Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voetbalbaas Italië: Juventus zet positie in Serie A op het spel

Voetbalbaas Italië: Juventus zet positie in Serie A op het spel

NAPELS (ANP) - Juventus zal zich officieel uit het Super League-project moeten terugtrekken als de topclub uit Turijn komend seizoen in de Serie A wil uitkomen. Dat zei voorzitter Gabriele Gravina van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) in Napels na een vergadering. Indien Juventus zich voor de uiterste registratietermijn van het nieuwe seizoen nog niet heeft teruggetrokken als één van de grondleggers van de Super League, dan vormt uitsluiting een reëel risico voor de 36-voudige landskampioen.

"De statuten zijn helder", betoogde Gravina. "Als clubs willen deelnemen aan het Italiaans kampioenschap, moeten ze de wettelijke principes van internationale organisaties in het voetbal erkennen. Het is duidelijk dat dit voor Juventus momenteel niet het geval is. Ik vind het jammer voor de supporters maar de regels gelden voor iedereen. Ik hoop dat dit steekspel snel eindigt. Deze tweedracht doet de sportwereld geen goed. Ik hoop dat er een oplossing komt."

Juventus is met Real Madrid en FC Barcelona nog verbonden aan de Super League, die vorige maand door twaalf clubs werd gelanceerd, maar razendsnel flopte door felle kritiek uit de internationale samenleving. De andere negen initiatiefnemers hebben zich al wel van het revolutionaire concept afgekeerd. Ze gingen akkoord met een straf van de UEFA en staan 5 procent van hun inkomsten uit Europees voetbal gedurende één seizoen af. Ook doen deze negen clubs gezamenlijk een donatie van in totaal 15 miljoen euro voor de ontwikkeling van jeugdvoetbal in Europa.

De UEFA dreigt met veel hardere sancties tegen Juventus, Real Madrid en Barcelona. Deze drie clubs lieten zaterdag nog weten dat ze hun plannen voor het opzetten van een Super League willen doorzetten.

Meer uit Voetbal

Nieuwkomers Smal en Carranza missen deel voorbereiding Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Brian Priske van Feyenoord heeft voorlopig nog niet de beschikking over nieuwkomers Gijs Smal en Julián Carranza. De twee spelers kampen met blessures en volgen een individueel trainingsprogramma. Dat meldt de Rotterdamse club in een medische update op de website.

32 minuten geleden
Topscorers EK delen titel bij gelijke stand, Gakpo maakt nog kans

NYON (ANP) - Cody Gakpo maakt nog altijd kans om gedeeld topscorer van het EK voetbal te worden. De Oranje-international staat op drie treffers, evenveel als Dani Olmo (Spanje), Harry Kane (Engeland), Jamal Musiala (Duitsland), Georges Mikautadze (Georgië) en Ivan Schranz (Slowakije).

1 uur geleden
Transfer Zirkzee naar ManUnited levert Bayern 20 miljoen euro op

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München profiteert fors van de aanstaande transfer van Joshua Zirkzee naar Manchester United, schrijft het Duitse persbureau dpa. De tweevoudig international van Oranje staat op het punt om Bologna voor ruim 40 miljoen euro te verlaten om onder trainer Erik ten Hag te gaan spelen. Dankzij een bij zijn vertrek bedongen doorverkooppercentage krijgt Bayern volgens dpa ongeveer 20 miljoen euro.

3 uur geleden
Franke neemt Vitesse niet over als KNVB besluit uitstelt

CHAM (ANP) - Guus Franke trekt zich terug als overnamekandidaat van Vitesse als de KNVB de overdracht van de aandelen niet voor 22 juli goedkeurt. Daarmee dreigt de beoogde nieuwe eigenaar nadat hij van de beroepscommissie van de voetbalbond had begrepen dat deze hier mogelijk pas over enkele maanden over beslist. "De vraag om dit uit te stellen is feitelijk een doodvonnis", zegt Franke in een verklaring.

3 uur geleden
Vitesse krijgt opnieuw uitstel van KNVB voor proflicentie

ZEIST (ANP) - Vitesse krijgt opnieuw extra tijd om de proflicentie voor volgend seizoen veilig te stellen. Aanvankelijk zou de beroepscommissie van de KNVB een dezer dagen een beslissing nemen over de toekomst van de club, maar onder meer de begroting is nog niet in orde. De commissie geeft de club wel uitstel door "de positieve ontwikkelingen binnen de club in de afgelopen periode", staat in een verklaring.

5 uur geleden
UEFA tevreden over EK, veldbestormers wel 'erg vervelend'

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De Europese voetbalbond UEFA kijkt vlak voor de EK-finale "heel, heel tevreden" terug op het toernooi in Duitsland. "We hebben hier zoveel fans uit heel Europa gezien die vreedzaam en feestend hun team hebben aangemoedigd", zei Martin Kallen, hoofd competities van de UEFA. De Zwitser noemde de terugkerende verstoringen door veldbestormers wel "erg vervelend".

7 uur geleden
Voormalig Emmen-speler Beste maakt transfer naar Benfica

LISSABON (ANP) - Jan-Niklas Beste heeft voor vijf jaar getekend bij Benfica. De 25-jarige linkspoot wordt overgenomen van het Duitse Heidenheim en speelde in het seizoen 2019/2020 nog voor FC Emmen. De Drenten huurden hem toen van Werder Bremen.

16 uur geleden