Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VN-chef Guterres noemt coronacrisis grootste uitdaging sinds WOII

VN-chef Guterres noemt coronacrisis grootste uitdaging sinds WOII

NEW YORK (ANP/DPA) - VN-secretaris-generaal António Guterres noemt de coronacrisis de grootste uitdaging voor de wereld sinds de Tweede Wereldoorlog. Deze uitdaging heeft een ​​"sterker en effectiever antwoord" nodig dan alleen met solidariteit van alle betrokkenen, zei Guterres op een videoconferentie in New York.

"De wereld staat voor een ongekende beproeving", zei de VN-chef. "En nu is het moment van de waarheid."

De VN-chef toonde zich ontevreden over wat hij ziet als een trage wereldwijde reactie in de strijd tegen het coronavirus. "We gaan langzaam de goede kant op, maar we moeten sneller zijn en veel meer doen als we het virus willen verslaan."

Guterres: "Onder andere is er nog steeds geen gecoördineerde actie door alle landen onder leiding van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Hun richtlijnen worden in veel delen van de wereld nog steeds genegeerd."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Politie New York grijpt in bij protest in Brooklyn

NEW YORK (ANP) - De politie van New York heeft bij een protest tegen politiegeweld en racisme in de wijk Brooklyn ingegrepen. Dat meldt televisiezender CNN en is te zien op beelden op sociale media. De vreedzame mars werd tegengehouden door agenten.

8 minuten geleden
George Floyd overleed door hart- en longfalen

WASHINGTON (ANP) - In het rapport van de officiële autopsie op het lichaam van George Floyd staat dat hij overleed door hart- en longfalen. De autopsie is uitgevoerd door de lijkschouwer van de autoriteiten in Minnesota. Dat melden Amerikaanse media.

9 minuten geleden
Brazilië meldt recordaantal coronadoden op een dag

BRASILIA (ANP) - Het aantal doden door het coronavirus is in Brazilië gestegen 1349. Dat is voor de tweede dag op rij een recordaantal doden. Het geregistreerde dodental staat op 32.548.

1 uur geleden
Noord-Korea dreigt deal met Zuid-Korea te schrappen om pamfletten

PYONGYANG (ANP) - De zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft donderdag gedreigd een militaire overeenkomst met Zuid-Korea te schrappen, meldt het persbureau Yonhap. Het noorden dreigt daarmee, omdat overlopers vanuit Zuid-Korea anti-Noord-Koreaanse pamfletten verspreiden in Noord-Korea.

2 uur geleden
Trump zegt leger niet nodig te hebben voor protesten

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump zei woensdag (lokale tijd) het leger niet nodig te hebben voor de protesten tegen politiegeweld en racisme door het hele land. Eerder zei hij dat het leger ingezet kon gaan worden in staten die de protesten niet in de hand konden houden.

2 uur geleden
Zaken tegen verkiezing Bolsonaro volgende week voor rechter

BRASILIA (ANP) - De rechtbank in Brazilië hoort dinsdag de pleidooien in twee zaken om de verkiezing van Jair Bolsonaro tot president in 2018 nietig te verklaren. Dat heeft de rechtbank woensdag bekendgemaakt.

2 uur geleden
Obama roept burgemeesters op politiebeleid te hervormen

CHICAGO (ANP) - Oud-president Barack Obama heeft woensdag alle burgemeesters in de Verenigde Staten opgeroepen het beleid over gebruik van geweld door hun politiekorpsen tegen het licht te houden en te hervormen in samenspraak met lokale gemeenschappen. Dat zei Obama vanuit zijn huis in Chicago tijdens een livestream-evenement. Het is voor het eerst dat de voormalig president op beeld van zich laat horen over de onrust die in de VS is ontstaan na de dood van George Floyd.

2 uur geleden