Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voetbalbaas De Jong rekent op 'zuivere afweging' kabinet

Voetbalbaas De Jong rekent op 'zuivere afweging' kabinet

ZEIST (ANP) - De ongeregeldheden van begin dit seizoen in en om de voetbalstadions waren slechte 'reclame' voor de sector die nu, na twee maanden met lege tribunes, snakt naar de terugkeer van publiek. Directeur Jan de Jong van de Eredivisie CV verwacht niet dat de reeks grote en kleine incidenten met voetbalfans door het kabinet worden meegenomen in de besluitvorming over heropening van de stadions. "Dat zou niet mogen meespelen."

De voetbalclubs willen heel graag weer hun supporters ontvangen en hopen dinsdag op toestemming van de regering. "Zonder publiek is het voetbal het braafste jongetje van de klas. Met publiek incidenteel wel eens de stoutste", zegt De Jong. "Bij een nieuwe bestuurscultuur in de politiek hoort ook het maken van de meest zuivere afweging. Als je naar de afgelopen tien, vijftien jaar kijkt, heeft de gemiddelde voetbalsupporter zich voorbeeldig gedragen. Jaar na jaar was er gelukkig structureel minder politie-inzet nodig. Het is dus maar net wanneer je de foto neemt. Je zag afgelopen jaar niet alleen in het voetbal, maar ook met de rellen in bijvoorbeeld Rotterdam en Eindhoven dat corona en opgesloten zitten iets doet met hoe mensen reageren en zich uiten."

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden