Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VN-Veiligheidsraad veroordeelt dodelijke bomaanslag in Iran

VN-Veiligheidsraad veroordeelt dodelijke bomaanslag in Iran

NEW YORK (ANP/RTR) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft de bomaanslag in Iran veroordeeld waarbij volgens Iraanse autoriteiten 84 mensen zijn omgekomen. De slachtoffers waren aanwezig bij een ceremonie ter herdenking van een generaal van de Revolutionaire Garde, Qassem Soleimani, die vier jaar geleden werd gedood door een Amerikaanse droneaanval.

"De leden van de Veiligheidsraad onderstreepten de noodzaak om de daders, organisatoren, financiers en sponsors van deze laakbare terreurdaden ter verantwoording te roepen en voor het gerecht te brengen", aldus de raad in een verklaring.

Terreurgroep Islamitische Staat heeft donderdag de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag.

Meer uit Buitenland

Polen wil bufferzone aan grens Belarus herstellen

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen wil weer een bufferzone van 200 meter instellen aan de grens met Belarus, zegt premier Donald Tusk. De afgelopen weken is het aantal migranten dat daar de grens probeert over te steken toegenomen en hebben zich meerdere gewelddadige incidenten voorgedaan.

4 minuten geleden
Huiszoeking in Europees Parlement om Russische beïnvloeding

BRUSSEL (ANP) - De Belgische autoriteiten doorzoeken een kantoor in het Europees Parlement op zoek naar bewijs voor beïnvloeding door Rusland. Het gaat om de werkplek van een medewerker die een belangrijke rol zou hebben gespeeld bij het verspreiden van Russische propaganda door nieuwsplatform Voice of Europe, schrijft de Belgische krant De Tijd. Het Europees Parlement bevestigt dat een kantoor is doorzocht.

23 minuten geleden
'All eyes on Rafah'-foto miljoenen keren gedeeld op Instagram

RAFAH (ANP) - Op Instagram wordt massaal een afbeelding gedeeld met de tekst "All eyes on Rafah" (Alle ogen op Rafah). De foto over de stad in de Gazastrook is inmiddels door bijna 38 miljoen mensen op hun pagina geplaatst.

55 minuten geleden
Noord-Korea stuurt ruim 200 ballonnen met afval naar Zuid-Korea

SEOUL (ANP) - Noord-Korea heeft meer dan tweehonderd ballonnen met afval naar Zuid-Korea gestuurd, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van de krijgsmacht. De ballonnen, die verspreid over een groot deel van het land zijn neergekomen, zaten vol met onder andere plastic flessen, batterijen en mest.

2 uur geleden
Verbod op TikTok op Nieuw-Caledonië opgeheven

NOUMÉA (ANP/RTR) - De inwoners van Nieuw-Caledonië mogen weer op TikTok. Het verbod op het platform is opgeheven nu ook de noodtoestand op de door rellen geteisterde eilandengroep is beëindigd.

3 uur geleden
Nikki Haley schrijft 'maak ze af' op Israëlische granaat

TEL AVIV (ANP) - De voormalige Amerikaanse presidentskandidate Nikki Haley is gefotografeerd terwijl ze 'Finish Them' (maak ze af) schreef op een granaat van de Israëlische luchtmacht. De Republikeinse politica is op bezoek in Israël.

6 uur geleden
Zuid-Afrikaans ANC dreigt na 30 jaar meerderheid te verliezen

KAAPSTAD (ANP) - Bijna 28 miljoen Zuid-Afrikanen kunnen woensdag een nationaal en provinciaal parlement kiezen. Volgens opiniepeilers is de kans groot dat de partij die het land sinds het einde van het apartheidsbewind in 1994 heeft gedomineerd, het Afrikaans Nationaal Congres (ANC), de meerderheid in de nationale volksvertegenwoordiging verliest. Een machtsmonopolie van dertig jaar is dan verleden tijd.

7 uur geleden