Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voetballer Benzema neemt na 14 jaar afscheid van Real Madrid

Voetballer Benzema neemt na 14 jaar afscheid van Real Madrid

MADRID (ANP) - Karim Benzema vertrekt na veertien jaar bij Real Madrid. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd. De 35-jarige Franse voetballer groeide na zijn komst in 2009 uit tot een van de legendes van de club.

Hij speelde in totaal 647 wedstrijden voor de Madrilenen waarin hij 353 keer scoorde. Hij staat daarmee tweede op de topscorerslijst achter Ronaldo, die 450 treffers voor Real Madrid maakte. Benzema won een recordaantal van 25 titels met de club, waaronder vijf keer de Champions League, vier landstitels en drie keer de Spaanse beker.

Benzema kreeg vorig jaar voor het eerst in zijn loopbaan de Gouden Bal, de onderscheiding voor de beste speler. Hij stond vorig seizoen met vijftien doelpunten aan de basis van de eindzege in de Champions League en leidde zijn ploeg naar landstitel. Dit jaar slaagde hij er alleen in met de Koninklijke de beker te winnen. In de halve finales van de Champions League was Manchester City te sterk.

Saudi-Arabië

Benzema ontbrak vorig jaar vanwege een blessure bij het WK in Qatar. Na het toernooi, waarin Frankrijk de finale verloor van Argentinië, maakte hij bekend te stoppen als international.

Real Madrid noemt Benzema in een verklaring "een fundamentele speler in deze gouden eeuw van onze geschiedenis". Hij krijgt dinsdag een officieel afscheid van de club met een ceremonie in aanwezigheid van voorzitter Florentino Perez.

Benzema speelt zondagavond zijn laatste wedstrijd voor Real Madrid in het competitieduel met Athletic Club. Het is nog niet duidelijk waar hij zijn loopbaan vervolgt, maar hij wordt evenals de Argentijn Lionel Messi in verband gebracht met een overstap naar Saudi-Arabië. Real Madrid maakte zaterdag al bekend dat Eden Hazard, Marco Asensio en Mariano Diaz bij de club vertrekken.

Meer uit Voetbal

Juventus ondanks nederlaag bij Lazio naar finale beker

ROME (ANP) - Juventus heeft zich ten koste van Lazio geplaatst voor de finale van het Italiaanse bekertoernooi. Het elftal van Massimiliano Allegri verloor de return in Rome met 2-1, maar dat was goed genoeg na de 2-0-zege in de heenwedstrijd in Turijn

6 uur geleden
Koploper Arsenal scoort vijfmaal tegen Chelsea

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft een belangrijke overwinning in de race om de Engelse landstitel geboekt. De koploper was voor eigen publiek veel te sterk voor Chelsea en scoorde vijfmaal (5-0). Kai Havertz en Ben White troffen tweemaal doel.

6 uur geleden
FC Porto neemt Conceição definitief over van Ajax

PORTO (ANP) - Francisco Conceição keert niet meer terug bij Ajax. FC Porto laat weten dat het de optie tot koop in het huurcontract van de 21-jarige vleugelaanvaller heeft gelicht. De Portugees is nu tot medio 2029 aan de huidige nummer 3 van Portugal verbonden.

8 uur geleden
Wedstrijd Inter - Torino dag verplaatst om kampioensfeest

MILAAN (ANP) - De Italiaanse competitiewedstrijd tussen de kersverse kampioen Internazionale en Torino is verplaatst van zaterdag naar zondag om 12.30 uur. Na het duel viert de ploeg van de Nederlanders Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen de landstitel met een bustocht door Milaan en een huldiging.

8 uur geleden
Voetbalster Van Dijk verruilt OH Leuven voor FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - Voetbalster Nikée van Dijk speelt volgende seizoen voor FC Twente. De 20-jarige Nederlandse komt over van het Belgische OH Leuven en tekent in Enschede een contract tot de zomer van 2026.

9 uur geleden
Henderson is terug op het trainingsveld bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Jordan Henderson heeft de groepstraining bij Ajax hervat. De middenvelder is hersteld van een rugblessure die hem bijna een maand aan de kant heeft gehouden. Trainer John van 't Schip neemt hem mogelijk op in zijn selectie voor het thuisduel van woensdagavond met Excelsior.

9 uur geleden
Engelse media: trainer Slot topkandidaat voor Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Arne Slot is de belangrijkste kandidaat om Jürgen Klopp bij Liverpool op te volgen. Dat melden Engelse media als Sky Sports, The Guardian, The Times, The Athletic en The Telegraph.

11 uur geleden