Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VN manen tot kalmte na moord op Iraans meesterbrein atoombom

VN manen tot kalmte na moord op Iraans meesterbrein atoombom

NEW YORK (ANP/RTR) - De voorman van de Verenigde Naties (VN) maant tot kalmte na de moordaanslag op het vermeende meesterbrein van het geheime Iraanse atoombomprogramma. Secretaris-generaal Guterres roept iedereen op terughoudend te zijn. Alle acties die tot een stijging van de spanning in de regio kunnen leiden, moeten worden vermeden, aldus zijn woordvoerder.

Guterres komt met de oproep na de aankondiging van Iran de moord op de topwetenschapper te wreken. Een belangrijk adviseur van het streng islamitische regime in de hoofdstad Teheran zei al dat aartsvijand Israël, dat volgens hem achter de aanslag zou zitten, een oorlog wil ontketenen. De moord zou de zegen hebben van de Amerikaanse president Trump.

De wetenschapper Mohsen Fakhrizadeh kwam om het leven nadat de auto waarin hij zat in een hinderlaag onder vuur werd genomen in een voorstad van Teheran. De 63-jarige atoomgeleerde bezweek kort daarna aan zijn verwondingen. Hij gold in het Westen als de leidende figuur van de Iraanse pogingen een atoombom te maken.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

‘Geheime dienst beschermt kinderen Trump nog zes maanden’

WASHINGTON (ANP) - De kinderen van Donald Trump worden de komende zes maanden waarschijnlijk nog beveiligd door de Amerikaanse geheime dienst. Trump heeft kort voor zijn vertrek als president nog een opdracht daartoe ondertekend, meldt nieuwszender CNN op gezag van een hooggeplaatste functionaris.

1 uur geleden
'Nieuwe procedure voor overdracht nucleaire codes Trump'

WASHINGTON (ANP) - De afwezigheid van Donald Trump bij de beëdiging van zijn opvolger zorgde woensdag ook voor een probleem met de overdracht van de nucleaire codes. De koffer waarmee overal groen licht kan worden gegeven voor een aanval met kernwapens moet constant in de buurt van de president zijn. Daarom moest volgens NBC News een speciale procedure worden bedacht.

1 uur geleden
QAnon-aanhangers teleurgesteld na inauguratie Biden

NEW YORK (ANP) - Veel volgelingen van de QAnon-beweging lijken woensdag bedrogen uit zijn gekomen. Die dag had de "Great Awakening" moeten worden waarop Democratische leiders zouden worden gearresteerd wegens het runnen van een pedofielennetwerk, maar er gebeurde niets. Joe Biden werd gewoon als president beëdigd en Donald Trump kreeg geen tweede termijn, aldus The New York Times.

1 uur geleden
Britten tellen ruim 1800 coronadoden op een dag: nieuw record

LONDEN (ANP) - De Britten hebben met 1820 coronadoden binnen een etmaal een nieuw record. De Britse premier Boris Johnson sprak over verschrikkelijke cijfers. En hij waarschuwde voor een nog ergere situatie. Er komt nog meer, zei hij in een videoboodschap, verwijzend naar de uiterst besmettelijke virusmutant die zich zeer snel verspreidt.

2 uur geleden
Wereldleiders feliciteren nieuwe president Biden

WASHINGTON (ANP) - Wereldleiders reageren massaal op het aantreden van hun nieuwe collega Joe Biden. De leiders van buurlanden Canada en Mexico en van veel Europese landen waren er snel bij om de nieuwe president van de Verenigde Staten te feliciteren. Premier Mark Rutte reageerde namens Nederland.

2 uur geleden
Vicepresident Harris en man zwaaien voorganger Pence en vrouw uit

WASHINGTON (ANP) - De nieuwe vicepresident Harris en echtgenoot hebben haar voorganger Pence en diens vrouw uitgezwaaid. Ze namen afscheid op de trappen van het parlementsgebouw Capitool, waar Harris en president Biden kort daarvoor waren beëdigd. Het echtpaar Pence reed vervolgens weg.

2 uur geleden
Biden in presidentiële tweet: direct hulp aan gezinnen VS

WASHINGTON (ANP) - Joe Biden heeft in zijn eerste twitterbericht als Amerikaanse president "onmiddellijke hulp" beloofd aan Amerikaanse families. Veel gezinnen in de VS hebben hun werk verloren door de coronacrisis of hebben te maken met ziekte en sterfgevallen als gevolg van de pandemie.

2 uur geleden