Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voetbalbaas De Jong rekent op 'zuivere afweging' kabinet

Voetbalbaas De Jong rekent op 'zuivere afweging' kabinet

ZEIST (ANP) - De ongeregeldheden van begin dit seizoen in en om de voetbalstadions waren slechte 'reclame' voor de sector die nu, na twee maanden met lege tribunes, snakt naar de terugkeer van publiek. Directeur Jan de Jong van de Eredivisie CV verwacht niet dat de reeks grote en kleine incidenten met voetbalfans door het kabinet worden meegenomen in de besluitvorming over heropening van de stadions. "Dat zou niet mogen meespelen."

De voetbalclubs willen heel graag weer hun supporters ontvangen en hopen dinsdag op toestemming van de regering. "Zonder publiek is het voetbal het braafste jongetje van de klas. Met publiek incidenteel wel eens de stoutste", zegt De Jong. "Bij een nieuwe bestuurscultuur in de politiek hoort ook het maken van de meest zuivere afweging. Als je naar de afgelopen tien, vijftien jaar kijkt, heeft de gemiddelde voetbalsupporter zich voorbeeldig gedragen. Jaar na jaar was er gelukkig structureel minder politie-inzet nodig. Het is dus maar net wanneer je de foto neemt. Je zag afgelopen jaar niet alleen in het voetbal, maar ook met de rellen in bijvoorbeeld Rotterdam en Eindhoven dat corona en opgesloten zitten iets doet met hoe mensen reageren en zich uiten."

Meer uit Voetbal

PSG stap dichter bij landstitel na eenvoudige zege op Lyon

PARIJS (ANP) - Paris Saint-Germain is weer een stap dichter bij de landstitel na een eenvoudige zege op Olympique Lyon. De koploper boekte in Parijs een 4-1-overwinning. De eindstand stond voor rust al op het bord.

5 uur geleden
Real Madrid wint Clásico tegen Barcelona, blessure De Jong

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft zijn voorsprong op FC Barcelona na een tumultueuze Clásico vergroot. De koploper van La Liga won het onderlinge duel in het Bernabéu met 3-2. Oranje-international Frenkie de Jong van Barcelona ging vlak voor rust per brancard van het veld.

6 uur geleden
Slot: niet veel meer te winnen bij Feyenoord, wel te continueren

ROTTERDAM (ANP) - Arne Slot is nog niet bezig met een vertrek bij Feyenoord. De trainer vindt het niet vanzelfsprekend dat hij na winst van de landstitel (vorig seizoen) en nu de KNVB-beker naar een andere club gaat. "Het klopt dat er niet veel meer voor mij is om te winnen bij Feyenoord, maar wel om te continueren", sprake hij na de zege van 1-0 op NEC in De Kuip.

7 uur geleden
Slot vindt seizoen Feyenoord niet top of geweldig, maar wel goed

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord-trainer Arne Slot vindt het seizoen van zijn elftal niet top of geweldig, maar wel goed. "We hadden de landstitel moeten prolongeren om het top of geweldig te mogen noemen. Dat had gekund als PSV niet zo goed was en zoveel punten verzamelde", sprak de coach na de zege op NEC in de bekerfinale: 1-0.

7 uur geleden
Wieffer heeft spierblessure en mist duel met Go Ahead

ROTTERDAM (ANP) - Mats Wieffer heeft een spierblessure. Dat meldde Feyenoord-trainer Arne Slot na de gewonnen bekerfinale tegen NEC (1-0).

7 uur geleden
Barcelona-middenvelder De Jong verlaat Clásico per brancard

MADRID (ANP) - Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong is in de Clásico tegen Real Madrid geblesseerd geraakt. De Oranje-international verliet vlak voor rust het veld per brancard. De stand was op dat moment 1-1.

7 uur geleden
Wellenreuther hoopt na bekerzege eerste doelman te blijven

ROTTERDAM (ANP) - Timon Wellenreuther hoopt het seizoen bij Feyenoord af te mogen maken als eerste doelman. De Duitser deed het in de bekerfinale tegen NEC (1-0) opnieuw goed en hield in de beginfase van de wedstrijd Youri Baas van dichtbij van scoren af.

7 uur geleden