Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VodafoneZiggo ontsloeg medewerkers na onderzoek ongewenst gedrag

VodafoneZiggo ontsloeg medewerkers na onderzoek ongewenst gedrag

UTRECHT (ANP) - Kabel- en internetbedrijf VodafoneZiggo heeft eerder dit jaar enkele medewerkers ontslagen vanwege ongewenst gedrag. Dat bevestigt de onderneming naar aanleiding van eerdere berichtgeving in het AD. VodafoneZiggo besloot de arbeidsovereenkomsten van de medewerkers te beëindigen na onderzoek naar aanleiding van zestien meldingen van ongewenst gedrag.

Veel van die meldingen werden volgens VodafoneZiggo gedaan nadat het management van het bedrijf in februari had gecommuniceerd over ongewenst gedrag. Dat was kort na het schandaal over grensoverschrijdend gedrag bij televisietalentenjacht The Voice.

VodafoneZiggo schakelde een extern bedrijfsrecherchebureau en externe vertrouwenspersonen in. "We hebben het onderzoek in april afgerond en vastgesteld dat de meldingen authentiek en accuraat zijn", stelt het bedrijf in een verklaring. "Daarop is besloten om afscheid te nemen van enkele medewerkers."

Cultuur- en managementprogramma

Sinds juni heeft de onderneming ook een cultuur- en managementprogramma voor de afdeling waar het ongewenste gedrag plaatsvond en is het doen van een melding laagdrempeliger gemaakt.

Een anonieme medewerker meldt aan het AD dat er een angstcultuur heerst bij de betreffende afdeling van VodafoneZiggo. Een woordvoerder laat weten dat het bedrijf zich daar "volstrekt niet in herkent".

Meer uit Binnenland

Inwoner van Arnhem komt om bij brand

ARNHEM (ANP) - Een inwoner van Arnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen bij een brand in een woning aan de John Lennonstraat. Dat meldt de politie Gelderland op X. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand.

2 uur geleden
Lichten grootste kerstboom van het land voor 25e keer ontstoken

IJSSELSTEIN (ANP) - De lichten in de grootste kerstboom van het land gaan zaterdag voor de 25e keer aan. De grote zendmast in IJsselstein, ook wel de Gerbrandytoren, is weer omgebouwd tot kerstboom. Eind november zijn de 120 energiezuinige ledlampen in de toren, aan de snelweg A2, gehesen. Het toplicht is op 360 meter hoogte geïnstalleerd.

2 uur geleden
Burgemeester van Vlaardingen sluit woningen wegens explosies

VLAARDINGEN (ANP) - Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen heeft besloten twee woningen te sluiten wegens een nieuwe explosie in de Koninginnestraat. Dat maakte de gemeente in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend. Een woning in de Gretha Hofstralaan en een woning en aangrenzend een bedrijfspand in de Koninginnestraat werden gesloten.

3 uur geleden
Milieuorganisatie vecht natuurvergunning Schiphol aan bij rechter

SCHIPHOL (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) vecht samen met Greenpeace Nederland en Milieudefensie de natuurvergunning voor Schiphol aan bij de rechter. De milieuorganisatie kondigde dat eind september al aan, en heeft vrijdag een beroepschrift naar de rechtbank gestuurd. Volgens MOB had de vergunning niet verstrekt mogen worden vanwege "grove inhoudelijke en procedurele gebreken".

6 uur geleden
Mark Rutte wenst Nederlandse televisie 'veel Matthijs' toe

HILVERSUM (ANP) - Mark Rutte vindt het "mooi" dat Matthijs van Nieuwkerk weer terugkomt op de Nederlandse televisie. Dat heeft de demissionair minister-president gezegd in gesprek met Jaïr Ferwerda, in de RTL-talkshow Beau.

6 uur geleden
Organisatie: behandelcentra longcovid moeten er komen

DEN HAAG (ANP) - Het is bijzonder pijnlijk dat demissionair minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers geen geld uittrekt voor behandelcentra en behandelingen voor patiënten met langdurige covidklachten. Dat laat directeur Diewke De Haen van patiëntenorganisatie PostCovidNL desgevraagd weten na berichtgeving daarover van Kassa. Het is van belang dat de beschikbare kennis over de ziekte gecentreerd wordt op één plek, zodat de naar schatting 90.000 Nederlanders met zeer ernstige klachten geholpen kunnen worden, aldus De Haen.

8 uur geleden
Burgemeester: volgend jaar schadefonds voor ondernemers Ter Apel

TER APEL (ANP) - Ondernemers in Ter Apel kunnen naar verwachting ergens begin volgend jaar gebruikmaken van een schadefonds voor extra kosten die ze maken door overlast van asielzoekers. Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde, waar Ter Apel onder valt, heeft dat deze week aan de gemeenteraad medegedeeld.

9 uur geleden