Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vliegveld London Heathrow mag tarieven maar beperkt verhogen

Vliegveld London Heathrow mag tarieven maar beperkt verhogen

LONDEN (ANP/RTR) - Een van de grootste vliegvelden van Europa, Heathrow in Londen, mag zijn tarieven maar beperkt verhogen. Met de hogere tarieven hoopte de luchthaven de verliezen als gevolg van coronabeperkingen in te lopen, tot onvrede van vliegmaatschappijen en de Britse luchtvaartautoriteit. Ook op Schiphol leidt een plan over tarieven tot een conflict tussen het vliegveld en luchtvaartmaatschappijen als KLM.

Britse luchtvaartorganisaties waren bang dat zij de dupe zouden worden van te erg verhoogde tarieven door Heathrow. Zo zouden klanten zich kunnen laten tegenhouden door het duurder worden van een ticket. Van de Britse luchtvaartautoriteit CAA mag de 22 pond (26 euro) per passagier in 2020 maximaal verhoogd worden naar 25 tot 34 pond. Heathrow ging voor 32 tot 43 pond.

Ook Schiphol wil zijn tarieven flink verhogen. Luchtvaartbedrijven KLM, Transavia en easyJet spraken eerder hun ongenoegen uit over een plan van de luchthaven om de tarieven volgens hen in drie jaar tijd met 40 procent te verhogen. KLM dreigt met juridische stappen tegen het "onredelijke en onaanvaardbare" plan. EasyJet zegt dat alleen al het gebruik van Schiphol dan zou uitkomen op meer dan 50 euro per passagier. Eind oktober maakt de luchthaven de nieuwe tarieven bekend. Tot die tijd onthoudt Schiphol zich van commentaar.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 1 maand geleden
Je bent wel een dienstverlener dames en heren van Schiphol en uiteindelijk maar een speler die afhankelijk is van maatschappijen. Als ze schiphol 2 maanden links laten liggen (en er liggen genoeg kapers op de kust) dan kunnen jullie gewoon de boeken neerleggen. En wel heel gemakkelijk gedacht om de reizigers jullie wanbeleid te laten financieren

Meer uit Financieel

Studie: Chinese chiptechnologie vormt veiligheidsrisico voor EU

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - De snelle vooruitgang van China op het gebied van halfgeleidertechnologie vormt een veiligheidsrisico voor Europa. Dat blijkt uit een nieuw onderzoeksrapport dat woensdag in Berlijn wordt gepresenteerd. Volgens het rapport moeten de Europese overheden ingrijpende wijzigingen doorvoeren in hun plannen om de chipindustrie verder uit te bouwen.

25 minuten geleden
Aedes bezorgd over commerciële bouw sociale huurwoningen

DEN HAAG (ANP) - Aedes, de koepelorganisatie van woningcorporaties, is bezorgd over commerciële partijen die goedkope sociale huurwoningen bouwen, waar dit eerder door corporaties werd gedaan. Aedes denkt dat het aantal echte sociale huurwoningen daardoor langzaam maar zeker afneemt. Volgens Aedes zijn die private partijen aan minder regels gebonden voor toewijzing van sociale huurwoningen dan corporaties en schuiven die commerciële partijen na tien of vijftien jaar de woningen vaak door naar de vrije huursector.

33 minuten geleden
Fintechbedrijf Adyen aan kop in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Fintechbedrijf Adyen was woensdag de sterkste stijger in de Amsterdamse AEX-index, die licht omhoog ging na de koerssprong van 3,5 procent een dag eerder. Ook de stemming op de andere Europese beursvloeren was overwegend positief. Beleggers lijken zich steeds minder zorgen te maken over de economische impact van de Omikron-variant.

34 minuten geleden
Vakbonden klagen bij Inspectie SZW over kantoorplicht Nouryon

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV, CNV en VMHP hebben een klacht ingediend bij de Inspectie SZW tegen Nouryon. Kantoorpersoneel van het chemiebedrijf zou verplicht drie dagen per week naar kantoor moeten komen. Dit druist in tegen het huidige overheidsadvies over thuiswerk om de coronacrisis te bezweren.

1 uur geleden
Kruidvat opent nieuwe distributiecentrum in Oosterhout

RENSWOUDE (ANP) - Drogisterijketen Kruidvat opent komend voorjaar een nieuw distributiecentrum in het Brabantse Oosterhout. Vanuit de nieuwe vestiging zullen zo'n vierhonderd winkels in het zuiden van Nederland en in België worden bevoorraad.

1 uur geleden
Omikron blijft beurssentiment bepalen, ASR verliest plek in AEX

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen lijken woensdag hoger aan de nieuwe handelsdag te beginnen. De Omikron-variant van het coronavirus blijft het sentiment op de beursvloeren mede bepalen. In Amsterdam is de blik van beleggers onder andere gericht op ASR. De verzekeraar verliest later deze maand zijn plek in de AEX-index.

2 uur geleden
Rabobank verlaagt groeiraming economie in 2022

AMSTERDAM (ANP) - Rabobank verlaagt zijn verwachting voor de groei van de Nederlandse economie in 2022 door de opleving van het coronavirus en de strengere maatregelen om de pandemie tegen te gaan. De bank rekent nu voor volgend jaar op een groei met 2,9 procent. Eerder werd een plus van 3,7 procent voorspeld. Dit jaar zou de economie met 4,5 procent vooruit moeten gaan.

2 uur geleden