Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voetbalfan overlijdt door val van tribune bij duel River Plate

Voetbalfan overlijdt door val van tribune bij duel River Plate

BUENOS AIRES (ANP) - Bij een wedstrijd in de Argentijnse voetbalcompetitie tussen River Plate en Defensa y Justicia is een fan om het leven gekomen door een val van de tribune. Het drama gebeurde in de 25e minuut. De wedstrijd werd gestaakt.

Het stadion met een capaciteit van zo'n 83.000 plekken zat volgens River Plate voor 90 procent vol. De club spreekt van een noodlottig ongeval. "Het is een trieste dag", aldus River Plate in een verklaring.

De autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld.

In Argentinië zijn in het verleden vaker problemen geweest met overvolle stadions. Sinds 2013 zijn er geen fans van de bezoekende club meer welkom.

Meer uit Voetbal

Voetbalvedette Marta staat voor afscheid bij Braziliaanse ploeg

RIO DE JANEIRO (ANP/DPA) - De Braziliaanse voetbalster Marta wil dit jaar afscheid nemen van haar nationale ploeg. De 38-jarige aanvalster zou het liefst na de Olympische Spelen in Parijs afzwaaien, maar Marta moet nog even afwachten of ze geselecteerd wordt. "Als ik naar de Spelen ga, dan zal ik van ieder moment genieten", weet ze. "Maar of ik nu naar de Spelen ga of niet, dit is mijn laatste jaar bij de nationale ploeg."

11 minuten geleden
Van Egmond stopt als scheidsrechterscoördinator bij KNVB

ZEIST (ANP) - Dick van Egmond stopt na dit seizoen als coördinator scheidsrechterszaken van de KNVB. De 62-jarige oud-arbiter doet door gezondheidsredenen een stapje terug, meldt de voetbalbond.

39 minuten geleden
KNVB schorst Ajacied Bergwijn na rode kaart één wedstrijd

ZEIST (ANP) - Ajax-aanvaller Steven Bergwijn is door de KNVB voor één wedstrijd geschorst. De aanvoerder krijgt de straf voor zijn directe rode kaart in het thuisduel van woensdag met Excelsior.

51 minuten geleden
Technisch manager Bosvelt langer bij Go Ahead Eagles

DEVENTER (ANP) - Paul Bosvelt heeft zijn contract bij Go Ahead Eagles verlengd. De technisch manager is nu toe medio 2027 verbonden aan de club uit Deventer.

2 uur geleden
Ajax kijkt weer vooruit na terugkeer van geschorste Kroes

AMSTERDAM (ANP) - Ajax richt het vizier op de toekomst na de terugkeer van Alex Kroes als technisch directeur. De club zoekt een algemeen directeur, drie commissarissen en een trainer die een stem krijgt bij het formeren van een selectie die de club weer richting de nationale top moet brengen.

3 uur geleden
PSV wil laatste drie duels recordaantal punten Ajax evenaren

EINDHOVEN (ANP) - Hoewel PSV de landstitel niet meer kan ontgaan, hebben de Eindhovenaren de laatste drie duels nog wel iets om voor te spelen. PSV kan bij zeges op Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk het record van Ajax evenaren. In het seizoen 1971/1972 kwam de kampioen uit Amsterdam in de Eredivisie tot dertig overwinningen en drie gelijke spelen. Omgerekend naar het huidige driepuntensysteem zijn dat 93 punten.

3 uur geleden
Feyenoord-doelman Bijlow gunt trainer Slot transfer naar Liverpool

DEVENTER (ANP) - Justin Bijlow gunt zijn trainer Arne Slot een transfer naar Liverpool. "Het is jammer voor onze club", zei de doelman van Feyenoord op een persmoment na het gewonnen uitduel met Go Ahead Eagles (1-3). "Maar net zoals met een speler, gun je ook hem een mooie stap omdat hij het zo goed heeft gedaan."

5 uur geleden