Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voetbalsters verliezen oefenduel met Oostenrijk in de slotfase

Voetbalsters verliezen oefenduel met Oostenrijk in de slotfase

XEWKIJA (ANP) - De Nederlandse voetbalsters hebben de eerste van twee oefeninterlands tegen Oostenrijk verloren. De Leeuwinnen stonden op Malta lang op voorsprong dankzij een doelpunt van Lieke Martens, maar gaven de wedstrijd in de slotfase volledig uit handen. Door treffers van Eileen Campbell en Sarah Zadrazil begon de ploeg van bondscoach Andries Jonker het WK-jaar met een nederlaag: 1-2. Oranje oefent dinsdag opnieuw tegen Oostenrijk.

Het eerste duel zou vrijdagavond worden gespeeld in het Tony Bezzina-stadion in Paola, maar daar was het veld vanwege noodweer onbespeelbaar geworden. De voetbalsters gingen daarom per boot naar het eiland Gozo, dat tot Malta behoort, om daar te spelen. Onderweg pikte de ferry ook de Oostenrijkse selectie en de Italiaanse arbitrage op.

Jonker greep terug op het vertrouwde 4-3-3-systeem, nadat hij in de vorige drie oefeninterlands had geëxperimenteerd met een 5-3-2-formatie. De bondscoach benadrukte in de aanloop naar het duel dat de tijd van uitproberen en kansen geven aan speelsters voorbij is. Jonker wil nu gaan toewerken naar een ploeg die komende zomer in Australië en Nieuw-Zeeland goed kan presteren op het WK.

Meer uit Voetbal

Bayer Leverkusen ten koste van AS Roma naar finale Europa League

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft zich ten koste van AS Roma geplaatst voor de finale van de Europa League. De ploeg van de Spaanse trainer Xabi Alonso speelde met 2-2 gelijk tegen de Italianen en dat was voldoende na de 2-0-zege van een week eerder in Rome.

4 minuten geleden
Janssen helpt Wolfsburg met doelpunt aan tiende beker op rij

KEULEN (ANP) - De Nederlandse voetbalinternational Dominique Janssen heeft met een doelpunt in de Duitse bekerfinale bijgedragen aan de 2-0-zege van VfL Wolfsburg op Bayern München. Het was de tiende keer op rij dat de vrouwen van Wolfsburg de nationale beker in de wacht sleepten.

4 uur geleden
Van Bommel verliest met Antwerp bekerfinale van Union

BRUSSEL (ANP) - De Nederlandse trainer Mark van Bommel is er met Antwerp niet in geslaagd om voor het tweede jaar op rij beslag te leggen op de Belgische voetbalbeker. In Brussel werd de finale van de Croky Cup met 1-0 verloren van Union, dat voor het eerst sinds 1914 de beste was.

5 uur geleden
Van der Maarel krijgt afscheidswedstrijd bij FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht-voetballer Mark van der Maarel krijgt een afscheidswedstrijd in september. De club uit de Eredivisie laat weten op gepaste wijze afscheid te willen nemen van de 34-jarige verdediger.

5 uur geleden
Arsenal langer door met middenvelder Jorginho

LONDEN (ANP/BELGA) - Arsenal heeft het aflopende contract van middenvelder Jorginho met een seizoen verlengd. De 32-jarige Italiaanse voetballer kwam in januari 2023 over van Chelsea.

5 uur geleden
Operatie voor Sierhuis na nieuwe zware knieblessure

SITTARD (ANP) - Spits Kaj Sierhuis van Fortuna Sittard heeft een zware knieblessure en ondergaat binnenkort een operatie. Dat meldt de speler op Instagram. "De geweldige momenten die we dit seizoen samen in ons stadion hebben beleefd zullen werken als motivatie om zo sterk mogelijk terug te komen", schrijft de aanvaller, die dit seizoen twaalf doelpunten maakte voor de Limburgers in de Eredivisie.

7 uur geleden
Nieuw contract Cubarsí bij FC Barcelona met torenhoge afkoopsom

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft het contract met de 17-jarige verdediger Pau Cubarsí opengebroken en verlengd tot en met juni 2027. Er is een torenhoge afkoopsom van 500 miljoen euro opgenomen in de nieuwe verbintenis.

8 uur geleden