Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Volgende week visie van kabinet op corona-aanpak winter en lente

Volgende week visie van kabinet op corona-aanpak winter en lente

DEN HAAG (ANP) - Zorgminister Ernst Kuipers komt volgende week met een plan voor de corona-aanpak zoals hij die deze winter en lente voor ogen heeft. Dat is iets later dan eerder was gepland maar dat komt volgens hem omdat hij pas vier weken in functie is en de stappen voor de korte termijn goed wil uitzoeken, zei hij na afloop van de ministerraad.

Later komt hij met een strategie voor de coronabestrijding op de lange termijn, als de pandemie voorbij is. Het is de bedoeling dat de samenleving zich voorbereidt op een situatie waarbij opnieuw een virus opduikt en moet worden bestreden, zei Kuipers. Daarvoor is volgens hem "een bredere weging" nodig en moet niet alleen naar de toegankelijkheid van de zorg worden gekeken.

Uitgangspunt in de strategie is dat de zorg zoveel mogelijk open wordt gehouden voor alle vormen van zorg en "we wegblijven van draconische maatregelen zoals sluitingen en lockdowns". Alleen een uitbreiding van de zorgcapaciteit is volgens de minister niet voldoende om een toekomstige besmettingsgolf op te vangen. Daarom worden volgens Kuipers met alle sectoren, zoals onderwijs, sport en cultuur, gesprekken gevoerd over wat zij zelf in die gevallen kunnen doen om mee te helpen met het tegengaan van besmettingen.

Meer uit Binnenland

VVD verwacht na aanval Iran op Israël einde aan discussie F-35

DEN HAAG (ANP) - De VVD gaat ervan uit dat na de aanval van Iran op Israël de discussie ophoudt over de noodzaak van het leveren van F-35- en reserveonderdelen aan Israël. Dat schrijft buitenlandwoordvoerder Ruben Brekelmans van de VVD op X.

4 uur geleden
Israël gaat angstige uren tegemoet, zegt CIDI-directeur

DEN HAAG (ANP) - Directeur Naomi Mestrum vreest dat Israël angstige uren tegemoet gaat, nadat bekend is geworden dat Iran een aanval met drones en raketten is begonnen op Israël. "We hebben met afschuw kennis genomen van het bericht. De komende uren zal meer duidelijk worden over de impact van de aanval", aldus Mestrum.

5 uur geleden
Buitenlandse Zaken roept reizigers Israël op alert te zijn

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken roept Nederlanders in Israël op de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen. Toeristen die met een georganiseerde reis in Israël zijn, wordt op het hart gedrukt contact te houden met de reisorganisatie. Nederlanders die dringend hulp nodig hebben, moeten de ambassade bellen, schrijft het ministerie op X.

5 uur geleden
Kerk in Vent staat stil bij door lawine omgekomen Nederlanders

VENT (ANP) - Tijdens een kerkdienst in het dorpje Vent in de Oostenrijkse deelstaat Tirol is aan het einde van de middag stilgestaan bij het overlijden van drie Nederlanders bij een lawine donderdag. De slachtoffers van 33, 35 en 60 maakten deel uit van een groep van zeventien Nederlanders, die met vier Oostenrijkse berggidsen een toertocht maakten. Een vierde slachtoffer raakte onderkoeld. De man van 32 verbleef daarom een nacht ter observatie in het ziekenhuis.

10 uur geleden
Actievoerders bij Eurovision in Concert roepen op tot boycot Songfestival

AMSTERDAM (ANP) - Rond de veertig mensen demonstreerden zaterdagmiddag voor de deur van Eurovision in Concert in AFAS Live in Amsterdam, waar dertig deelnemers van het Eurovisie Songfestival later optreden met hun inzending voor het festival. De demonstranten riepen deelnemers en publiek op om het songfestival te boycotten omdat Israël, dat niet meedoet aan deze preparty, optreedt tijdens het Eurovisie Songfestival.

11 uur geleden
Man (21) uit Delft opgepakt om explosie in Pijnacker vorige week

PIJNACKER (ANP) - Een 21-jarige man uit Delft is vrijdag opgepakt in verband met een ontploffing bij een woning aan de Thorbeckelaan in het Zuid-Hollandse Pijnacker. Dit meldt de politie zaterdagmiddag. De woning liep in de nacht van 6 op 7 april veel schade op.

14 uur geleden
Cyberaanval op boekenleverancier, mogelijk bankgegevens gestolen

EDE (ANP) - Distributeur van onder meer schoolboeken Iddink Learning Materials in Ede is donderdag geraakt door een cyberaanval. Er zijn vermoedelijk persoonlijke data buitgemaakt of ingezien, maar het bedrijf zoekt nog uit hoeveel en welke. Iddink Learning Materials levert boeken en lesmateriaal aan middelbare scholen en aan leerlingen rechtstreeks. Het bedrijf zegt meteen te hebben ingegrepen.

15 uur geleden