Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vliegvelden Bremen, Hamburg en Stuttgart maandag plat

Vliegvelden Bremen, Hamburg en Stuttgart maandag plat

BREMEN (ANP) - Door de landelijke staking maandag in Duitsland zijn alle vluchten van en naar Bremen en Stuttgart geschrapt, en ook alle vluchten uit Hamburg. Daardoor vervallen ook vluchten van en naar Schiphol. In Keulen gaan mogelijk ook vluchten niet door.

Flughafen Hamburg laat vrijdag weten dat er in totaal 147 vertrekkende vluchten niet doorgaan, of zonder passagiers worden uitgevoerd. Medewerkers van de beveiliging leggen het werk neer. Ook bij aankomende vluchten moeten mensen rekening houden met annuleringen en vertragingen, met name bij binnenlandse vluchten. Hamburg had voor maandag 147 vertrekkende en 152 aankomende vluchten gepland, met ruim 35.000 passagiers.

Het vliegveld van Stuttgart meldt dat er maandag "geen regulier vliegverkeer mogelijk is" en dat het moeilijk is om de luchthaven te bereiken. Het vliegveld adviseert zowel passagiers als de mensen die ze komen ophalen om niet naar het vliegveld te komen en contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.

Andere luchthavens

Vliegveld Keulen/Bonn houdt rekening met "grote beperkingen in het vliegverkeer en een groot aantal uitvallende vluchten". Op de luchthaven van Düsseldorf kunnen veel vluchten niet doorgaan, maar het vliegveld meldt nog niet om welke vluchten het gaat. Inchecken is er op zondagavond niet meer mogelijk.

Vliegveld Münster/Osnabrück, over de grens bij Enschede, meldt nog niets over de gevolgen van de staking. Vliegveld Weeze bij Nijmegen meldt dat het niet wordt getroffen door de staking.

Meer uit Financieel

Aandeel vrouwelijke ondernemers blijft steken, ziet ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal vrouwelijke ondernemers groeit nauwelijks door, zegt ABN AMRO in een nieuw rapport. Afgelopen jaren is hun aandeel blijven steken op 37 procent en ook de komende tien jaar dreigt dit te gebeuren. Volgens de onderzoekers kunnen banken en de overheid het aandeel vrouwen helpen vergroten door meer rekening te houden met de verschillende redenen waarom mannen en vrouwen een bedrijf starten.

11 minuten geleden
Consumentenvertrouwen neemt opnieuw licht af

DEN HAAG (ANP) - Het vertrouwen van consumenten is in juni opnieuw een fractie gedaald ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In mei was ook al sprake van een lichte afname, na acht maanden waarin het consumentenvertrouwen juist verbeterde. Mensen waren deze maand net zo negatief over de economie als in mei, maar wel negatiever over de koopbereidheid.

18 minuten geleden
Werkloosheid daalt licht tot 3,6 procent

DEN HAAG (ANP) - De werkloosheid in Nederland is in mei licht afgenomen ten opzichte van een maand eerder. In mei zat 3,6 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het werkloosheidspercentage schommelt volgens het CBS sinds de zomer van 2023 al rond de 3,6. In april liep de werkloosheid nog licht op tot 3,7 procent. Het aantal WW-uitkeringen nam in mei wel licht toe.

31 minuten geleden
Gemiddelde WOZ-waarde woningen stijgt met 3 procent

DEN HAAG (ANP) - De gemiddelde WOZ-waarde van een woning bedroeg aan het begin van dit jaar 379.000 euro. Dat is 3 procent meer dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

41 minuten geleden
Onderzoek: opkomst AI kan vooral bij banken veel banen verdringen

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse bank Citigroup denkt dat kunstmatige intelligentie (AI) waarschijnlijk meer banen zal verdringen in de bankensector dan in welke andere sector dan ook. Maar er komen waarschijnlijk ook nieuwe banen voor in de plaats.

8 uur geleden
De Volksbank verhuist naar nieuw hoofdkantoor in Utrecht

UTRECHT (ANP) - De Volksbank gaat verhuizen. De kantoren van het concern achter merken als SNS, ASN en RegioBank in Utrecht en Den Bosch worden komende jaren verplaatst naar nieuwe locaties in die steden, heeft de bank aangekondigd.

9 uur geleden
Aanbiedingenwebsite koopjedeal.nl stopt ermee na boete van ACM

DEN HAAG (ANP) - Aanbiedingenwebsite koopjedeal.nl kondigt aan ermee te stoppen. Dat schrijft de site, ruim een week nadat bekend is geworden dat het bedrijf achter koopjedeal.nl een boete moet betalen vanwege nepkortingen.

10 uur geleden