Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voetbalsters Engeland door op WK na strafschoppen tegen Nigeria

BRISBANE (ANP) - De voetbalsters van Engeland hebben zich met veel moeite geplaatst voor de kwartfinales van het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. De ploeg van de Nederlandse bondscoach Sarina Wiegman versloeg Nigeria pas na strafschoppen. Na de reguliere speeltijd en de verlenging was de stand nog 0-0.

Engeland was vrijwel de gehele wedstrijd de onderliggende partij. Nigeria raakte twee keer de lat en dook veelvuldig op voor het Engelse doel. De regerend Europees kampioen moest bovendien met tien speelsters verder na een rode kaart voor Lauren James in de 87e minuut. De Afrikaanse ploeg wist echter niet te profiteren van het numerieke overwicht.

In de strafschoppenserie miste Georgia Stanway meteen namens Engeland, maar de Nigeriaanse speelsters Desire Oparanozie en Michelle Alozie faalden eveneens. Engeland speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Colombia en Jamaica, die dinsdag op het programma staat.

Terugkeer Walsh

Wiegman kon tegen Nigeria weer beschikken over middenveldster Keira Walsh, die hersteld was van een knieblessure. Nigeria nam brutaal het initiatief en was in de 16e minuut dicht bij de 1-0. Ashleigh Plumptre, voormalig jeugdinternational van Engeland, raakte de lat met een hard schot.

Het favoriete Engeland kreeg pas halverwege de eerste helft een kans na een fout achterin bij Nigeria, maar keeper Chiamaka Nnadozie redde op het schot van Alessia Russo. Rachel Daly leek even later namens de Europees kampioen een strafschop te verdienen, maar de scheidsrechter draaide haar beslissing terug na het zien van de tv-beelden.

Sterke tweede helft Nigeria

Ook in de tweede helft was Nigeria de gevaarlijkste ploeg. De nummer 40 van de wereld raakte een minuut na rust via Uchenna Kanu opnieuw de lat. De Engelsen lieten pas na een uur weer van zich horen, maar een volley van Daly vloog naast. In de slotfase van de tweede helft moest Engeland met tien speelsters verder, nadat James op de rug van de grond liggende Alozie was gaan staan.

In de verlenging kreeg Alozie een uitgelezen kans om de score te openen, maar de rechtsback raakte de bal verkeerd met haar linkervoet. Ook invalster Asisat Oshoala wist keepster Mary Earps niet te passeren. Via strafschoppen voorkwam Engeland alsnog dat weer een titelfavoriet zou worden uitgeschakeld op het WK.

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

12 uur geleden
Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

13 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.