Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voetbalsters Zweden winnen op EK wel van Zwitserland

SHEFFIELD (ANP) - De voetbalsters van Zweden hebben hun tweede wedstrijd op het Europees kampioenschap in Engeland wel gewonnen. In Sheffield versloeg het elftal van coach Peter Gerhardsson Zwitserland met 2-1. Zweden had de eerste wedstrijd op het evenement gelijkgespeeld tegen Nederland.

Na een wat tegenvallende eerste helft werd het meteen na de hervatting wat boeiender. In de 53e minuut kwam Zweden op voorsprong dankzij een doelpunt van Fridolina Rolfö. Ze rondde beheerst af na een pass van Kosovare Asllani.

Ruim een minuut later echter was het alweer gelijk. Ramona Bachmann schoot hard en fraai raak, na slecht wegwerken van de Zweedse keepster Hedvig Lindahl. In de 79e minuut kwam Zweden opnieuw op voorsprong. Hanna Bennison schoot raak van net buiten het strafschopgebied.

Later op de avond spelen in deze poule Nederland en Portugal tegen elkaar.

Meer uit Voetbal

Verbruggen op een na jongste doelman ooit op een EK

HAMBURG (ANP) - Bart Verbruggen is de op een na jongste doelman ooit tijdens een wedstrijd op een EK. De keeper van Brighton & Hove Albion, 21 jaar en 303 dagen oud, heeft een basisplaats bij het Nederlands elftal voor het duel met Polen in Hamburg.

29 minuten geleden
Koeman twijfelde laatste week niet meer over opstelling Oranje

HAMBURG (ANP) - Ronald Koeman wist al sinds dinsdag met welke elf spelers hij op het Europees kampioenschap tegen Polen zou beginnen. Na het wegvallen van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners, zag de bondscoach geen reden af te wijken van de ploeg die maandag in een oefenwedstrijd met 4-0 van IJsland won.

33 minuten geleden
Koeman houdt in openingsduel met Polen vast aan zelfde basisploeg

HAMBURG (ANP) - Het Nederlands elftal begint de eerste groepswedstrijd op het Europees kampioenschap tegen Polen met een ongewijzigd basiselftal. Bondscoach Ronald Koeman houdt in het Volksparkstadion in Hamburg vast aan dezelfde elf spelers als maandag in het oefenduel met IJsland.

1 uur geleden
Spelers van Oranje arriveren onder luid applaus bij stadion

HAMBURG (ANP) - De spelers van het Nederlands elftal zijn onder luid applaus aangekomen bij het Volksparkstadion, waar om 15.00 uur het eerste EK-duel met Polen begint. Duizenden Oranjefans zagen de bus aankomen en zongen bondscoach Ronald Koeman en zijn internationals toe. Boven de bus cirkelde een helikopter van de Duitse politie.

Volksparkstadion stroomt langzaam vol met Oranjefans

HAMBURG (ANP) - Het Volksparkstadion in Hamburg stroomt langzaam vol met Oranjefans. Een kleine twee uur voor aanvang van de eerste groepswedstrijd van Nederland op het EK, tegen Polen, zitten veel supporters al in het stadion.

Witsel slaat ook laatste training voor eerste duel Belgen over

FREIBERG AM NECKAR (ANP) - Axel Witsel heeft zondag ook de laatste groepstraining van de Belgen voor de EK-wedstrijd tegen Slowakije overgeslagen. De 35-jarige verdediger van Atlético Madrid is nog altijd niet fit. Recordinternational Jan Vertonghen en Arthur Theate trainden wel mee.