Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vliegtuigbouwer Airbus maakt voortgang bij behalen leveringsdoel

Vliegtuigbouwer Airbus maakt voortgang bij behalen leveringsdoel

TOULOUSE (ANP/DPA) - De Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft in oktober voortgang geboekt bij het behalen van zijn doelstelling om dit jaar 720 nieuwe verkeersvliegtuigen af te leveren bij klanten. Volgens Airbus werden vorige maand 71 toestellen aan klanten overhandigd, waarmee de teller sinds het begin van dit jaar op 559 vliegtuigen staat.

In oktober werden er zestien vliegtuigen meer geleverd dan in september. Om de doelstelling voor heel dit jaar te halen moeten er dus nog 161 toestellen geleverd worden in november en december. Airbus leverde vorig jaar 661 vliegtuigen af.

Vanwege het sterke herstel van de luchtvaartindustrie na de coronacrisis hebben Airbus en de Amerikaanse aartsrivaal Boeing veel nieuwe orders ontvangen. Ook zijn maatschappijen volop aan het investeren in nieuwe energiezuinigere vliegtuigen. In oktober kwamen bij Airbus orders voor 119 vliegtuigen binnen, hoewel ook 26 bestellingen werden geannuleerd.

Airbus heeft zijn productiecapaciteit vergroot om aan de sterke vraag te kunnen voldoen. Eerder op de dag werd nog bekend dat het Taiwanese EVA Airways een miljardenorder voor 33 nieuwe vliegtuigen heeft geplaatst bij het bedrijf. Airbus komt woensdag met cijfers over het derde kwartaal naar buiten.

Meer uit Financieel

Warren Buffett laat investeringskansen in India aan opvolgers

OMAHA (ANP) - De bekende belegger Warren Buffett ziet "veel kansen" in India, maar die laat hij over aan zijn opvolgers. Dat heeft de inmiddels 93 jaar oude Amerikaan afgelopen weekend gezegd tijdens de aandeelhoudersvergadering van zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway, meldt financieel persbureau Bloomberg maandag.

12 minuten geleden
FNV zet stakingen in metaalsector door om uitblijven cao

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV heeft leden die werken in de Groningse of Limburgse metaal- en techniekbranche opgeroepen woensdag te staken. Daarmee krijgen de stakingen die twee weken geleden al begonnen een vervolg. Eerder werk het werk al neergelegd in zes andere provincies. De bond wil op die manier zijn eisen voor een nieuwe cao afdwingen.

26 minuten geleden
Volvo's elektrische auto's stuwen verkoopcijfers

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - De Zweedse autofabrikant Volvo Cars heeft de afgelopen maand een kwart meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat komt volgens het bedrijf onder meer door een grote vraag naar zijn elektrische modellen.

51 minuten geleden
Rederij Maersk bezorgd over uitbreiding onrust Rode Zee

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - De grote Deense rederij Maersk maakt zich zorgen over uitbreiding van de onrust in de Rode Zee door de aanvallen van Houthi-rebellen uit Jemen op de scheepvaart. Volgens Maersk is de zone met risico's aan het groeien en zijn er vaker aanvallen op schepen die verder op zee varen. De Houthi's hebben inmiddels gedreigd ook schepen in de Middellandse Zee aan te vallen als vergelding voor de Israƫlische aanvallen in Gaza.

53 minuten geleden
Minder huishoudelijke apparaten verkocht door krappe huizenmarkt

ZOETERMEER (ANP) - Nederlanders hebben vorig jaar minder grote huishoudelijke apparaten gekocht, meldt branchevereniging APPLiA Nederland. Vooral inbouwkookplaten, afzuigkappen en afwasmachines werden minder vaak verkocht. Dat komt volgens de koepel door de hoge inflatie en tegenvallende huizenverkoop en nieuwbouw.

1 uur geleden
PostNL zakt op positief Damrak na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - PostNL behoorde maandag tot de grote verliezers op het Damrak. De post- en pakketbezorger zag afgelopen kwartaal de omzet licht dalen en het bedrijfsresultaat was 9 miljoen euro negatief. Topvrouw Herna Verhagen sprak van een lastige omgeving voor het bedrijf in het eerste kwartaal met stijgende kosten, vooral voor lonen. Het aandeel zakte 3,5 procent.

1 uur geleden
Vakbond wil vergroening bedrijven van onderop aanjagen

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV wil meer aandacht voor klimaat en de noodzaak om de economie te vergroenen. "Zolang de politiek het laat afweten en het bedrijfsleven de winst van aandeelhouders voorrang geeft, zullen werknemers en burgers de verduurzaming van onderop moeten aanjagen", zegt FNV-bestuurslid Bas van Weegberg bij de presentatie van een nieuwe Klimaatvisie van de bond.

2 uur geleden