Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VodafoneZiggo trekt meer mobiele en zakelijke klanten

VodafoneZiggo trekt meer mobiele en zakelijke klanten

UTRECHT (ANP) - VodafoneZiggo heeft de afgelopen periode meer nieuwe mobiele en zakelijke klanten binnengehaald. Consumenten blijven volgens de telecomprovider kiezen voor zijn netwerk omdat het stabiel en betrouwbaar is. Die reputatie kwam vorige maand wel enigszins onder druk te staan doordat het bedrijf kampte met drie storingen.

"Die waren niet aan elkaar gerelateerd, maar daar heeft een klant natuurlijk niets aan", aldus financieel topman Ritchy Drost. Het ging volgens hem om incidenten, die redelijk snel onder controle waren. "Tuurlijk zijn klanten er niet blij mee maar het leidt niet tot een situatie dat ze massaal van ons weglopen."

Netto steeg het aantal mobiele klanten van VodafoneZiggo in de voorbije periode met 67.000, mede doordat telefoonwinkels het hele kwartaal waren geopend. In totaal heeft het Nederlandse bedrijf er nu ruim 5,3 miljoen.

Roaming

De meeste groei dankte het telecombedrijf aan zakelijke klanten, die onder meer een vaste internet- en telefoonverbinding zochten. VodafoneZiggo helpt bedrijven ook met software om werken op afstand beter mogelijk te maken en deelt ervaringen op het gebied van hybride werken. "We stellen onze klanten in staat om op een makkelijke, veilige en betrouwbare manier vanuit huis te werken", zegt Drost.

De telecomprovider merkt ook op dat de inkomsten van roaming herstellen nu het aantal buitenlandse reizen toeneemt doordat er minder reisrestricties van kracht zijn. Dat betekent dat meer bezoekers gebruik maken van het netwerk van VodafoneZiggo en dat Nederlanders in het buitenland kosten maken. "Roaming is in Europa qua hoeveelheid data weer op het niveau van voor de coronacrisis", zegt Drost. "We zien ook dat het grensverkeer weer is toegenomen."

Omzet

Het aantal klanten voor een internetaansluiting daalde minimaal, met 0,3 procent. In totaal had VodafoneZiggo 3,3 miljoen internetklanten aan het eind van het derde kwartaal.

De omzet van VodafoneZiggo steeg in het derde kwartaal naar ruim 1 miljard euro. Dat was 2 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het was het tiende kwartaal op rij dat de opbrengsten van de onderneming zijn gestegen.

De winst voor aftrek van onder meer belastingen steeg met 2 procent naar 490 miljoen euro. Dat kwam deels door de groei van de omzet en deels door kostenbesparingen. Het bedrijf heeft zijn verwachtingen voor heel 2021 iets verhoogd.

Meer uit Financieel

Singapore Airlines kan claims van "acht cijfers" tegemoetzien

SINGAPORE (ANP/BLOOMBERG) - Singapore Airlines moet volgens schadedeskundigen vrezen voor forse schadeclaims van passagiers die deze week gewond raakten toen een toestel van de luchtvaartmaatschappij door hevige turbulentie werd getroffen. Vrijdag lagen nog 48 mensen in drie ziekenhuizen in Bangkok.

10 minuten geleden
Tuinder hoeft geen belasting te betalen over gratis lunch

DEN HAAG (ANP) - Tuinbouwbedrijf Koppert Cress hoeft geen belasting te betalen over de gratis, gezonde lunches die het personeel heeft gekregen. Dat heeft de Hoge Raad beslist in een geschil tussen de Westlandse teler van kiemplanten en andere eetbare bloemen en planten en de Belastingdienst.

11 minuten geleden
Advocaat: misstanden bezorgers PostNL even groot als in België

DEN HAAG (ANP) - De misstanden waarvoor tegen PostNL in België een boete van ruim 24 miljoen euro is geëist, zijn in Nederland even ernstig. Dat heeft de advocaat van de Belangenvereniging voor Pakketdistributie (BVPD) gezegd in een rechtszaak tegen PostNL.

21 minuten geleden
Anti-Israëlboycot begint grote Amerikaanse bedrijven pijn te doen

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Grote Amerikaanse bedrijven, zoals McDonald's, KFC, Pepsi en Coca-Cola ondervinden steeds meer de gevolgen van de oorlog in Gaza. Mensen in het Midden-Oosten, Azië en sommige delen van Europa boycotten hun producten vanwege vermeende banden met Israël.

1 uur geleden
Noors staatsfonds berispt ExxonMobil om aanklagen klimaatbelegger

OSLO (ANP) - Het Noorse staatsinvesteringsfonds keert zich tegen het bestuur van ExxonMobil door de rechtszaak die het olie- en gasconcern voert tegen groene aandeelhouders. Met die rechtszaak ondermijnt het Amerikaanse concern de aandeelhoudersrechten, stelt het fonds. Daarom stemt de belegger op de aanstaande aandeelhoudersvergadering tegen de herbenoeming van bestuurslid Joseph L. Hooley.

2 uur geleden
KPN: L-mobi-klanten hebben een maand tijd voor houden 06-nummer

ROTTERDAM (ANP) - Klanten van L-mobi hebben nog een maand de tijd om van provider te veranderen zodat ze hun 06-nummer kunnen behouden, meldt een woordvoerder van KPN. Donderdag werd bekend dat KPN de netwerklevering aan L-mobi stopt, omdat de virtuele provider volgens de zegsman structureel zijn rekeningen niet betaalt.

2 uur geleden
Tesla lijkt doel van 20 miljoen auto's per jaar te laten varen

AUSTIN (ANP/DPA) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla lijkt het streven om jaarlijks 20 miljoen elektrische auto's te produceren op te geven. In het nieuwste 'impactrapport' van het bedrijf dat donderdag is uitgebracht, is de doelstelling nergens meer te vinden.

3 uur geleden