Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vliegtuig met USAR-reddingsteam geland in Eindhoven

Vliegtuig met USAR-reddingsteam geland in Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Het zoek- en reddingsteam van USAR is terug in Nederland. Het vliegtuig met daarin de 65 leden en acht hulphonden landde rond 14.15 uur op vliegbasis Eindhoven en werd onthaald met een ereboog van water van blusvoertuigen. Op het vliegveld wachtten familie en vrienden op hun geliefden en verwelkomen onder anderen minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) en de ambassadeur van Turkije, Selçuk Ünal, het team.

Vanaf het balkon stonden familieleden en vrienden ze op te wachten. Er werd hard gezwaaid en 'papa' geroepen, toen de teamleden het vliegtuig van Freebird verlieten en met blije gezichten over het platform naar de aankomst en vertrekhal liepen. Voordat ze naar binnen gingen, werden de honden nog even uitgelaten.

Een van de aanwezigen hield een spandoek omhoog met 'Welkom thuis helden'. Op een ander bordje stond 'Hi held I love you'. Laurens en Lynn staan met een zelfgemaakt spandoek 'we zijn trots op je' op hun (stief)vader te wachten. Ze kijken er naar uit hem weer te zien en gaan hem zo "een dikke knuffel" geven. "Ik vind het best knap dat hij dit werk durft te doen", zegt Lynn, die speciaal voor de gelegenheid vrij kreeg van school. De twee hebben stroopwafels voor hem gekocht, "want daar houdt hij heel erg van".

Het Urban Search and Rescue Team (USAR) vertrok vorige week maandag naar Turkije om te zoeken naar overlevenden van de zware aardbevingen. Afgelopen maandag droeg het de werkzaamheden over aan andere reddingsteams, waarna de teamleden naar Spanje gingen om bij te komen en terug te kijken op de werkzaamheden. Ze redden twaalf mensen en een hond uit het puin.

Meer uit Binnenland

Feest barst los in Eindhoven na zege PSV op Sparta

EINDHOVEN (ANP) - In Eindhoven is het feest losgebarsten na de 4-2-overwinning van PSV op Sparta. Tienduizenden mensen volgden de wedstrijd in het centrum op schermen op straat en bij cafés. Een woordvoerder van de politie spreekt van "één groot feest".

18 minuten geleden
Claude en FLEMMING benadrukken belang van bevrijdingsfestivals

GILZE EN RIJEN (ANP) - Als Ambassadeurs van de Vrijheid vliegen Claude en FLEMMING zondag door het hele land om op diverse bevrijdingsfestivals op te treden. De artiesten vinden het een voorrecht om dit te doen en zijn blij dat de festivals er ondanks financiële zorgen überhaupt zijn, zeggen ze in een gesprek met het ANP.

1 uur geleden
Duizenden kijken in Eindhoven op straat naar PSV - Sparta

EINDHOVEN (ANP) - Duizenden mensen hebben zich zondag aan het begin van de middag in het centrum van Eindhoven verzameld om op grote schermen de thuiswedstrijd van PSV tegen Sparta te kijken. De drukte is zo groot dat onder meer op de Markt en het 18 Septemberplein niemand meer wordt toegelaten. Ook de straat Stratumseind is afgesloten.

1 uur geleden
Nablussen brand Oss gaat door, omwonenden nog niet naar huis

OSS (ANP) - De brandweer in Oss is zondag nog altijd bezig met het nablussen van de brand die vrijdagochtend uitbrak in het distributiecentrum Vice Versa aan de Kanaalstraat in de Brabantse gemeente. Vijf mensen die in de directe omgeving wonen, hebben de nacht elders doorgebracht. Of zij zondag naar huis kunnen, is niet bekend. Door de brand ging het pand verloren, een loods van 300 bij 150 meter vol levensmiddelen.

2 uur geleden
Ambassadeurs van de Vrijheid met heli's onderweg naar festivals

GILZE EN RIJEN (ANP) - Claude, FLEMMING, Son Mieux en Wende, de Ambassadeurs van de Vrijheid van dit jaar, zijn vanaf vliegbasis Gilze-Rijen met helikopters van Defensie opgestegen op weg naar de bevrijdingsfestivals waar zij zondag optreden. Toen de Ambassadeurs de lucht ingingen, was het droog en brak de zon een beetje door.

3 uur geleden
Alle vijf aangehouden personen rondom herdenking Dam weer vrij

AMSTERDAM (ANP) - De vijf mensen die zaterdag rondom de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam zijn aangehouden, zijn weer vrij. Dat laat een woordvoerder van de politie zondagochtend weten. Vier personen werden tijdens de ceremonie op het Amsterdamse plein aangehouden. Een 41-jarige man werd eerder op de zaterdag al opgepakt voor opruiende teksten die hij op sociale media zou hebben gezet.

4 uur geleden
Gunstige weersomstandigheden voor bevrijdingsfestivals

HOUTEN (ANP) - Anders dan tijdens dodenherdenking een dag eerder, wordt het weer op Bevrijdingsdag op veel plekken beter. Volgens Weeronline wordt het in het noorden maximaal 14 graden. In het zuidoosten wordt rekening gehouden met temperaturen tot maximaal 18 graden.

6 uur geleden