Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vliegtuigpassagiers Caribisch Nederland ruim gehalveerd

Vliegtuigpassagiers Caribisch Nederland ruim gehalveerd

WILLEMSTAD (ANP) - Het aantal vliegtuigpassagiers van en naar Bonaire, Saba en Sint Eustatius is vorig jaar ruim gehalveerd. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Veel vluchten zijn geannuleerd om de verspreiding van het virus te voorkomen. Bonaire heeft de laatste maanden geprobeerd zich weer open te stellen voor toerisme, maar moest toch weer maatregelen nemen vanwege uitbraken in de nabijgelegen eilanden Curaçao en Aruba.

In 2020 namen 183.000 passagiers het vliegtuig van en naar deze eilanden in Caribisch Nederland, een daling van 60 procent vergeleken met een jaar eerder. Het aantal vluchten is gehalveerd. Op Bonaire nam het aantal passagiers met 58 procent af, op Sint Eustatius met bijna 69 procent en op Saba met ruim 70 procent.

Negen op de tien passagiers vlogen op Flamingo Airport, de luchthaven van Bonaire. Saba en Sint Eustatius hebben sinds april 2020 veel vluchten verboden. De bezoekers die toestemming krijgen om te komen moeten eerst in quarantaine.

Voorzorgsmaatregelen

Bonaire heeft de afgelopen maanden geprobeerd zich wat meer open te stellen voor toerisme. Maar het eiland moest door onder meer besmettingsgolven op Curaçao en Aruba in het laatste kwartaal van 2020 voorzorgsmaatregelen nemen, waardoor de bezoekersaantallen erg laag zijn gebleven.

Halverwege januari heeft Bonaire haar grenzen wel weer geopend voor toeristen uit Amerika en Canada. Maar zoals gezaghebber Edison Rijna bij de gelegenheid al zei: "Er is een lange aanlooptijd nodig voordat de vluchten ook daadwerkelijk komen". Op dit moment is het eiland dan ook nog steeds in afwachting van meer toeristen. Alle drie de eilanden zijn maandag begonnen met een vaccinatieprogramma en hopen als gevolg daarvan weer meer toeristen te kunnen ontvangen. Saba heeft al aangegeven dat het hoopt in mei weer open te kunnen voor vliegverkeer.

Meer uit Binnenland

Wandellegioen trekt op warme dag verder, over de Zevenheuvelen

NIJMEGEN (ANP) - Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

13 uur geleden
Advocaat slachtoffers 'bangalijst' doet aangifte van afpersing

UTRECHT (ANP) - Advocaat Ina Brouwer, die de Utrechtse studentes bijstaat die slachtoffer werden van zogeheten 'bangalijsten', heeft aangifte gedaan van afpersing en bedreiging. Dat bevestigt Brouwer na berichtgeving door onder meer het AD. Aanleiding voor de aangifte is een bericht op Telegram waarin een anonieme afzender onder meer eist dat Brouwer 10.000 euro aan bitcoins betaalt en stopt met haar hulp aan de studentes. Als zij dat niet doet, gaat het "exposen" door, zou in het bericht staan.

20 uur geleden
Vermiste bezoeker festival Wildeburg dood gevonden in Ens

ENS (ANP) - De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

20 uur geleden
Duitse politie arresteert drie Nederlandse plofkrakers

HAMBURG (ANP) - De Duitse politie heeft drie Nederlanders aangehouden na een mislukte plofkraak. Volgens de politie waren de mannen van plan een geldautomaat op te blazen in Embsen, ten zuiden van Hamburg, melden Noord-Duitse media.

21 uur geleden
Britse WO II-bom gevonden in Bunnik, ruimingsplan in de maak

BUNNIK (ANP) - Op het terrein van een houthandel in Bunnik is maandag een niet-ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden, meldt de Utrechtse gemeente woensdagmiddag. De vliegtuigbom, een Britse 500-ponder, is afgedekt en veiliggesteld door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

21 uur geleden
Slachtoffers van MH17-vliegramp herdacht in Park Vijfhuizen

VIJFHUIZEN (ANP) - Bij het Nationaal Monument MH17 in Park Vijfhuizen zijn woensdagmiddag de slachtoffers van de MH17-vliegramp herdacht. Het is woensdag tien jaar geleden dat het passagiersvliegtuig boven Oekraïne uit de lucht werd geschoten door pro-Russische separatisten. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven.

1 dag geleden
ANWB verwacht komend weekend weer vakantiedrukte op de weg

DEN HAAG (ANP) - Net als in de voorgaande twee weekenden verwacht de ANWB ook komend weekend veel vakantiedrukte op de weg. Na vrijdag beginnen kinderen in het noorden van het land aan hun schoolvakantie. In Nederland is het vooral vrijdagmiddag erg druk op de weg, terwijl in het buitenland de meeste vakantiefiles op zaterdag staan, aldus de ANWB.

1 dag geleden