Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VNO-NCW en FNV: langetermijnplan voor omgaan met virus nodig

VNO-NCW en FNV: langetermijnplan voor omgaan met virus nodig

DEN HAAG (ANP) - Er moet nu een langetermijnplan komen om met het virus om te gaan, vinden werkgeversorganisatie VNO-NCW en vakbond FNV. Bedrijven hebben "weinig vet meer op de botten" en ondernemers zullen door de crisis failliet gaan. Die verwachting spraken de voorzitters van beide organisaties uit in tv-programma Buitenhof. "Ondernemers teren maand op maand in op hun vermogen, dat is een serieus vraagstuk", zei Ingrid Thijssen (VNO-NCW). "Mensen moeten hun rekeningen kunnen blijven betalen", aldus Tuur Elzinga (FNV).

Thijssen noemt de nieuwe lockdown "superpijnlijk, echt heel verdrietig". "Elke keer denken we dat we er doorheen zijn, dan toch weer dit." Volgens Thijssen is het goed dat er corona steunpakketten zijn, maar is het nu "ongelofelijk belangrijk" dat ondernemers geholpen worden in de transitie naar ander werk "nu de schulden zo hoog zijn". "Het zal zo zijn dat ondernemers failliet gaan", verwacht Thijssen.

Ook FNV-voorman Tuur Elzinga verwacht dat er "ongetwijfeld nog meer mensen tussen wal en schip vallen" door de nieuwe lockdown. Die geldt tot en met 14 januari. "Zorg dat je ook een vangnet hebt voor die mensen met onzekere contracten die het eerst op straat komen te staan." Dat geldt volgens Elzinga zeker voor het eerste kwartaal van 2022. Ook erna moet er steun zijn, vindt de vakbondsman. "Dat is echt nodig om onzekerheid tegen te gaan."

Thijssen, die benadrukte dat de polder al een jaar voor een langetermijnplan met betrekking tot omgaan met het coronavirus pleit, zei "niks gehoord" te hebben over de organisatie van de pandemiebestrijding tijdens de persconferentie van zaterdag. "We moeten na volgende zomer vast weer boosteren. Zet alles klaar. Het stond nu niet klaar. Je hoort nu nog verhalen van mensen die hun prikcursus opnieuw moeten doen. We moeten als samenleving in de breedte met het virus leven."

Meer uit Financieel

Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

4 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

7 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

9 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

1 dag geleden
President Biden dinsdag naar stakend personeel autofabrikanten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag naar Michigan om zijn steun te betuigen voor de staking bij de grote autofabrikanten in Detroit. Die vakbondsactie houdt de Amerikaanse auto-industrie al meer dan een week in de greep. Biden wil een dag voor voormalig president Donald Trump bij de stakers langsgaan.

1 dag geleden