Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voetbalsters FC Twente laten ook tweede kans op landstitel liggen

Voetbalsters FC Twente laten ook tweede kans op landstitel liggen

SITTARD (ANP) - De voetbalsters van FC Twente zijn er opnieuw niet in geslaagd de landstitel veilig te stellen. Het elftal van coach Joran Pot verloor met 2-0 bij Fortuna Sittard en zag nummer 2 Ajax kort voor tijd PSV met 2-1 verslaan. Met nog één speelronde te gaan, is de voorsprong van FC Twente op Ajax nog 2 punten.

De Enschedeërs lieten anderhalve week geleden in het uitduel met FC Utrecht al de eerste kans op het kampioenschap liggen. Het werd toen 2-2. Tegen Fortuna had de koploper het nog een stuk moeilijker. Myrthe Moorrees kreeg in de 26e minuut een grote kans om de score voor de thuisploeg te openen, maar de voormalige speelster van Twente kopte in kansrijke positie over. Een doelpunt van Elena Dhont van Twente werd kort voor rust afgekeurd omdat er geduwd zou zijn.

Fortuna nam halverwege de tweede helft alsnog de leiding via Tessa Wullaert. Daarna scoorde ook Féli Delacauw nog. Ondanks de nederlaag leek Twente het kampioenschap binnen te halen. In Amsterdam benutte Sherida Spitse in de slotfase echter een strafschop, waardoor Ajax alsnog won.

Telstar-thuis

"We creëerden in de openingsfase direct een aantal goede kansen en daar sprongen we niet goed mee om", zei Twente-trainer Pot. "Naarmate de wedstrijd vorderde, zakten we weg en daar hebben we het in de rust ook met elkaar over gehad. We werden ongeduldig en liepen achter de bal aan. In de tweede helft was er niet zo veel aan de hand en hadden we de controle. Fortuna kreeg een kans en die ging er gelijk in. Vanaf dat moment hadden we het heel moeilijk en in de laatste tien minuten kregen we nog wel goede kansen, maar het was minder dan voor rust. Of het te maken heeft met de druk? Dat zou raar zijn. Dan begin je niet zo goed aan de wedstrijd als wij deden."

Twente, dat al acht keer kampioen werd bij de vrouwen, ontvangt volgende week zaterdag tijdens de laatste speelronde Telstar. Die club staat op de voorlaatste plaats. Ajax gaat die dag op bezoek bij nummer 5 ADO Den Haag. Pot: "We hebben alles in eigen hand. We moeten wel beseffen dat we tegen Fortuna speelden, dat een goed team heeft en dan kun je verliezen. Dat wil je niet, maar met de kwaliteiten die zij hebben kan dat. Volgende week spelen we thuis en dan kunnen we er nog een keer vol voor gaan om het te realiseren. Ik ben ervan overtuigd dat we het gaan halen."

Meer uit Voetbal

Bologna maakt verblijf AZ-huurling Odgaard permanent

ALKMAAR (ANP) - Jens Odgaard keert niet meer terug naar AZ. De 25-jarige Deen wordt definitief overgenomen door Bologna, waar hij sinds februari op huurbasis speelt. De nummer 3 van de Serie A licht een koopoptie in het contract van de aanvaller.

59 minuten geleden
Italiaans international Zaniolo mist EK voetbal door blessure

ROME (ANP/AFP) - Aanvaller Nicolò Zaniolo van Aston Villa moet het EK voetbal missen door een blessure aan zijn linkervoet. Die liep de 19-voudig international van Italië op in een duel van zijn club met Liverpool.

1 uur geleden
Clubs in Premier League willen discussie over afschaffing VAR

LONDEN (ANP) - Voetbalclubs uit de Premier League gaan op 6 juni praten over mogelijke afschaffing van de videoscheidsrechter, kortweg VAR. Dat melden diverse media waaronder Sky Sports, The Athletic en de Daily Telegraph. Daartoe heeft Wolverhampton Wanderers een voorstel ingediend. Als dat de steun krijgt van dertien andere clubs uit de hoogste Engelse voetbalklasse, dan heeft het een kans.

1 uur geleden
Stuttgart-aanvaller Undav in Duitse selectie voor EK voetbal

BERLIJN (ANP) - Aanvaller Deniz Undav maakt deel uit van de selectie van Duitsland voor het EK voetbal in eigen land. Bondscoach Julian Nagelsmann maakte weer enkele namen bekend van de spelers waarmee hij komende zomer een gooi wil doen naar de Europese titel. Dit gebeurt telkens op een ludieke manier.

2 uur geleden
Oranje-international Blind langer bij Spaanse verrassing Girona

GIRONA (ANP) - Daley Blind heeft zijn contract bij Girona met een jaar verlengd. De 34-jarige Oranje-international staat nu tot de zomer van 2026 onder contract bij de Catalaanse club.

4 uur geleden
Blessure De Bruyne (Manchester City) lijkt mee te vallen

MANCHESTER (ANP/Belga) - De blessure van middenvelder Kevin De Bruyne van Manchester City lijkt mee te vallen. De Belgische sterspeler ging dinsdag tijdens de gewonnen wedstrijd bij Tottenham Hotspur (0-2) geblesseerd naar de kant na een overtreding van Pape Sarr, maar er lijkt geen ernstige schade te zijn. "Ik denk dat ik wel in orde ben", zei hij een dag later.

4 uur geleden
Lijnders komend seizoen aan de slag als trainer Red Bull Salzburg

SALZBURG (ANP) - Pepijn Lijnders is vanaf komend seizoen trainer van Red Bull Salzburg. De Oostenrijkse club heeft de komst van de 41-jarige Nederlander voor drie seizoenen bevestigd. Lijnders is nu nog assistent van de vertrekkende hoofdtrainer Jürgen Klopp bij Liverpool.

7 uur geleden