Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voetbalsters verliezen in oefenwedstrijd van Italië

Voetbalsters verliezen in oefenwedstrijd van Italië

FERRARA (ANP) - De Nederlandse voetbalsters hebben in aanloop naar de Olympische Spelen in een oefenwedstrijd met 1-0 verloren van Italië. Het enige doelpunt viel na een klein kwartier uit een strafschop, die werd benut door Cristiana Girelli.

De penalty werd gegeven na een ongelukkige actie van aanvalster Renate Jansen, die in een klutssituatie na een vrije trap een tegenstandster naar de grond werkte. Oranje-keeper Sari van Veenendaal koos de goede hoek, maar kon de inzet van Girelli niet pareren.

Oranje trad aan zonder spits Vivianne Miedema, die niet helemaal fit was en ook niet op de bank zat. Lieke Martens kreeg ook geen speelminuten. Bondscoach Sarina Wiegman wisselde veelvuldig en greep het duel aan om diverse speelsters aan het werk te zien. Volgende week woensdag maakt ze de selectie voor de Olympische Spelen bekend.

Toeschouwers

De wedstrijd werd gespeeld in Ferrara, waar duizend toeschouwers aanwezig waren.

Dinsdag komt Oranje opnieuw in actie. Dan is in Enschede Noorwegen de tegenstander.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Voetbal

Laudrup: UEFA had duel Denen niet moeten hervatten

KOPENHAGEN (ANP/DPA/BELGA) - De Deense oud-voetballer Michael Laudrup heeft kritiek geuit op de Europese voetbalbond UEFA nadat de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland (0-1) zaterdagavond werd hervat na de reanimatie van Christian Eriksen.

25 minuten geleden
Franse spits Benzema: ik ben 100 procent klaar om te spelen

PARIJS (ANP/DPA) - Voetballer Karim Benzema is definitief fit voor de eerste EK-wedstrijd van Frankrijk tegen Duitsland van dinsdag. "Zaterdag heb ik weer meegedaan met de training. Na afloop had ik geen pijn of klachten. Ik ben dus 100 procent klaar om te spelen", zei de spits van Real Madrid tegen de Franse zender Téléfoot.

27 minuten geleden
Dalot vervangt op EK positief geteste Cancelo bij Portugal

BOEDAPEST (ANP) - De Portugese verdediger João Cancelo heeft in aanloop naar de EK-wedstrijd tegen Hongarije, dinsdag om 18.00 uur, positief getest op het coronavirus. De Portugese bondscoach Fernando Santos heeft Diogo Dalot opgeroepen als vervanger.

2 uur geleden
Deense bond geeft update over Eriksen en bedankt voor de steun

KOPENHAGEN (ANP) - De Deense voetbalbond heeft zondagochtend een update gegeven over Christian Eriksen. De bond bevestigde dat de toestand van de middenvelder stabiel is en meldt dat hij voorlopig in het ziekenhuis moet blijven voor verder onderzoek.

2 uur geleden
Deense ploegarts: het lukte om Christian weer terug te krijgen

KOPENHAGEN (ANP) - De Deense ploegarts Martin Boesen trof Christian Eriksen (29) zaterdagavond buiten bewustzijn aan. De teamdokter slaagde er met het medische personeel in Eriksen weer bij bewustzijn te krijgen.

2 uur geleden
Einde EK voor Belgische verdediger Castagne

SINT-PETERSBURG (ANP) - De Belgische verdediger Timothy Castagne komt dit EK niet meer in actie. De 25-jarige Castagne, uitkomend voor Leicester City, viel zaterdagavond in het duel met Rusland uit met een dubbele breuk in zijn oogkas.

3 uur geleden
Denen schrappen voor zondag training en media-activiteiten

KOPENHAGEN (ANP) - De Deense nationale ploeg heeft na de reanimatie van Christian Eriksen tijdens de EK-wedstrijd van zaterdag tegen Finland (0-1) de voor zondag geplande training geschrapt. Dat heeft de Deense voetbalbond zondagochtend bekendgemaakt. Ook alle media-activiteiten gaan niet door.

4 uur geleden