Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vluchtelingen op schip wegens feestdagen naar Hellevoetsluis

Vluchtelingen op schip wegens feestdagen naar Hellevoetsluis

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL (ANP) - Vluchtelingen, zo'n 150 in totaal, die de afgelopen drie maanden verbleven op het schip Alemannia in de Sliksloothaven in Krimpen aan den IJssel verhuizen tijdelijk naar Hellevoetsluis. Daarmee wordt in de Sliksloothaven ruimte gemaakt voor binnenschippers die daar tijdens de feestdagen aanmeren.

Het schip vertrekt op 15 december en de bedoeling is dat ze daarna voor een periode van drie à vier weken verblijven bij een aanmeerplek langs de (verlengde) Westkade in Hellevoetsluis. Op het schip verblijft een groep die voornamelijk bestaat uit gezinnen, moeders, tieners en baby's, afkomstig uit onveilige landen. De bedoeling is dat het schip uiterlijk 16 januari weer terugkeert.

"Als gemeentebestuur bieden wij vanuit de kerstgedachte graag een veilige haven aan deze mensen tijdens de feestdagen", aldus burgemeester Milène Junius van Hellevoetsluis. Krimpen aan den IJssel laat weten blij te zijn dat "het gastschap" tijdelijk wordt overgenomen, aldus burgemeester Martijn Vroom.

Voor de bewoners van het schip is dagbesteding en onderwijs geregeld aan boord. Voor de veiligheid zijn er dag en nacht beveiligers op het schip aanwezig.

Meer uit Binnenland

Man die politie bedreigde in Hamburg is 39-jarige Duitser

HAMBURG (ANP/DPA) - De man die eerder op zondag in Hamburg de politie bedreigde met een pikhouweel en een molotovcocktail is een 39-jarige Duitser, meldt persbureau DPA. Hij werd neergeschoten door de politie. Op het moment waren er veel Nederlandse voetbalfans in de buurt die naar Hamburg waren afgereisd voor de EK-wedstrijd van Nederland tegen Polen.

31 minuten geleden
Oranjelegioen in fanzone Hamburg even stil bij Pools doelpunt

HAMBURG (ANP) - De supporters van het Nederlands elftal in de fanzone in Hamburg vielen even stil toen Polen in de 17e minuut op 1-0 voorsprong kwam door een kopbal van Adam Buksa. Aanwezige Poolse fans juichten en er werden rode fakkels afgestoken.

1 uur geleden
Politie: man met bijl Hamburg had het niet voorzien op Oranjefans

HAMBURG (ANP) - De man die zondagmiddag in Hamburg dreigde met een bijl en een molotovcocktail had het niet voorzien op Oranjefans. Dit zegt een woordvoerster van de politie in Hamburg tegen het ANP. "We gaan ervan uit dat het niks met voetbal te maken heeft", aldus de woordvoerster. De man is neergeschoten door de politie in de rosse buurt in de Duitse stad.

3 uur geleden
Politie overmeestert man met bijl in Hamburg bij fanmars Oranje

HAMBURG (ANP) - In Hamburg heeft de politie een man overmeesterd die agenten met een bijl zou hebben bedreigd. De man had ook een molotovcocktail bij zich. De agenten hebben de aanvaller neergeschoten, schrijft de Duitse politie op X. De aanvaller raakte gewond en krijgt medische zorg.

4 uur geleden
Voor het eerst gewonde behandeld op Karel Doorman in Rode Zee

DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse marineschip Karel Doorman heeft tijdens de missie in de Rode Zee voor het eerst een gewonde aan boord behandeld, meldt het ministerie van Defensie. Het gaat om een opvarende van een koopvaardijschip dat in de Golf van Aden door twee raketten werd geraakt.

4 uur geleden
Drukte met fans bij trams naar Volksparkstadion

HAMBURG (ANP) - Duizenden supporters zijn op weg naar het Volksparkstadion in Hamburg waar het Nederlands elftal om 15.00 uur aftrapt voor de eerste groepswedstrijd tegen Polen. Het overgrote deel reist met de tram, omdat het stadion op enkele kilometers van het fanplein ligt. Daar eindigde rond 11.30 uur de fanmars. Supporters zonder kaartje kunnen op het plein de wedstrijd volgen op een groot scherm.

5 uur geleden
Duizenden Oranjefans lopen mars door Hamburg

HAMBURG (ANP) - Duizenden Oranjefans hebben zondagochtend een mars gelopen door Hamburg, voorafgaand aan de eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal. Oranje trapt om 15.00 uur af tegen Polen. Volgens de organisatie hebben 40.000 mensen meegelopen met de mars.

6 uur geleden