Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Volgende week gesprek tussen staatssecretaris en De Mol

Volgende week gesprek tussen staatssecretaris en De Mol

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) praat volgende week met Talpa-baas John de Mol over de misstanden bij The Voice of Holland, bevestigt een woordvoerder van het ministerie. Een exacte dag is nog niet bekend. De Mol liet in een verklaring vrijdag al weten in te gaan op de uitnodiging van Uslu om te spreken over de kwestie.

Eerder vrijdag zei de staatssecretaris al een gesprek te willen met De Mol en de omroepen over de misstanden bij The Voice en de werkcultuur waardoor ze konden ontstaan. Uslu werd "misselijk" van de berichten over het seksueel overschrijdende gedrag bij het programma. "Dit gedrag moet aangepakt worden." Ze zei "iedere mogelijkheid" die daaraan bijdraagt aan te grijpen.

BOOS meldde dat er negentien vrouwen hebben geklaagd over bandleider Jeroen Rietbergen, vijftien over een regisseur van het programma en dat twee aangifte hebben gedaan tegen coach Ali B, onder meer wegens verkrachting. Ali B ontkent. Rietbergen gaf voor de uitzending van BOOS al toe dat hij over de schreef is gegaan.

De Mol was tot en met 2019 eindverantwoordelijke van het programma dat hij ooit zelf bedacht. Volgens het programma BOOS van Tim Hofman, dat de misstanden onthulde, ging het al vanaf een van de eerste seizoenen van The Voice mis. Het programma startte in 2010. De Talpa-baas zei pas in 2019 voor het eerst te hebben gehoord over grensoverschrijdend gedrag door Rietbergen. De Mol gaf de bandleider, die toen tevens zijn zwager was, een tweede kans omdat het volgens de mediamagnaat voor het eerst was dat er klachten over hem waren.

Meer uit Binnenland

Inwoner van Arnhem komt om bij brand

ARNHEM (ANP) - Een inwoner van Arnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen bij een brand in een woning aan de John Lennonstraat. Dat meldt de politie Gelderland op X. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand.

5 uur geleden
Lichten grootste kerstboom van het land voor 25e keer ontstoken

IJSSELSTEIN (ANP) - De lichten in de grootste kerstboom van het land gaan zaterdag voor de 25e keer aan. De grote zendmast in IJsselstein, ook wel de Gerbrandytoren, is weer omgebouwd tot kerstboom. Eind november zijn de 120 energiezuinige ledlampen in de toren, aan de snelweg A2, gehesen. Het toplicht is op 360 meter hoogte geïnstalleerd.

5 uur geleden
Burgemeester van Vlaardingen sluit woningen wegens explosies

VLAARDINGEN (ANP) - Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen heeft besloten twee woningen te sluiten wegens een nieuwe explosie in de Koninginnestraat. Dat maakte de gemeente in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend. Een woning in de Gretha Hofstralaan en een woning en aangrenzend een bedrijfspand in de Koninginnestraat werden gesloten.

7 uur geleden
Milieuorganisatie vecht natuurvergunning Schiphol aan bij rechter

SCHIPHOL (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) vecht samen met Greenpeace Nederland en Milieudefensie de natuurvergunning voor Schiphol aan bij de rechter. De milieuorganisatie kondigde dat eind september al aan, en heeft vrijdag een beroepschrift naar de rechtbank gestuurd. Volgens MOB had de vergunning niet verstrekt mogen worden vanwege "grove inhoudelijke en procedurele gebreken".

9 uur geleden
Mark Rutte wenst Nederlandse televisie 'veel Matthijs' toe

HILVERSUM (ANP) - Mark Rutte vindt het "mooi" dat Matthijs van Nieuwkerk weer terugkomt op de Nederlandse televisie. Dat heeft de demissionair minister-president gezegd in gesprek met Jaïr Ferwerda, in de RTL-talkshow Beau.

9 uur geleden
Burgemeester: volgend jaar schadefonds voor ondernemers Ter Apel

TER APEL (ANP) - Ondernemers in Ter Apel kunnen naar verwachting ergens begin volgend jaar gebruikmaken van een schadefonds voor extra kosten die ze maken door overlast van asielzoekers. Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde, waar Ter Apel onder valt, heeft dat deze week aan de gemeenteraad medegedeeld.

13 uur geleden
Lab: kwart van de schapen bij bedrijven met blauwtong stierf

DEVENTER (ANP) - In de eerste twee maanden van de blauwtonguitbraak zijn 37.000 schapen meer gestorven dan normaal. Dat meldt het laboratorium Royal GD op basis van een analyse van de uitbraak. Bij beroepsmatige schapenhouders die minstens zes weken geplaagd zijn met het virus stierf gemiddeld 25 procent van de dieren.

14 uur geleden