Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vluchtelingenopvang in hotel Hoofddorp en bungalowpark Loozen

Vluchtelingenopvang in hotel Hoofddorp en bungalowpark Loozen

HOOFDDORP/LOOZEN (ANP) - Het voormalige Crowne Plaza-hotel in Hoofddorp moet de komende vijf jaar een opvangplek voor honderden asielzoekers en statushouders worden. Daarnaast komen er plekken voor studenten en jongeren, meldt de gemeente Haarlemmermeer. In een bungalowpark in Loozen (Overijssel) komen zes maanden lang maximaal honderd asielzoekers en statushouders.

Het voormalige hotel aan de Planeetbaan, in de buurt van station Hoofddorp, heeft 242 kamers. De gemeente Haarlemmermeer wil het hotel aankopen en er wordt nog een overeenkomst gesloten met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Het is de bedoeling dat in het eerste jaar 90 procent van de bestaande kamers in het pand aan het COA wordt verhuurd voor de huisvesting van asielzoekers. De gemeenteraad moet nog instemmen met het voorstel.

Het pand zou relatief eenvoudig om te vormen zijn tot tijdelijke woningen. "Ook vindt het college de ligging gunstig omdat het pand niet midden in een woonwijk in Hoofddorp staat."

De gemeente Hardenberg, waar Loozen bij hoort, richt bungalowpark De Roskamp in als tijdelijke noodopvanglocatie. "Alle basisvoorzieningen zijn aanwezig. Er zijn meerdere ruimtes, zodat de mensen voldoende privacy hebben. Er zijn ook gezamenlijke ruimtes. Verder is er voldoende ruimte rond het park", aldus de gemeente. Het COA wil de locatie zo snel mogelijk gaan gebruiken. De opvang voor maximaal honderd vluchtelingen kan met nog eens zes maanden verlengd worden.

Meer uit Binnenland

Inwoner van Arnhem komt om bij brand

ARNHEM (ANP) - Een inwoner van Arnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen bij een brand in een woning aan de John Lennonstraat. Dat meldt de politie Gelderland op X. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand.

1 uur geleden
Lichten grootste kerstboom van het land voor 25e keer ontstoken

IJSSELSTEIN (ANP) - De lichten in de grootste kerstboom van het land gaan zaterdag voor de 25e keer aan. De grote zendmast in IJsselstein, ook wel de Gerbrandytoren, is weer omgebouwd tot kerstboom. Eind november zijn de 120 energiezuinige ledlampen in de toren, aan de snelweg A2, gehesen. Het toplicht is op 360 meter hoogte geïnstalleerd.

1 uur geleden
Burgemeester van Vlaardingen sluit woningen wegens explosies

VLAARDINGEN (ANP) - Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen heeft besloten twee woningen te sluiten wegens een nieuwe explosie in de Koninginnestraat. Dat maakte de gemeente in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend. Een woning in de Gretha Hofstralaan en een woning en aangrenzend een bedrijfspand in de Koninginnestraat werden gesloten.

2 uur geleden
Milieuorganisatie vecht natuurvergunning Schiphol aan bij rechter

SCHIPHOL (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) vecht samen met Greenpeace Nederland en Milieudefensie de natuurvergunning voor Schiphol aan bij de rechter. De milieuorganisatie kondigde dat eind september al aan, en heeft vrijdag een beroepschrift naar de rechtbank gestuurd. Volgens MOB had de vergunning niet verstrekt mogen worden vanwege "grove inhoudelijke en procedurele gebreken".

5 uur geleden
Mark Rutte wenst Nederlandse televisie 'veel Matthijs' toe

HILVERSUM (ANP) - Mark Rutte vindt het "mooi" dat Matthijs van Nieuwkerk weer terugkomt op de Nederlandse televisie. Dat heeft de demissionair minister-president gezegd in gesprek met Jaïr Ferwerda, in de RTL-talkshow Beau.

5 uur geleden
Burgemeester: volgend jaar schadefonds voor ondernemers Ter Apel

TER APEL (ANP) - Ondernemers in Ter Apel kunnen naar verwachting ergens begin volgend jaar gebruikmaken van een schadefonds voor extra kosten die ze maken door overlast van asielzoekers. Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde, waar Ter Apel onder valt, heeft dat deze week aan de gemeenteraad medegedeeld.

9 uur geleden
Lab: kwart van de schapen bij bedrijven met blauwtong stierf

DEVENTER (ANP) - In de eerste twee maanden van de blauwtonguitbraak zijn 37.000 schapen meer gestorven dan normaal. Dat meldt het laboratorium Royal GD op basis van een analyse van de uitbraak. Bij beroepsmatige schapenhouders die minstens zes weken geplaagd zijn met het virus stierf gemiddeld 25 procent van de dieren.

10 uur geleden