Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vliegtuigbommen Dortmund onschadelijk gemaakt

Vliegtuigbommen Dortmund onschadelijk gemaakt

DORTMUND (ANP/DPA) - In de Duitse stad Dortmund zijn op twee plaatsen bommen uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt. Dat gebeurde na ruim een dag graafwerk waarvoor zondagochtend 14.000 omwonenden moesten worden geëvacueerd.

De in totaal vier bommen lagen in de buurt van twee ziekenhuizen. Die werden zaterdag al geëvacueerd. Het onschadelijk maken van de projectielen liep zondagmiddag de nodige vertraging op. De eerste twee bommen, Britse 250-ponders, werden pas aan het einde van de middag ontmanteld. Alle gevonden explosieven moeten volgens planning deze zondag onschadelijk zijn gemaakt.

In totaal werkten ruim 400 mensen mee aan de operatie. Voor mensen die werden geëvacueerd maar niet bij familie of vrienden terechtkunnen, is een opvang ingericht.

Dortmund is de grootste stad in het Ruhrgebied. Vanwege de vele industrie in dat gebied lieten de geallieerden daar in de oorlog verschillende keren hun bommen vallen.

Meer uit Buitenland

Media: man dreigt met explosie in consulaat Iran in Parijs

PARIJS (ANP) - Franse media melden dat een man zichzelf dreigt op te blazen in het consulaat van Iran in Parijs. De politie heeft het gebied afgezet en roept mensen op weg te blijven.

19 minuten geleden
EU vaardigt sancties uit tegen kolonisten Westoever

BRUSSEL (ANP/DPA) - De Europese Unie legt voor het eerst sancties op aan Israëlische kolonisten om gewelddadigheden tegen Palestijnen. Dat hebben diplomaten vrijdag bevestigd aan het Duitse persbureau DPA.

58 minuten geleden
Circa dertig gewonden bij botsing veerboot met kade in Napels

NAPELS (ANP) - Bij een botsing van een veerboot uit Capri tegen een kade in het centrum van Napels zijn ongeveer dertig mensen gewond geraakt. De snelle veerboot Isola di Procida ramde de kade door een technische storing of een windvlaag, aldus de autoriteiten.

1 uur geleden
Polen arresteert tweetal voor aanval op bondgenoot Navalny

WARSCHAU (ANP/AFP) - De Poolse autoriteiten hebben twee mannen opgepakt voor een aanval op een bondgenoot van de overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny. Leonid Volkov werd op 12 maart in Litouwen met een hamer mishandeld. De arrestaties zijn bekendgemaakt door de Litouwse president Gitanas Nausėda.

4 uur geleden
EU-commissievoorzitter roept op tot stoppen vergeldingsacties

BRUSSEL (ANP/AFP) - De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft Israël en Iran opgeroepen verder "geen acties" meer te ondernemen en zich in te houden. "Het is volstrekt noodzakelijk dat de regio stabiel blijft en dat alle betrokken partijen van verdere acties afzien", aldus Von der Leyen.

4 uur geleden
Media: Israël stelde VS op de hoogte van plannen voor aanval Iran

WASHINGTON (ANP/AFP) - Israël had de Verenigde Staten vooraf ingelicht over plannen voor een aanval op Iran, maar de VS steunden de operatie niet en waren er ook geen deel van. Dat melden bronnen, onder wie een Amerikaanse functionaris, aan de zenders NBC en CNN.

6 uur geleden
Iran ontkent aanval raketten, wél drones onderschept

TEHERAN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Iraans luchtafweergeschut in de stad Isfahan heeft meerdere drones neergehaald, maar er is geen sprake van een aanval met raketten. Dat zegt woordvoerder Hossein Dalirian van het Iraanse ruimtevaartagentschap op X.

8 uur geleden