Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VNO-NCW: kwart ondernemers nog onvoorbereid op brexit

VNO-NCW: kwart ondernemers nog onvoorbereid op brexit

DEN HAAG (ANP) - Een kwart van de ondernemers heeft zich niet of nauwelijks op brexit voorbereid, weet werkgeversorganisatie VNO-NCW uit een enquête. Dit jaar zullen ze daar nog niet de nadelen van ondervinden, gezien met de brexit van komende vrijdag een overgangsperiode ingaat waarin qua handel vrijwel niets verandert. De ondernemersorganisatie drukt de bedrijven op het hart om die tijd te gebruiken om zich alsnog voor te bereiden. Het risico van een brexit zonder akkoord of met een summiere deal hangt namelijk in de lucht.

Een brexit zonder deal leek al vaker nabij. De overheid en organisaties als VNO-NCW hebben ondernemers aangespoord om uit te zoeken welke gevolgen dit voor hen heeft. Dat een deel van hen daar geen gehoor aan gaf, wijt een woordvoerder van VNO-NCW aan onduidelijkheid over de uitkomst van de brexit. "Een groep bleef denken: ik wacht wel af wat het wordt. Daar hebben ze het afgelopen jaar ook kosten mee bespaard. Enig optimisme is ondernemers niet vreemd."

Dat kan ook nadelig uitpakken, waarschuwt de zegsman. "Deal of geen deal, de douanecontroles komen begin volgend jaar sowieso terug. Dat zijn we al een aantal decennia niet gewend. Bovendien is de kans reëel dat de productstandaarden van het Verenigd Koninkrijk gaan afwijken van de onze. Het kan nog wel eens spannend worden, vrezen wij na uitlatingen van de Britse regering."

Meer uit Financieel

Oliebedrijven Exxon en Chevron stijgers op verdeeld Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag verdeeld gesloten bij aanhoudende onzekerheid over de rente. De koersverliezen van eerder op de dag werden wel voor een groot deel weggewerkt. De grote oliebedrijven op Wall Street stonden bij de winnaars, geholpen door de gestegen olieprijzen.

5 uur geleden
Grote terugroepactie auto's Kia en Hyundai in VS om brandgevaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Zuid-Koreaanse autofabrikanten Kia en Hyundai roepen in de Verenigde Staten in totaal 3,37 miljoen auto's terug naar de garage vanwege gevaar voor brand in de motor. Eigenaren worden gevraagd hun auto's buiten te parkeren uit de buurt van gebouwen en andere auto's totdat het probleem is opgelost.

7 uur geleden
Grote IT-storing legt Duitse fabrieken Volkswagen plat

WOLFSBURG (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse autofabrikant Volkswagen kampt woensdag met een grote IT-storing waardoor meerdere fabrieken van het bedrijf in Duitsland plat zijn komen te liggen. Volkswagen doet onderzoek naar de storing bij het IT-netwerk en zegt dat nog onduidelijk is wanneer de productie weer hervat kan worden.

7 uur geleden
Nederlands ECB-directielid Elderson: rente mogelijk verder omhoog

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het Nederlandse directielid Frank Elderson bij de Europese Centrale Bank (ECB) denkt dat de rente nog verder verhoogd kan worden in de strijd tegen de inflatie. Dat zei Elderson in een interview met het financiële persbureau Market News International. De ECB verhoogde eerder deze maand de rente in de eurozone voor de tiende keer op rij naar het hoogste niveau ooit en de beleidsmakers van de centrale bank in Frankfurt hebben gehint dat er een einde is gekomen aan die verhogingen.

8 uur geleden
AF-KLM en IAG hebben interesse in Portugese maatschappij TAP

LISSABON (ANP/BLOOMBERG) - Air France-KLM en IAG, het moederconcern van onder meer British Airways en Iberia, hebben interesse in een overname van de Portugese nationale luchtvaartmaatschappij TAP. De Portugese regering wil TAP privatiseren en de topmannen van Air France-KLM en IAG hebben gezegd mogelijk biedingen te willen doen voor TAP.

8 uur geleden
Verzekeraars NN en ASR kelderen na uitspraak in woekerpoliszaak

AMSTERDAM (ANP) - De verzekeraars NN Group en ASR gingen woensdag keihard onderuit op de aandelenbeurs in Amsterdam na een nadelige uitspraak van het gerechtshof Den Haag rond zogeheten woekerpolissen. NN leverde bijna 19 procent in en ASR kelderde ruim 14 procent. Ook branchegenoot Aegon had het lastig met een min van 4,3 procent.

9 uur geleden
Honderden mensen weten niet of reis met Vacansoleil kan doorgaan

EINDHOVEN (ANP) - Honderden mensen die nog op vakantie zouden gaan met Vacansoleil weten niet of hun reis nog doorgaat. Dit meldt een woordvoerder van de aanbieder van campingvakanties, die uitstel van betaling heeft gekregen van de rechter. Vaak is uitstel van betaling de voorbode van een faillissement.

10 uur geleden