Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voetbalclubs 'blij verrast' en hebben vragen over terugkeer fans

Voetbalclubs 'blij verrast' en hebben vragen over terugkeer fans

AMSTERDAM (ANP) - Voetbalclubs zijn "blij verrast" met de boodschap dat ze aan het einde van april, na bijna zeven maanden zonder publiek, weer toeschouwers mogen ontvangen in hun stadions. Sommige clubs voelen zich wel overvallen door de boodschap en krijgen veel vragen van fans waar ze nu geen antwoord op hebben, met name over de verdeling van de beperkt beschikbare plaatsen.

"Het is goed nieuws, maar we zijn echt totaal verrast", zegt commercieel directeur Frans Janssen van PSV, dat op 24 april in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen 4000 fans mag ontvangen. Het is volgens de KNVB aan de clubs om de beschikbare plaatsen te verdelen. Janssen: "Naast het feit dat we in principe blij zijn, roept dit natuurlijk vooral heel veel vragen op. Bij onze fans, maar zeker ook bij ons. We gaan nu in overleg met de betrokken instanties en zullen dan communiceren hoe we met deze situatie omgaan."

Ajax mag op 25 april bij de thuiswedstrijd tegen AZ, waarin de club kampioen kan worden, 7500 mensen ontvangen in de Johan Cruijff ArenA. "Aan de ene kant zijn we blij dat er perspectief is voor ons en voor onze fans", zegt een woordvoerder van Ajax. "Maar we werden erg verrast met de berichtgeving en hebben vragen over de voorwaarden die gesteld worden."

Aangenaam verrast

Bij het duel Feyenoord - Vitesse in De Kuip zijn 6500 mensen welkom. "We zijn best verrast met deze mededeling", zegt een woordvoerder van de Rotterdammers. "Maar laat helder zijn: aangenaam verrast. Heel veel dingen zijn nog niet duidelijk en het zal allemaal nog heel wat voeten in aarde hebben, maar we pakken die handschoen graag op. Hopelijk is dit een begin op weg naar het 'oude normaal'."

Bij FC Twente overheerst ook de blijdschap dat het tegen FC Utrecht weer 4000 supporters mag ontvangen in de Grolsch Veste. "We hebben steeds gezegd dat we er klaar voor zijn, we zijn dan ook heel blij met de toelating van beperkt publiek", zegt algemeen directeur Paul van der Kraan. "De komende dagen hopen we de verdere informatie met de voorwaarden te ontvangen. Wat ons betreft is dit de eerste aanzet tot volledig bezette tribunes."

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

dily 5 dagen geleden
hoe simpel ben je, als je het nog over "het oude normaal" hebt.

Meer uit Gezond

Huisarts die toch AstraZeneca geeft aan 60-minner niet strafbaar

DEN HAAG (ANP) - Huisartsen die in samenspraak met patiënten toch nog het coronavaccin van AstraZeneca geven aan mensen onder de 60 jaar zijn volgens de gezondheidsinspectie niet in overtreding.

24 minuten geleden
Kuipers: advies Gezondheidsraad 'fantastisch, goed nieuws'

ROTTERDAM (ANP) - Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), is blij met het advies van de Gezondheidsraad om de tijd tussen de eerste en de tweede coronaprik te verlengen zodat er genoeg vaccin is om meer mensen de eerste prik te geven. "Fantastisch, goed nieuws", zei hij maandag in zijn eerste reactie. Het kan zelfs leiden tot "aanzienlijk" minder opnames, schat hij.

2 uur geleden
Gezondheidsraad: meer tijd tussen twee prikken is overwegen waard

DEN HAAG (ANP) - De Gezondheidsraad zet de deur open naar de mogelijkheid om meer mensen een eerste prik te geven van de coronavaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna. De tijd tussen de eerste en de tweede prik kan wat de raad betreft eventueel worden verlengd naar twaalf weken. Het effect van zo'n verlenging is "relatief klein", tempert het adviesorgaan van het kabinet de verwachtingen wel.

2 uur geleden
6757 nieuwe coronagevallen, gemiddelde loopt verder op

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 6757 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Voor een maandag is dat relatief veel. Het aantal positieve tests ligt in het begin van de week doorgaans lager dan richting het einde van de week.

3 uur geleden
Meer coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal opgenomen coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal opnieuw gestegen. In totaal zijn nu 2582 patiënten met Covid-19 opgenomen, 65 meer dan zondag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

4 uur geleden
Proefvakantie Rhodos moet ‘schat aan informatie’ opleveren

SCHIPHOL (ANP) - Zowel in binnen- als buitenland zijn de ogen gericht op de 189 Nederlandse proeftoeristen die maandagmiddag naar het Griekse eiland Rhodos vliegen. De all-inclusive vakantie moet volgens de directeur van reisorganisatie Sunweb, Mattijs ten Brink, "een schat aan informatie" opleveren voor de reisbranche over hoe we binnenkort weer veilig vakantie kunnen vieren in coronatijd.

5 uur geleden
Grapperhaus: situatie nog niet goed genoeg om terrassen te openen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet blijft erbij dat de coronacijfers te slecht zijn om terrassen en andere buitenlocaties weer open te kunnen gooien. Dat zei minister van Justitie Ferd Grapperhaus maandag, voorafgaand aan overleg met zijn collega-ministers.

5 uur geleden