Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voetbalsters Spanje spelen niet tot voorzitter bond is vertrokken

Voetbalsters Spanje spelen niet tot voorzitter bond is vertrokken

MADRID (ANP) - De voetbalsters van de Spaanse selectie hebben in een gezamenlijke verklaring aangegeven dat ze niet meer in actie komen totdat voorzitter Luis Rubiales van de Spaanse bond uit zijn functie is gezet. De voorzitter ligt onder vuur voor het geven van een kus op de mond van international Jenni Hermoso na de gewonnen WK-finale tegen Engeland.

Rubiales verklaarde eerder op vrijdag dat hij niet van plan was op te stappen. De beslissing leidde tot veel verontwaardiging. Zo onderneemt de Spaanse regering stappen tegen de voorzitter, terwijl de internationale spelersvakbond FIFpro en de Spaanse Hoge Raad voor de Sport (CSD) eveneens maatregelen hebben aangekondigd.

Hermoso zelf reageerde vrijdag op de woorden van Rubiales dat zij zou hebben ingestemd met de kus en hem zou hebben willen optillen. "Ik wil duidelijk maken dat ik geen enkel moment heb ingestemd met de kus die hij mij gaf en dat ik geen enkel moment heb geprobeerd de president op te tillen", zei Hermoso in een verklaring van de spelersvakbond FutPro op sociale media.

"Ik tolereer niet dat iemand mijn woord in twijfel trekt en al helemaal niet dat iemand iets verzint dat ik niet heb gezegd", aldus Hermoso.

Meer uit Voetbal

Simons wil niet te lang stilstaan bij zijn afgekeurde doelpunt

LEIPZIG (ANP) - Xavi Simons wil niet te lang stilstaan bij zijn afgekeurde treffer in het duel met Frankrijk (0-0) op het EK. Hij leek Oranje halverwege de tweede helft op voorsprong te schieten, maar de grensrechter en later de videoscheidsrechter vonden dat Denzel Dumfries de Franse doelman Mike Maignan hinderde toen hij buitenspel stond.

1 uur geleden
Koeman is tevreden met gelijkspel van Oranje tegen Fransen

N i e u w bericht, meer informatie na 3e alinea

1 uur geleden
Bondscoach Koeman snapt niet dat doelpunt van Simons is afgekeurd

LEIPZIG (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal snapt niet waarom het doelpunt van Xavi Simons tegen Frankrijk werd afgekeurd. Eerst een grensrechter en later de videoscheidsrechter oordeelden dat Denzel Dumfries de Franse doelman Mike Maignan hinderde terwijl hij buitenspel stond.

2 uur geleden
Aanvoerder Van Dijk kan leven met punt tegen Frankrijk

LEIPZIG (ANP) - Aanvoerder Virgil van Dijk zei in een eerste reactie na het doelpuntloos gelijkspel tegen Frankrijk dat hij kon leven met een punt. De verdediger van Oranje zag ook positieve punten en kijkt alweer vooruit.

2 uur geleden
Oranje besluit boeiend schouwspel met gelijkspel tegen Frankrijk

LEIPZIG (ANP) - Het Nederland elftal is dichtbij een plek in de achtste finales van het EK, na een gelijkspel tegen Frankrijk (0-0). Oranje leidt, met de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk van dinsdag voor de boeg, samen met de Fransen poule D van de Europese eindronde. De kans is groot dat het huidige puntentotaal van 4 voldoende is om in ieder geval als een van de vier beste nummers 3 verder te bekeren.

3 uur geleden
Oranje na 0-0 tegen Frankrijk dicht bij achtste finales EK

LEIPZIG (ANP) - Het Nederlands elftal heeft een grote stap gezet richting de achtste finales van het Europees kampioenschap in Duitsland. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelde in Leipzig met 0-0 gelijk tegen WK-finalist Frankrijk.

3 uur geleden
België zonder Witsel in groepswedstrijd tegen Roemenië

KEULEN (ANP/BELGA) - Bondscoach Domenico Tedesco van België moet het in de tweede groepswedstrijd op het EK tegen Roemenië nog doen zonder Axel Witsel. De speler van Atlético Madrid heeft pijntjes en is niet meegereisd met het elftal naar Keulen.

3 uur geleden