Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VN: ruim een vijfde werkers heeft te maken gehad met intimidatie

VN: ruim een vijfde werkers heeft te maken gehad met intimidatie

GENÈVE (ANP/AFP) - Meer dan een vijfde van de werkende mensen in de wereld heeft te maken gehad met intimidatie of geweld op de werkvloer. Dat meldt de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) die deel uitmaakt van de Verenigde Naties op basis van groot onderzoek. De ILO spreekt van een wijdverbreid fenomeen in de wereld.

Het cijfer komt neer op 743 miljoen mensen die werken. Zij hebben volgens de onderzoekers minstens één vorm van lastigvallen, intimidatie of geweld meegemaakt gedurende hun werkzame leven. Vrouwen zijn vaker het slachtoffer van seksuele of psychologische intimidatie, terwijl mannen vaker kampen met fysiek geweld.

De onderzoekers stellen verder dat vaak geen melding wordt gemaakt van klachten bij werkgevers of autoriteiten. Mensen zouden het tijdverspilling vinden of vrezen voor reputatieschade. De ILO zegt dat er een taboe heerst bij het aan de kaak stellen van dergelijke praktijken op de werkvloer. De studie werd gehouden onder meer dan 74.000 werknemers in 121 landen.

Meer uit Financieel

Nieuwe Call of Duty stuwt omzet Activision Blizzard

SANTA MONICA (ANP/BLOOMBERG) - Activision Blizzard, het gamesbedrijf achter titels als Call of Duty en World of Warcraft, heeft het aantal bestellingen in het laatste kwartaal van vorig jaar flink zien stijgen. Dat was met name te danken aan de nieuwste titel in de Call of Duty-reeks, Modern Warfare II.

49 minuten geleden
Dell bij verliezers op Wall Street na bekendmaking ontslagronde

NEW YORK (ANP) - Dell Technologies is maandag op Wall Street in het rood geëindigd. De computerfabrikant maakte bekend ongeveer 6650 banen te schrappen om kosten te besparen. Het bedrijf zet die stap omdat het kampt met een zwakkere vraag naar pc’s. Consumenten zijn door de hoge inflatie voorzichtiger geworden met het doen van dergelijke aankopen. Het aandeel zakte 3 procent.

1 uur geleden
Minister Yellen: economie VS sterk en weerbaar

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De economie van de Verenigde Staten blijft sterk en weerbaar. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen tegen nieuwszender ABC. Ze wijst daarbij vooral op de sterke arbeidsmarkt in de VS.

2 uur geleden
Internationale luchtvaart nog niet op niveau van voor corona

GENÈVE (ANP) - Het wereldwijde vliegverkeer is nog ver verwijderd van het niveau van voor corona. Afgelopen jaar lag de vraag, ondanks een flinke stijging vergeleken met een jaar eerder, op zo’n 69 procent van 2019. Vooral de Aziatisch-Pacifische markt blijft nog achter, meldt de internationale brancheorganisatie voor luchtvaart IATA.

5 uur geleden
Rentevrees op Damrak duwt tech- en chipbedrijven in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De vrees onder beleggers dat de Amerikaanse centrale bank langer door blijft gaan met het verhogen van de rente heerste maandag op het Damrak. Met name tech- en chipbedrijven moesten het ontgelden, waaronder chipmachinebouwer ASML en chiptoeleverancier ASMI. De vrees werd gevoed door een beter dan verwacht banenrapport uit de Verenigde Staten dat vrijdag verscheen.

5 uur geleden
Staalconcern Tata Steel in de rode cijfers

MUMBAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Indiase staalconcern Tata Steel, het moederbedrijf van de staalfabriek in IJmuiden, heeft in het afgelopen kwartaal verlies geleden. Het concern had last van een daling van de wereldwijde staalprijzen en een zwakkere vraag door zorgen over een economische recessie, met name in Europa. Daarnaast gingen de energiekosten omhoog.

7 uur geleden
Greenpeace breidt actie op boorplatform uit ondanks bevel rechter

AMSTERDAM (ANP) - Greenpeace heeft nog twee klimmers aan boord gezet van een groot transportschip dat een boorplatform van Shell vervoert. Op de White Marlin van het Nederlandse Boskalis waren vorige week dinsdag al vier activisten van de organisatie geklommen. Ze kregen maandagochtend gezelschap van de twee anderen.

7 uur geleden