Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voetbalsters PSG winnen bij Häcken in CL, Groenen valt uit

Voetbalsters PSG winnen bij Häcken in CL, Groenen valt uit

GÖTEBORG (ANP) - De voetbalsters van Paris Saint-Germain hebben het eerste duel met BK Häcken in de kwartfinales van de Champions League met 2-1 gewonnen in Zweden. Oranje-middenveldster Jackie Groenen viel voor rust geblesseerd uit bij de Franse formatie en werd vervangen door collega-international Lieke Martens.

PSG opende in de 23e minuut de score via Eva Gaetino. Häcken kwam vlak voor rust langszij dankzij Rusul Rosa Kafaji, die alsnog scoorde nadat ze een strafschop had gemist. Tabitha Chawinga tekende een kwartier voor tijd voor de 2-1. De return is volgende week donderdag in Parijs.

PSG had de kwartfinales bereikt door als groepswinnaar te eindigen in de poule van Ajax. De ploeg uit de Franse hoofdstad verloor in de Johan Cruijff ArenA met 2-0, maar won later de thuiswedstrijd met 3-1. Häcken had in de laatste voorronde van het toernooi FC Twente uitgeschakeld.

Titelverdediger FC Barcelona boekte een 2-1-zege bij het Noorse Brann. Caroline Graham Hansen, een van de twee Noorse speelsters van Barcelona, maakte in de 9e minuut de openingstreffer. Cecilie Redisch Kvamme bracht de ploegen weer op gelijke hoogte, voordat Salma Paralluelo in de 72e minuut de eindstand op het bord zette. Oranje-international Esmee Brugts viel vlak voor tijd in bij Barcelona.

Meer uit Voetbal

De Ligt hervat zondag training van Bayern München met oog op Real

MÜNCHEN (ANP) - Matthijs de Ligt mist zaterdag de uitwedstrijd van Bayern München tegen VfB Stuttgart in de Bundesliga. De medische staf van de club uit Beieren wil de Nederlandse verdediger klaarstomen voor het uitduel van woensdag met Real Madrid in de halve finale van de Champions League.

30 minuten geleden
Engelse pers kiest Foden (ManCity) als beste speler van het jaar

LONDEN (ANP) - Engelse voetbaljournalisten hebben aanvaller Phil Foden van Manchester City gekozen als beste voetballer van het jaar in Engeland. Bij de vrouwen ging de prestigieuze prijs naar clubgenote Khadija Shaw uit Jamaica.

35 minuten geleden
De Graafschap mag geen fans meenemen naar FC Emmen

DOETINCHEM (ANP) - De Graafschap mag volgende week vrijdag geen supporters meenemen naar de uitwedstrijd tegen FC Emmen. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de club uit Doetinchem bestraft omdat fans veel vuurwerk afstaken tijdens een uitduel met FC Groningen.

1 uur geleden
Van Dijk mist mogelijk thuisduel van Liverpool met Spurs

LIVERPOOL (ANP) - Virgil van Dijk mist zondag mogelijk de thuiswedstrijd van Liverpool tegen Tottenham Hotspur. "Hij heeft afgelopen week niet met de ploeg getraind", zei trainer Jürgen Klopp op een persconferentie. "Maar het is de bedoeling dat hij vrijdag weer aansluit."

1 uur geleden
Nederlands getint Atalanta speelt gelijk in Marseille

MARSEILLE (ANP) - Het Nederlands getinte Atalanta houdt door een gelijkspel bij Olympique Marseille uitzicht op het bereiken van de eindstrijd van de Europa League. De heenwedstrijd in de halve finales eindigde in 1-1.

14 uur geleden
Finale in zicht voor Bayer Leverkusen na zege bij AS Roma

ROME (ANP) - Bayer Leverkusen lijkt hard op weg naar de finale van de Europa League op 22 mei in Dublin. De Duitse landskampioen won bij AS Roma knap met 2-0 door doelpunten van Florian Wirtz en Robert Andrich. Volgende week is de return.

14 uur geleden
Voetballer Tonali krijgt ook in Engeland straf na gokken op duels

NEWCASTLE (ANP) - De Italiaanse middenvelder Sandro Tonali heeft door het overtreden van de regels met betrekking tot gokken in Engeland een voorwaardelijke straf opgelegd gekregen van twee maanden. Hij gaf toe tussen 12 augustus en 12 oktober vorig jaar vijftig weddenschappen te hebben geplaatst op Engelse voetbalwedstrijden. Tonali werd in oktober vorig jaar al voor tien maanden geschorst door de Italiaanse bond.

19 uur geleden