Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voetbalbond Senegal: Watford staat Sarr niet af voor Afrika Cup

Voetbalbond Senegal: Watford staat Sarr niet af voor Afrika Cup

DAKAR (ANP) - De Senegalese voetbalbond FSF beschuldigt de Engelse voetbalclub Watford ervan dat het Ismaïla Sarr niet wil afstaan voor de Afrika Cup. Sarr (23) is een vaste waarde in de ploeg die in de Premier League vecht tegen degradatie.

"De Engelse club Watford heeft op basis van valse argumenten kennis gegeven van het besluit om Sarr in Engeland te houden, terwijl de speler te kennen heeft gegeven deel te willen nemen aan de Afrika Cup", zei Victor Seh Cisse namens de voetbalbond van het Afrikaanse land.

De FSF heeft Watford, de nummer 17 van Engeland, verzocht de spelers uiterlijk op 3 januari vrij te geven. De bond dreigt naar de FIFA te stappen wanneer "Watford volhardt in zijn opzettelijke weigering om de speler vrij te laten".

Knieblessure

Watford reageerde zondag op de verklaring van de Senegalese voetbalbond. Volgens de club ligt het anders en heeft Sarr nog tijd nodig om te herstellen van een blessure. "Sarr liep op 20 november in de wedstrijd tegen Manchester United een knieblessure op en is sinds die datum niet fit om te spelen voor Watford", aldus 'The Hornets'.

"Begin december schreef de club de Senegalese voetbalbond een brief waarin de diagnose van Sarr zijn blessure werd uiteengezet. Na verder overleg met medische experts hebben we de bond over Sarr zijn revalidatieproces en het waarschijnlijke tijdschema voor herstel geïnformeerd."

Emmanuel Dennis

Eerder weigerde Watford de Nigeriaan Emmanuel Dennis af te laten reizen naar Afrika. Volgens de club waar trainer Claudio Ranieri werkzaam is, heeft de Nigeriaanse bond de deadline gemist om Watford op de hoogte te stellen van het voornemen om de 24-jarige spits te selecteren.

De Afrika Cup begint op zondag 9 januari.

Meer uit Voetbal

FC Emmen vindt in Bleeker algemeen directeur

EMMEN (ANP) - FC Emmen wil zich met Rinse Bleeker als algemeen directeur ontwikkelen tot een stabiele club in de Eredivisie. De nummer 16 van het afgelopen seizoen - de Drenten moeten zich via de nacompetitie nog verzekeren van lijfsbehoud - heeft met Bleeker per 1 juli een nieuwe topman. Voorzitter Ronald Lubbers is vanwege gezondheidsproblemen voorlopig afwezig bij Emmen.

8 minuten geleden
Clubicoon De Zoete van ADO Den Haag (79) overleden

DEN HAAG (ANP) - Clubicoon Piet de Zoete van ADO Den Haag is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de club op zijn website. De Zoete speelde in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw in totaal 536 wedstrijden voor de club. De voormalige middenvelder kwam drie keer uit voor het Nederlands elftal.

50 minuten geleden
Rvc wil iemand met Ajax-achtergrond in de top

AMSTERDAM (ANP) - De nieuwe voorzitter Pier Eringa van de raad van commissarissen betreurt het vertrek van algemeen directeur Edwin van der Sar bij Ajax. "Wij wilden graag dat Edwin zou blijven, maar zijn besluit stond vast en we hebben dat te respecteren", laat hij weten.

1 uur geleden
Van der Sar vertrekt na teleurstellend seizoen bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Algemeen Edwin van der Sar vertrekt na een teleurstellend seizoen bij Ajax. Hij draagt zijn taken per 1 juni over aan de andere directieleden va de club uit Amsterdam. De raad van commissarissen heeft de oud-doelman gevraagd formeel aan te blijven tot 1 augustus voor een goede overdracht van de nationale en internationale dossiers.

2 uur geleden
Italiaanse bondscoach kiest ook 26 man richting Nations League

ROME (ANP) - De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini heeft, net als zijn Nederlandse collega Ronald Koeman, 26 spelers geselecteerd voor het finaletoernooi van de Nations League. De Italianen nemen het 15 juni in de halve finale op tegen Spanje. De eindstrijd tegen Nederland of Kroatië is op 18 juni.

15 uur geleden
Trainer Xavi polst Messi voor terugkeer naar FC Barcelona

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona-trainer Xavi heeft Lionel Messi gepolst voor een terugkeer. Dat zegt de voormalige middenvelder in een interview met de Spaanse krant Sport.

16 uur geleden
Middenvelder Van den Boomen eerste aankoop Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft de eerste aankoop voor het nieuwe seizoen gedaan. De Nederlandse middenvelder Branco van den Boomen komt transfervrij over van Toulouse FC, waar hij een aflopend contract had.

18 uur geleden