Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voetballer Sterling terug naar Engeland na inbraak in zijn huis

Voetballer Sterling terug naar Engeland na inbraak in zijn huis

AL KHOR (ANP) - Voetballer Raheem Sterling is vanuit Qatar teruggekeerd naar Engeland nadat er zaterdag in zijn huis is ingebroken. Bondscoach Gareth Southgate van Engeland bevestigde na de 3-0-zege op Senegal in de achtste finales van het WK dat de voetballer het trainingskamp van de Engelse ploeg had verlaten.

Volgens Engelse media waren gewapende personen in de nacht van zaterdag op zondag binnengedrongen in het huis van Sterling, terwijl zijn gezin thuis was. De Engelse voetbalbond maakte kort vooraf aan het duel met Senegal bekend dat Sterling vanwege een "familieomstandigheid" ontbrak in de selectie van Southgate.

De bondscoach zei dat het nog onduidelijk was of Sterling terugkeert in Qatar. Engeland neemt het zaterdag op tegen Frankrijk in de kwartfinales van het WK. De voetballer krijgt "alle tijd die hij nodig heeft" om de situatie af te handelen. "Ik wil hem niet verder onder druk zetten. Soms is voetbal niet het meest belangrijke en komt familie eerst", aldus Southgate.

Sterling is 81 keer uitgekomen voor het Engels elftal en speelde op dit WK in de eerste wedstrijd tegen Iran, waarin hij een keer scoorde, en in de tweede wedstrijd tegen de Verenigde Staten. De 27-jarige speler van Chelsea zat het duel met Wales op de bank.

Aanvoerder Harry Kane wenste zijn ploeggenoot veel sterkte en hoopt dat hij hem snel weer terugziet. "Het is nooit makkelijk als je ziet dat een teamgenoot en vriend met zoiets moet omgaan. We moeten het afwachten. Ik ben er zeker van dat Raheem met de coach zal overleggen en de best mogelijke beslissing zal nemen voor hem en zijn familie."

Meer uit Sport

Tennisser Griekspoor bereikt derde ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het masterstoernooi in Madrid. Nederlands beste tennisser rekende op het Spaanse gravel in drie sets af met de Japanner Taro Daniel: 4-6 6-3 6-4.

49 minuten geleden
Overdracht olympische vlam in Athene met zang van Nana Mouskouri

ATHENE (ANP/DPA) - Griekenland heeft de olympische vlam overgedragen aan de organisatie van de Olympische Spelen in Parijs. Dat gebeurde tijdens een plechtige ceremonie in het antieke, marmeren Stadion Panathinaiko in Athene, waar in 1896 de eerste moderne Spelen werden gehouden.

1 uur geleden
Turner De Munck wint EK-zilver op voltige

RIMINI (ANP) - Turner Loran de Munck (24) heeft bij de EK in het Italiaanse Rimini het zilver gegrepen op voltige. De Munck kwam in de finale tot 14,933 punten. Daarmee hoefde hij alleen de Ierse wereldkampioen Rhys McClenaghan (15,300) voor zich te dulden. Europees meerkampkampioen Marios Georgiou uit Cyprus pakte het brons (14,800).

3 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp buigt voor Fransman Humbert in Madrid

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is niet verder gekomen dan de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid. De Nederlandse tennisser boog op het Spaanse gravel voor de Fransman Ugo Humbert, die beduidend beter was en won in twee sets: 6-3 6-3.

3 uur geleden
Judoka De Wit houdt zilver over aan eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Frank de Wit heeft bij de EK in Zagreb genoegen moeten nemen met zilver. De 28-jarige Noord-Hollander verloor in de klasse tot 81 kilogram in de finale van Tato Grigalasjvili uit Georgië met ippon. De regerend wereldkampioen wierp De Wit na 44 seconden op zijn rug.

4 uur geleden
Wielerploeg SD Worx-Protime aast met Vollering op Vuelta-zege

VALENCIA (ANP) - Wielerploeg SD Worx-Protime gaat met Demi Vollering op jacht naar de eindoverwinning in de Vuelta España Femenina. De 27-jarige wielrenster krijgt in de Ronde van Spanje, die zondag van start gaat met een ploegentijdrit in Valencia, hulp van onder anderen Europees kampioene Mischa Bredewold.

5 uur geleden
McNulty wint tijdrit in Ronde van Romandië, Ayuso nieuwe leider

ORON (ANP) - De Amerikaanse wielrenner Brandon McNulty heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De renner van UAE Team Emirates was de snelste in een individuele tijdrit over 15,5 kilometer met start en finish in Oron. McNulty profiteerde van droge omstandigheden. De meeste klassementsrenners werkten hun tijdrit af in de regen.

5 uur geleden