Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voetbalsupporters slaags met elkaar bij Ikea Delft

Voetbalsupporters slaags met elkaar bij Ikea Delft

DELFT (ANP) - De politie heeft in de omgeving van de Delftse vestiging van Ikea tientallen voetbalsupporters aangehouden. Dat gebeurde nadat verschillende supportersgroepen met elkaar op de vuist waren gegaan. Ook de mobiele eenheid kwam ter plaatse, maar hoefde niet op te treden. Het zou gaan om 32 aanhoudingen, de politie heeft dat niet bevestigd.

Volgens de voetbalfans logeerde de Ajax-selectie in het WestCord Hotel langs de A13 bij Delft, naast het Ikea-pand, vanwege de bekerfinale tegen Vitesse. Die is zondagavond in de Rotterdamse Kuip. Een woordvoerder van Ajax liet echter weten dat de selectie niet zoals in het verleden wel vaker gebeurde in het Delftse hotel verbleef, maar in een hotel in Amsterdam.

De spelersbus van Ajax arriveerde rond 16.30 uur bij De Kuip. De bekerfinale wordt zonder publiek gespeeld.

Meer uit Binnenland

Actievoerders verhogen barricade bij bezetting UvA-terrein

AMSTERDAM (ANP) - De barricade die door demonstranten is opgeworpen bij de pro-Palestijnse bezetting van een terrein van de Universiteit van Amsterdam wordt verder opgehoogd. Actievoerders verstevigen de blokkade woensdagmiddag met straatstenen en hogen die op met spullen zoals meubilair, fietsen, planken en dranghekken.

41 minuten geleden
Wagensveld probeert zaterdag weer koran te verbranden in Arnhem

ARNHEM (ANP) - Pegida-voorman Edwin Wagensveld gaat zaterdag opnieuw een poging wagen om een koran te verbranden in Arnhem. Bij de door de gemeente aangewezen plek onder de Nelson Mandelabrug zal veel politie aanwezig zijn. Dat bevestigt de woordvoerster van burgemeester Ahmed Marcouch na berichtgeving van Omroep Gelderland.

57 minuten geleden
Oekraïne laat veroordeelde criminelen toe tot leger

KYIV (ANP/RTR/AFP) - Door een tekort aan manschappen laat Oekraïne veroordeelde criminelen toe tot het leger. Het Oekraïense parlement heeft ingestemd met de vrijwillige mobilisatie van bepaalde gevangenen.

1 uur geleden
Duizenden schoenen in Amsterdam geplaatst voor kinderen in Gaza

AMSTERDAM (ANP) - Voor het kantoor van Booking.com in Amsterdam zijn woensdagmiddag duizenden kinderschoenen neergezet. Het is een herdenkingsprotest voor omgekomen kinderen in Gaza. Volgens de organisatie van het protest biedt Booking.com "nog steeds" accommodaties aan in illegale Israëlische nederzettingen.

1 uur geleden
Honderden mensen bij bezetting UvA-terrein

AMSTERDAM (ANP) - Bij het pro-Palestijnse protest op het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam zijn inmiddels honderden mensen aanwezig. Woensdagmiddag komen steeds meer mensen naar de bezetting van het terrein in het centrum van de hoofdstad, zien verslaggevers van het ANP. Veel mensen demonstreren buiten de barricade die demonstranten hebben opgeworpen.

2 uur geleden
Noord-Holland maakt woningbouw in landelijk gebied makkelijker

HAARLEM (ANP) - De regels voor woningbouw in landelijk gebied in Noord-Holland worden versoepeld om de provinciale doelstelling van 191.000 nieuwe woningen tot en met 2030 te halen. Het provinciebestuur gaat er wel vanuit dat een groot deel in stedelijk gebied kan worden gebouwd.

2 uur geleden
OM België eist tot 30 jaar cel om folteren Nederlander na ripdeal

TURNHOUT (ANP/BELGA) - Het Belgische Openbaar Ministerie eist tot dertig jaar gevangenisstraf tegen de mannen die een Nederlander uit Heumen (Gelderland) ernstig zouden hebben gemarteld na de diefstal van een partij cocaïne. Het OM rekent hun onder meer poging tot moord en zwaar verminkende foltering aan.

2 uur geleden