Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vluchten naar Italië geannuleerd ondanks schrappen staking

Vluchten naar Italië geannuleerd ondanks schrappen staking

SCHIPHOL (ANP) - Verschillende vluchten naar Italië vanaf Schiphol gaan vrijdag niet door. De vluchten werden geannuleerd vanwege een staking van grondpersoneel op Italiaanse luchthavens. Die staking is na aandringen van transportminister Matteo Salvini door de vakbonden echter opgeschort vanwege het noodweer in het noorden van het land, aldus het Italiaanse persbureau ANSA.

KLM had eerder al gezegd dat vanwege die actie vluchten op vrijdag naar Italië zouden komen te vervallen. Volgens de website van Schiphol gaat het om KLM-vluchten naar Milaan en Venetië. Ook easyJet schrapt vluchten naar onder meer Palermo. Bij Transavia vervalt een vlucht naar Pisa. Op Eindhoven Airport zijn vluchten van Ryanair naar Pisa en Milaan geschrapt.

De vakbonden in Italië hadden opgeroepen tot een vier uur durende staking op vrijdag van grondpersoneel voor betere arbeidsvoorwaarden en meer loon, meldde ANSA. Maar vanwege de transportproblemen door het noodweer had minister Salvini gevraagd de actie op te schorten. Nu zou op 4 juni het werk worden neergelegd.

Verdere impact

Overigens zouden volgens ANSA twee kleinere vakbonden wel willen doorzetten met de actie op vrijdag, waarbij niet wordt gestaakt in de door noodweer getroffen regio Emilio-Romagna.

Het noodweer zelf heeft voor zover bekend niet geleid tot annuleringen van vluchten vanuit Nederland naar bestemmingen in het noorden van Italië, waaronder de luchthaven van Bologna. Die stad ligt in de regio met overstromingen en aardverschuivingen. Door het noodweer vielen doden en duizenden mensen zijn geëvacueerd. EasyJet laat weten slechts een paar telefoontjes te hebben gekregen over de impact van het slechte weer. "Onze vluchten van en naar Noord-Italië vertrekken zoals gewoonlijk, maar als er passagiers zijn die vragen hebben, kunnen zij uiteraard contact opnemen met onze klantenservice."

Meer uit Financieel

Verkoop illegale Chinese fatbikes verpest imago, vindt fabrikant

DOETINCHEM (ANP) - De verkoop van illegale, makkelijk op te voeren fatbikes door Chinese fabrikanten verpest het imago van de fietsen. Dat stelt Niels Willems, medeoprichter van fatbikefabrikant Brekr en initiatiefnemer van het Convenant Veilige Fatbikes samen met drie andere Nederlandse fabrikanten. De fatbike wint snel aan populariteit in Nederland, maar onterecht is het beeld ontstaan dat het een onveilige fiets is, aldus Willems, die inschat dat dit jaar al 50.000 fatbikes zijn gekocht in Nederland.

1 uur geleden
ACM spreekt Meta aan op misleiding consumenten met term 'gratis'

DEN HAAG (ANP) - Europese consumententoezichthouders, waaronder de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM), spreken Meta aan op misleiding van consumenten bij de introductie van betaalde accounts. Volgens de waakhonden heeft het Amerikaanse techbedrijf consumenten onder druk gezet bij het bieden van de keuze tussen een betaalde en een zogenaamd 'gratis' versie van Facebook of Instagram.

1 uur geleden
Bijna 6 miljoen reizigers Schiphol in juni, meer dan vorig jaar

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft in juni bijna 6 miljoen passagiers verwerkt, wat 5 procent meer is vergeleken met een jaar eerder. Ook het aantal vluchten van en naar de luchthaven ging omhoog.

2 uur geleden
Kosten van computerstoring 'heel lastig' in kaart te brengen

DEN HAAG (ANP) - De totale kosten van de wereldwijde computerstoring van afgelopen vrijdag zijn volgens onafhankelijk techexpert Bert Hubert "heel lastig" in kaart te brengen. "De uiteindelijke kosten van dit alles zijn enorm uitgespreid."

2 uur geleden
Reisorganisaties in afrondende fase met afhandelen storingschade

LEUSDEN (ANP) - Reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen zijn druk bezig met het op pad helpen van de laatste reizigers die vertraging hebben opgelopen door de wereldwijde computerstoring van afgelopen vrijdag. Dat was van het weekend nog anders, toen sommige reisorganisaties zeker "10 procent van hun klanten moesten omboeken", zegt directeur Frank Radstake van reisbranchevereniging ANVR.

2 uur geleden
Verzekeraar vreest miljoenenschade Duitse wijnboeren door vorst

MÜNCHEN (ANP/BLOOMBERG) - Duitse wijnboeren hebben naar verwachting voor miljoenen euro's aan schade geleden door strenge nachtvorst in het voorjaar waardoor druivenoogsten verloren zijn gegaan. Dat zegt de grote Duitse verzekeraar Allianz. Duitsland behoort tot de grootste wijnproducenten van Europa, met bijvoorbeeld de bekende Riesling-wijn.

3 uur geleden
Investeerder Abu Dhabi neemt meerderheidsbelang in Bugaboo

AMSTERDAM (ANP) - Kinderwagenmerk Bugaboo komt in handen van Mubadala Capital, een staatsinvesteringsfonds van Abu Dhabi. De investeerder uit de Verenigde Arabische Emiraten neemt een meerderheidsbelang in het van oorsprong Nederlandse merk, meldt het in een verklaring samen met de vorige eigenaar, de Amerikaanse investeringsmaatschappij Bain Capital.

3 uur geleden