Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vliegvelden Bremen, Hamburg en Stuttgart maandag plat

Vliegvelden Bremen, Hamburg en Stuttgart maandag plat

BREMEN (ANP) - Door de landelijke staking maandag in Duitsland zijn alle vluchten van en naar Bremen en Stuttgart geschrapt, en ook alle vluchten uit Hamburg. Daardoor vervallen ook vluchten van en naar Schiphol. In Keulen gaan mogelijk ook vluchten niet door.

Flughafen Hamburg laat vrijdag weten dat er in totaal 147 vertrekkende vluchten niet doorgaan, of zonder passagiers worden uitgevoerd. Medewerkers van de beveiliging leggen het werk neer. Ook bij aankomende vluchten moeten mensen rekening houden met annuleringen en vertragingen, met name bij binnenlandse vluchten. Hamburg had voor maandag 147 vertrekkende en 152 aankomende vluchten gepland, met ruim 35.000 passagiers.

Het vliegveld van Stuttgart meldt dat er maandag "geen regulier vliegverkeer mogelijk is" en dat het moeilijk is om de luchthaven te bereiken. Het vliegveld adviseert zowel passagiers als de mensen die ze komen ophalen om niet naar het vliegveld te komen en contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.

Andere luchthavens

Vliegveld Keulen/Bonn houdt rekening met "grote beperkingen in het vliegverkeer en een groot aantal uitvallende vluchten". Op de luchthaven van Düsseldorf kunnen veel vluchten niet doorgaan, maar het vliegveld meldt nog niet om welke vluchten het gaat. Inchecken is er op zondagavond niet meer mogelijk.

Vliegveld Münster/Osnabrück, over de grens bij Enschede, meldt nog niets over de gevolgen van de staking. Vliegveld Weeze bij Nijmegen meldt dat het niet wordt getroffen door de staking.

Meer uit Financieel

Google ontslaat 28 medewerkers om protest tegen Project Nimbus

SUNNYVALE (ANP) - Google heeft 28 werknemers ontslagen om hun deelname aan een tien uur durend protest op de kantoren van de zoekgigant in Sunnyvale, Californië, en New York. De werknemers protesteerden tegen het zogenoemde Project Nimbus, een contract van 1,2 miljard dollar tussen Google, Amazon en de Israëlische regering, schrijft The New York Post.

43 minuten geleden
Koers Tesla verder omlaag terwijl details reorganisatie vrijkomen

NEW YORK (ANP) - Tesla heeft zijn beurskoers op Wall Street woensdag verder zien slinken, terwijl er meer details naar buiten kwamen van de grote reorganisatie bij het Amerikaanse autoconcern. Beleggers zetten het aandeel dik 1 procent lager. De fabrikant van elektrische auto's verloor de afgelopen twee dagen al ruim 8 procent aan beurswaarde, nadat Tesla had aangekondigd wereldwijd ruim 10 procent van de banen te willen schrappen.

7 uur geleden
Vliegvelden moeten mogelijk krimpen na stikstofvonnissen

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse overheid moet van de rechter "passende maatregelen" nemen tegen overmatige stikstofuitstoot van Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport. "Dat betekent krimpen", maakt voorzitter Alfred Blokhuizen van actiegroep SchipholWatch op uit nieuwe vonnissen van de rechtbank Gelderland die mogelijk grote gevolgen kunnen hebben.

7 uur geleden
Socials mogen gebruikers niet dwingen zich te laten volgen

DEN HAAG (ANP) - Sociale mediabedrijven, zoals Facebook en Instagram, mogen hun gebruikers niet dwingen zich te laten volgen op internet in ruil voor toegang tot die platforms. Dat stellen de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de andere privacytoezichthouders in Europa, verenigd in de European Data Protection Board (EDPB).

8 uur geleden
Vakbonden kondigen stakingen aan in metaalsector

UTRECHT (ANP) - De vakbonden kondigen stakingen aan bij kleinere metaal- en techniekbedrijven na het stuklopen van cao-onderhandelingen. Daarmee zijn er opnieuw stakingen op komst in de metaalsector, waarin vaker flink wordt gestaakt.

11 uur geleden
ASML hard omlaag op Damrak na teleurstellend kwartaalbericht

AMSTERDAM (ANP) - Chipmachinefabrikant ASML was woensdag een grote verliezer op de beurs in Amsterdam. Beleggers zetten het aandeel, een zwaargewicht in hoofdgraadmeter AEX, bijna 7 procent lager na een teleurstellend kwartaalbericht. Ook de resultaten van navigatiespecialist TomTom en maaltijdbezorger Just Eat Takeaway werden slecht ontvangen.

12 uur geleden
Alaska Airlines houdt alle vliegtuigen aan grond na melding FAA

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Alaska Airlines houdt al zijn vliegtuigen in de Verenigde Staten tijdelijk aan de grond na een oproep van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Het is niet duidelijk wat er precies aan de hand is.

12 uur geleden