
Vliegtuigfabrikant Airbus wil duizenden werknemers aannemen
TOULOUSE (ANP) - Vliegtuigfabrikant Airbus heeft duizenden nieuwe werknemers nodig. De lucht- en ruimtevaartindustrie vertoont volgens het in meerdere landen aanwezige concern namelijk sterke tekenen van herstel na de eerdere coronadip. Ook voorziet Airbus extra werk in verband met het terugbrengen van de CO2-uitstoot.
Wereldwijd wil Airbus in de eerste helft van dit jaar ongeveer 6000 nieuwe medewerkers aannemen. Een derde van die groep moet bestaan uit jong afgestudeerden. De grote rivaal van het Amerikaanse Boeing zit ook in Nederland, maar hoeveel nieuwe Nederlandse banen het betreft is niet naar buiten gebracht.
Of het Airbus gaat lukken om komende maanden zoveel nieuwe krachten te werven, valt nog te bezien. Op de arbeidsmarkt is de laatste tijd sprake van grote krapte. Veel bedrijven zijn door het economisch herstel uit de coronacrisis naarstig op zoek naar personeel.
CPB
In Nederland betwijfelde het Centraal Planbureau (CPB) onlangs zelfs of het nieuwe kabinet de komende jaren wel alle miljarden kan uitgeven die het wil. Je kunt volgens de belangrijke adviseur van het kabinet dan wel veel extra overheidsuitgaven plannen, maar het zal heel lastig worden om genoeg geschikt personeel te vinden om alles uit te voeren.
Volgens Thierry Baril, die bij Airbus gaat over personeelszaken, zal het concern na de eerste rekruteringsgolf in juni opnieuw beoordelen aan hoeveel nieuwe krachten nog behoefte is. Hij voegt eraan toe dat er niet alleen gekeken wordt naar de "nieuwe vaardigheden" die Airbus nodig heeft voor als de coronacrisis weer helemaal voorbij is. Het concern zal bij de werving ook rekening houden met de diversiteit binnen het eigen personeelsbestand.
Meer uit Financieel
DEN HAAG (ANP) - Consumenten betalen over de grens, wel degelijk een stuk minder voor hun boodschappen dan in Nederland. Dat stelt de Consumentenbond na een peiling bij dertig supermarktketens in België, Duitsland en Frankrijk. Daarmee is er weer een studie naar de prijzen in de supermarkt. Eerder dit jaar wierp toenmalig NSC-Kamerlid Pieter Omtzigt de discussie over dure boodschappen opnieuw op, door te wijzen op het prijsverschil van een potje appelmoes bij Albert Heijn in Nederland en België.
50 minuten geledenAMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is dinsdag afwachtend begonnen aan de tweede helft van het jaar. Beleggers deden het rustig aan en hielden vooral de ontwikkelingen rond de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en de belangrijkste handelspartners in de gaten. Volgende week loopt de deadline voor de tijdelijke opschorting van de Amerikaanse importheffingen af.
58 minuten geledenDEN HAAG (ANP) - Nederland dreigt op technologisch en economisch gebied achterop te raken bij landen als Zuid-Korea, de Verenigde Staten en China die miljarden investeren in belangrijke sleuteltechnologieën, waarschuwt TNO. Om dat te voorkomen roept de onderzoeksorganisatie de overheid op om gericht te investeren in de ontwikkeling van hightechmegaclusters om nieuwe techkampioenen te creëren.
1 uur geledenAMSTERDAM (ANP) - Energiebedrijven Vattenfall, Eneco, Essent, Greenchoice, Energiedirect en Budget Thuis worden gedagvaard om prijsverhogingen bij variabele energiecontracten. Dat heeft de Stichting Eerlijke Handelspraktijken laten weten. Volgens claimorganisatie gaat haar eerder aangekondigde massaclaim tegen de energiesector daarmee officieel van start.
1 uur geledenUTRECHT (ANP) - De Volksbank gaat vanaf dinsdag formeel verder onder de nieuwe merknaam ASN Bank. De staatsbank maakte in december al bekend dat afscheid wordt genomen van de dochtermerken SNS, RegioBank en BLG Wonen en dat het bedrijf dan doorgaat met de merknaam ASN Bank.
2 uur geledenAMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO heeft de overname afgerond van de Duitse bank Hauck Aufhäuser Lampe (HAL). Daardoor wordt Bethmann Bank, de vermogensbeheertak van ABN AMRO in Duitsland, daar een van de grootste bankspelers voor vermogende particuliere klanten en familiebedrijven.
2 uur geledenZEIST (ANP) - De bedrijfsomstandigheden in de Nederlandse industrie zijn voor het eerst in twaalf maanden tijd verbeterd. Zo kwamen er meer orders binnen, onder andere uit het buitenland. Ook steeg de werkgelegenheid licht en hadden ondernemingen in de industrie minder last van prijsstijgingen, meldt de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (Nevi) op basis van haar maandelijkse enquête.
2 uur geleden