Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VodafoneZiggo verliest opnieuw klanten bij vast internet

VodafoneZiggo verliest opnieuw klanten bij vast internet

UTRECHT (ANP) - Telecombedrijf VodafoneZiggo heeft in het vierde kwartaal van 2023 opnieuw klanten verloren bij vast internet. Dat komt vooral door de sterke concurrentie op dat vlak doordat bedrijven als KPN, Delta en Odido met glasvezel komen. In het laatste kwartaal van vorig jaar bedroeg de daling van het aantal huishoudens met breedbandaansluitingen 31.000. Volgens het bedrijf is dat wel een verbetering ten opzichte van het kwartaal ervoor.

Over heel 2023 raakte het bedrijf 100.000 klanten kwijt bij vast internet. "De concurrentie op vast breedband is onverminderd stevig en dit zal ook de komende jaren zo blijven", zei financieel directeur Ritchy Drost van VodafoneZiggo in een toelichting op de resultaten.

VodafoneZiggo groeide wel opnieuw in de mobiele markt en bleef sterk presteren in de zakelijke markt. Het aantal mobiele abonnementen groeide in het vierde kwartaal met 40.000. Het aantal zakelijke breedbandklanten groeide afgelopen kwartaal met 5000.

Doelen gehaald

Het bedrijf heeft volgens de financieel topman in 2023 ook alle financiële doelen gehaald. "In het vierde kwartaal hebben we een eindsprint ingezet. Hierin realiseerden we 4,5 procent omzetstijging. Daarmee werd dit ook het beste omzetkwartaal van 2023, maar bovenal het kwartaal met het hoogste groeipercentage voor VodafoneZiggo sinds de start van de joint venture in 2017", aldus Drost.

De omzet in het vierde kwartaal kwam uit op ruim 1 miljard euro. Over het hele jaar groeide de omzet met 1,2 procent tot meer dan 4,1 miljard euro. De winst, gecorrigeerd voor onder meer rente en belastingen, daalde in 2023 met 4,8 procent naar 1,8 miljard euro.

Verwachtingen

Vooruitkijkend stelt Drost dat 2024 een mooi jaar gaat worden voor de klanten van het bedrijf. "Vanaf komend voetbalseizoen heeft Ziggo Sport de exclusieve uitzendrechten van het UEFA Europees voetbal. Daar kijken we enorm naar uit." Ook verwacht de financieel directeur een groei van het operationele bedrijfsresultaat dit jaar.

Meer uit Financieel

Maersk verwacht verbetering wereldwijde containerhandel

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De vooruitzichten voor de wereldwijde containerhandel verbeteren, ondanks de verstoringen door de aanvallen van schepen door Houthi-rebellen in de Rode Zee. Het Deense Maersk, een van de grootste containerrederijen ter wereld, heeft donderdag bij zijn kwartaalcijfers de vooruitzichten voor de handel in positieve zin aangescherpt.

3 minuten geleden
VodafoneZiggo verliest opnieuw veel klanten met vaste aansluiting

UTRECHT (ANP) - VodafoneZiggo is in het eerste kwartaal van dit jaar 26.600 consumenten met een vaste aansluiting als klant kwijtgeraakt. Dat komt onder meer door de sterke concurrentie op die markt. Het aantal zakelijke klanten met internetaansluitingen steeg met 3100.

14 minuten geleden
ING op kop in lagere AEX, DSM-Firmenich zakt na cijfers 

AMSTERDAM (ANP) - ING behoorde donderdag tot de grote winnaars in de AEX-index op het Damrak. De bank zag de winst in het eerste kwartaal minder sterk afnemen dan analisten hadden gevreesd. ING zag de rente-inkomsten dalen, maar de inkomsten uit provisies namen aanzienlijk toe. Volgens topman Steven van Rijswijk zijn de inkomsten van de bank daarmee over de gehele linie "sterk" gebleven. Om de aandeelhouders te belonen gaat ING voor 2,5 miljard euro aan eigen aandelen inkopen. Het aandeel werd 4,8 procent hoger gezet.

16 minuten geleden
Ruim kwart meer winst voor Ozempic-maker Novo Nordisk

BAGSVAERD (ANP/AFP) - De Deense medicijnfabrikant Novo Nordisk heeft de winst in de eerste maanden van dit jaar met 28 procent opgevoerd ten opzichte van een jaar geleden. Het bedrijf, bekend van afslankmiddel Wegovy en diabetesmedicijn Ozempic, hield onder de streep 25,4 miljard Deense kroon over, omgerekend meer dan 3 miljard euro.

42 minuten geleden
Muziek van Billie Eilish en Harry Styles terug naar TikTok

HILVERSUM (ANP) - De muziek van bekende artiesten als Billie Eilish en Harry Styles kan terugkeren op TikTok. Hun muzieklabel Universal Music Group (UMG) heeft alsnog een deal gesloten met het socialemediaplatform.

43 minuten geleden
Aandacht voor cijfers ING en Shell op drukke beursdag

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht uit naar de resultaten van ING en olie- en gasconcern Shell. ING zag de winst in het eerste kwartaal minder sterk afnemen dan analisten hadden gevreesd. De bank zag de rente-inkomsten dalen, maar de inkomsten uit provisies namen aanzienlijk toe. Volgens topman Steven van Rijswijk zijn de inkomsten van de bank daarmee over de gehele linie "sterk" gebleven. Om de aandeelhouders te belonen gaat ING voor 2,5 miljard euro aan eigen aandelen inkopen.

52 minuten geleden
Shell houdt winst hoog ondanks lagere gasprijs

LONDEN (ANP) - Olie- en gasconcern Shell blijft veel winst maken en gebruikt dit om aandeelhouders te belonen. Voor het eerste kwartaal van dit jaar ging een bedrijfswinst van 7,7 miljard dollar (7,2 miljard euro) de boeken in, 2 miljard dollar minder dan een jaar geleden, maar enkele honderden miljoenen meer dan in het voorgaande kwartaal. Begin vorig jaar waren de gasprijzen nog een stuk hoger.

54 minuten geleden