Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VN-gezant veroordeelt het bloedvergieten Myanmar

VN-gezant veroordeelt het bloedvergieten Myanmar

GENÈVE (ANP/AFP) - Christine Schraner Burgener, de gezant van de Verenigde Naties voor Myanmar, heeft zondag het aanhoudende bloedvergieten scherp veroordeeld nadat tientallen, mogelijk meer dan 100 demonstranten werden gedood in een van de dodelijkste dagen sinds de staatsgreep van 1 februari in het land.

"De internationale gemeenschap, met inbegrip van de regionale actoren, moet zich solidair verklaren met het volk van Myanmar en zijn democratische aspiraties", aldus de gezant in een verklaring.

Ze zei verder dat het leger van Myanmar de internationale oproepen tot terughoudendheid negeert en voegde eraan toe dat ze getuigenissen van "hartverscheurende verslagen van moorden, mishandeling van demonstranten en marteling van gevangenen" heeft gekregen van contacten in het Zuidoost-Aziatische land.

"Het voortdurende geweld, ook tegen medisch personeel en de vernietiging van openbare infrastructuur, ondermijnt de vooruitzichten op vrede en stabiliteit", zei ze.

Meer uit Buitenland

VN slaan alarm over ophoping afval in Gaza

GAZA-STAD (ANP) - De Verenigde Naties hebben alarm geslagen over de enorme hoeveelheid afval die zich ophoopt in de Gazastrook. "Op 9 juni was sprake van 330.000 ton afval in of bij bewoonde gebieden in Gaza", meldt VN-organisatie UNRWA donderdag.

26 minuten geleden
Autoriteiten VK bekijken verkiezingsactie populaire youtuber

LONDEN (ANP) - Bij de aankomende Britse parlementsverkiezingen blijken in zeker elf kiesdistricten kandidaten aangemeld te zijn die de naam gebruiken van een populaire youtuber. De politie zegt daar al een melding van te hebben gehad en de zaak te bekijken, bericht Sky News.

38 minuten geleden
Fransman na twee jaar gevangenschap in Iran terug in Frankrijk

PARIJS (ANP) - De Fransman Louis Arnaud is donderdag na twee jaar gevangenschap in Iran teruggekeerd naar Frankrijk. De Iraanse autoriteiten arresteerden hem in 2022 op verdenking van deelname aan de massaprotesten die ontstonden na de dood van Mahsa Amini.

50 minuten geleden
Mensen onder het puin na explosie in woongebouw België

ANTWERPEN (ANP) - Een zware explosie heeft een deel van een appartementencomplex verwoest in het Belgische Hoboken, een district van Antwerpen. Omroep VRT bericht dat de brandweer al meerdere mensen levend onder het puin vandaan heeft gehaald. De brandweer spreekt over zeker zes gewonden. "We blijven zoeken, maar de instabiliteit maakt het ons lastig."

2 uur geleden
Weer vrachtschip aangevallen en beschadigd bij Jemen

ADEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Een vrachtschip heeft bij Jemen schade opgelopen door een aanval. De Houthi's hebben de verantwoordelijkheid opgeëist en zeggen met drones en ballistische raketten het schip Tutor te hebben bestookt.

2 uur geleden
Burgerrechtenorganisatie betwist asieldecreet Biden bij rechter

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse burgerrechtenorganisatie ACLU heeft een proces aangespannen tegen het nieuwe asieldecreet van de Amerikaanse president Joe Biden. De zaak werd woensdag aanhangig gemaakt bij de federale rechter in Washington, maakte de ACLU bekend.

2 uur geleden
VN: recordaantal van 120 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht

GENÈVE (ANP) - Wereldwijd zijn 120 miljoen mensen op de vlucht, zegt VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Dat aantal stijgt al jaren en lag nog nooit eerder zo hoog.

4 uur geleden