Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlucht met Nederlanders onderweg uit Saudi-Arabië

Vlucht met Nederlanders onderweg uit Saudi-Arabië

DEN HAAG (ANP) - Een vlucht met zeventig gestrande Nederlanders is dinsdagavond vertrokken uit de Saudische hoofdstad Riyad. Aan boord zijn ook honderd Italianen, die in Rome worden afgezet.

Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) maakte het vertrek op Twitter bekend. Rond middernacht Nederlandse tijd steeg het toestel op in Riyad. Aan boord zitten 270 passagiers, onder wie zeventig Nederlanders. In totaal vliegen er 17 verschillende nationaliteiten mee. Het toestel maakt een tussenstop in Rome en wordt woensdagochtend op Schiphol verwacht.

"Mijn dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt", zegt Blok.

Het is de eerste keer dat er in de afgelopen weken een Nederlandse repatriëringsvlucht uit Saudi-Arabië naar Europa vliegt. Niet eerder gingen er zoveel Italianen mee op een Nederlandse vlucht.

Tijdens het paasweekend werd ook een aantal repatriëringsvluchten uitgevoerd. Uit onder meer Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Spanje en Portugal werden een kleine tweeduizend Nederlanders teruggehaald.

Meer uit Binnenland

Eerste asielzoekers donderdagavond naar crisisopvang Stadskanaal

STADSKANAAL (ANP) - De nachtopvang in de Groningse gemeente Stadskanaal kan donderdagavond voor het eerst worden ingezet voor asielzoekers uit Ter Apel. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) laat weten dat de extra noodopvang, die afgelopen dinsdag werd aangekondigd, dan klaar is voor gebruik. In de verwarmde tenten aan de Manegelaan is plek voor tweehonderd mensen.

4 minuten geleden
PBL verlaagt verwachtingen voor zonneparken en windmolens op land

DEN HAAG (ANP) - De groei van het aantal windmolen- en zonneparken op land begint te haperen. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) concludeert in een donderdag verschenen rapport dat het doel voor 2030 nog "goed haalbaar" is, maar schroeft tegelijkertijd de verwachtingen iets omlaag.

7 minuten geleden
Man (36) opgepakt voor betrokkenheid bij brand in kerk Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft een 36-jarige man uit Best (Noord-Brabant) aangehouden voor betrokkenheid bij de brand in een kerk in Rotterdam woensdag. De man had zichzelf gemeld op het politiebureau, meldt de politie donderdag.

32 minuten geleden
Martin van Rijn uit kritiek op uitlekken van einde Op1

HILVERSUM (ANP) - Martin van Rijn, die het onafhankelijke onderzoek naar de werkcultuur bij de NPO leidt, heeft zich kritisch uitgelaten over de wijze waarop naar buiten is gekomen dat de talkshow Op1 stopt. "Ik heb ook gelezen dat mensen uit de krant moesten lezen dat hun banen veranderden. Dat is niet gebruikelijk, zullen we maar zeggen", heeft hij donderdag gezegd in het Radio NPO 1-programma Sven op 1.

33 minuten geleden
Rode Kruis na rapport: situatie in Ter Apel is schrijnend

DEN HAAG (ANP) - Het Rode Kruis maakt zich grote zorgen over de omstandigheden bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. "De situatie is schrijnend", laat de organisatie weten na het verschijnen van een rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid. Die concludeert dat de situatie op het terrein van het asielzoekerscentrum en aanmeldcentrum onveilig en onhoudbaar is.

44 minuten geleden
Van der Burg doet met klem beroep op gemeenten voor opvang

DEN HAAG (ANP) - Volgens demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) is het "duidelijk dat de situatie in Ter Apel zo niet langer kan", laat hij weten na een rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid over de situatie in het asielzoekers- en aanmeldcentrum daar. De bewindsman doet "met klem" een beroep op gemeenten en provincies om meer nieuwe opvangplekken beschikbaar te stellen.

53 minuten geleden
Minderjarige verdachte aanval op Baudet onder voorwaarden vrij

GRONINGEN (ANP) - De minderjarige verdachte uit Groningen die nog vastzat voor de aanval op Thierry Baudet in een café in die stad is onder voorwaarden op vrije voeten gesteld door de rechtbank. Hij blijft wel verdachte van "een ernstige mishandeling", aldus het Openbaar Ministerie.

55 minuten geleden