Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VNO-NCW: 1,5 meter-regel loslaten met toegangstesten

VNO-NCW: 1,5 meter-regel loslaten met toegangstesten

AMSTERDAM (ANP) - In alle kroegen, scholen, theaters en andere locaties die met toegangstesten gaan werken, kan vanaf mei de 1,5 metermaatregel worden losgelaten. Dat stelt voorzitter Ingrid Thijssen van werkgeversorganisatie VNO-NCW in een interview met De Telegraaf.

"Deze maand zijn er nog veel experimenten met sneltesten. Laten we dan vanaf volgende maand de anderhalve meter loslaten. Uiteindelijk is dat een kwestie van durven." Volgens Thijssen kan dat in alle ruimtes die straks alleen toegankelijk zijn met een negatief testresultaat.

Ze erkent dat de sneltesten niet honderd procent waterdicht zijn. "Maar nul risico bestaat niet in het leven." Door de 1,5 meter los te laten kunnen meer mensen in een café en meer studenten in een collegezaal. "Als we straks massaal testen in het hoger onderwijs en er is nog steeds maar twintig procent van de studenten welkom, wat schiet je er dan mee op?"

Deze maand worden in samenwerking met de GGD en het ministerie van Volksgezondheid experimenten gedaan met toegangstesten in musea, theaters, kerkgebouwen, dierentuinen, horeca en casino’s. Ook zijn er tal van proeven op scholen en in bedrijven.

Thijssen benadrukt dat testen een "bestrijdingsmiddel" tegen corona kan zijn. "Het principe is dat je mensen iets leuks kunt laten doen door te testen én dat je mensen test die zich anders niet hadden laten testen en er zo mensen zonder klachten uithaalt die toch corona blijken te hebben." Volgens haar dringt de testsamenleving corona daarmee terug "en snijdt het mes aan twee kanten voor de economie en een betere virusbestrijding".

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

gewoon ikke 1 week geleden
Mij ook niet, Corona is door van Dissel een verdienmodel gemaakt. En Nederland en de hele regering luistert naar van Dissel en die geeft zijn duizenden euro per maand verdien plekje niet op dus blijft hel en verdoemenis prediken (ik ben trouwens geen wappie en heb zelf dit k..virus gehad maar èèns stopt het geduld van de burger toch?). Ik zeg: van Dissel wegjagen en dan Hugo de Jonge weg als corona minister , come on hij is schoolmeester geen crisismanager . Maar ik zal het wel verkeerd zien allemaal.
Pindakaas1983 1 week geleden
Dus je moet straks een Negatieve test laten zien om een cafe binnen te mogen Mij niet gezien

Meer uit Binnenland

Bonaire begint voorzichtig met versoepelen coronamaatregelen

KRALENDIJK (ANP) - Op Bonaire wordt voorzichtig begonnen met het versoepelen van de coronamaatregelen. Gezaghebber Edison Rijna kondigde donderdag aan dat het risiconiveau 6 wordt verlaagd naar 5. Volgens Rijna is Bonaire er nog niet en moet er nog veel gevaccineerd worden voordat er verder versoepeld kan worden. Vanaf vrijdag kan dat nu ook zonder afspraak. Het nieuwe risiconiveau geldt tot 29 april. Op 18 maart voerde Bonaire een lockdown in vanwege het snel oplopende aantal coronabesmettingen.

3 uur geleden
Haagse steker Malek F. hoort strafeis in hoger beroep

ROTTERDAM (ANP) - De Syrische vluchteling Malek F. krijgt vrijdag in hoger beroep te horen welke straf het OM tegen hem eist voor het neersteken van drie willekeurige mensen op straat in Den Haag. Op deze derde zittingsdag van het hof houdt het OM een ruim twee uur durend requisitoir. F.’s advocaten Job Knoester en Yvonne van der Hut houden daarna een pleidooi van ruim drie uur.

5 uur geleden
Brandweer is grote brand in schuren in Gelderse Meddo meester

MEDDO (ANP) - De brandweer heeft het sein brand meester gegeven voor de zeer grote brand die in de nacht van donderdag op vrijdag uitbrak in meerdere schuren in de Gelderse plaats Meddo, in de gemeente Winterswijk. Brandweerlieden zijn nog bezig met nablussen. De twee betreffende schuren zijn niet meer te redden. Een naastgelegen grote hal en een woning zijn wel gespaard gebleven.

5 uur geleden
NL-Alert verstuurd wegens uitslaande brand in Drachten

DRACHTEN (ANP) - In de Friese plaats Drachten staan meerdere loodsen van een bedrijf in brand. De brandweer heeft een NL-Alert verstuurd om omwonenden te waarschuwen voor de rookontwikkeling. De brandweer heeft nog vier extra brandweerwagens ingeschakeld om het vuur te bestrijden.

5 uur geleden
Artis en Concertgebouw verwelkomen testbezoekers

AMSTERDAM (ANP) - De komende dagen krijgen de dieren in Artis weer bezoek en kunnen liefhebbers een concert bijwonen in het Concertgebouw. De Amsterdamse locaties doen vrijdag, zaterdag en zondag mee aan Testen voor toegang, waarbij mensen op vertoon van een negatieve coronatest naar binnen mogen.

5 uur geleden
Liquidatieproces Marengo kijkt vooruit naar nieuw zittingsblok

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam gaat vrijdag verder met het liquidatieproces Marengo. Het gaat om een zogeheten regiezitting, waarin wordt ingegaan op onderzoekswensen en wordt vooruitgeblikt naar toekomstige zittingsdagen. Marengo draait om een reeks liquidaties in de onderwereld, Ridouan Taghi is de hoofdverdachte.

5 uur geleden
Vorige week stierven meer mensen dan verwacht

DEN HAAG (ANP) - Voor het eerst sinds begin februari zijn er meer mensen overleden dan verwacht. Van maandag 5 tot en met zondag 11 april stierven ongeveer 3150 mensen. Dat waren er zo'n honderd meer dan in die week kon worden verwacht, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

7 uur geleden