agenten gewond.

3 uur geleden