Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vliegtuig Kamala Harris keert terug met technisch probleem

Vliegtuig Kamala Harris keert terug met technisch probleem

WASHINGTON (ANP) - Het vliegtuig van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris moest zondag kort na het opstijgen weer landen vanwege een technisch probleem. Het vliegtuig was op weg naar Guatemala voor Harris' eerste internationale reis.

"Ik ben in orde. Ik ben in orde," vertelde Harris aan verslaggevers, terwijl ze een duim omhoog stak nadat ze het vliegtuig had verlaten toen het terugkeerde naar Joint Base Andrews in de buitenwijken van Washington. "We hebben allemaal gebeden, maar het gaat goed."

De vicepresident stapte over op een ander vliegtuig, en ze arriveerde zondagavond veilig in Guatemala. Haar woordvoerster Symone Sanders zei dat er geen grote vertragingen in haar reisschema werden verwacht.

De bemanning "merkte op dat het landingsgestel niet naar behoren opklapte, wat tot verdere mechanische problemen zou kunnen leiden. Hoewel er geen direct veiligheidsprobleem was, keerden ze uit voorzorg terug naar Joint Base Andrews," zei de woordvoerster.

Een journalist aan boord hoorde "een ongewoon geluid" van het landingsgestel toen het vliegtuig, ook wel bekend als Air Force Two, opsteeg, maar zei dat de landing "volledig normaal" was.

Meer uit Buitenland

VS en China informeel weer in gesprek over kernwapens

SHANGHAI (ANP/RTR) - Vertegenwoordigers van China hebben aan een Amerikaanse delegatie tijdens een tweedaagse reeks informele gesprekken verteld dat China niet zal terugvallen op nucleaire bedreigingen richting Taiwan, in het geval van een Chinese nederlaag in het conflict over het eiland.

14 minuten geleden
Zuid-Korea lost waarschuwingsschoten na grensoversteek

SEOUL (ANP/RTR) - Het Zuid-Koreaanse leger heeft waarschuwingsschoten gelost nadat Noord-Koreaanse soldaten donderdag de grens waren overgestoken. Het incident vond plaats bij de gedemilitariseerde zone (DMZ), de grens tussen de twee landen. Na de waarschuwingsschoten keerden de Noord-Koreaanse soldaten weer terug, aldus de Zuid-Koreaanse legerleiding.

1 uur geleden
Opnieuw demonstraties in Israël tegen regering Netanyahu

JERUZALEM (ANP/DPA) - Duizenden Israëliërs hebben donderdag gedemonstreerd tegen de regering van premier Benjamin Netanyahu. Ze beschuldigen Netanyahu ervan een deal te belemmeren waardoor de Israëlische gijzelaars vrijgelaten worden die door Hamas gevangen worden gehouden.

3 uur geleden
Mogelijke wapenleveringen van en naar Korea's na bezoek Poetin

PYONGYANG (ANP/RTR) - Het bezoek van de Russische president Vladimir Poetin aan Noord-Korea heeft geleid tot speculaties over de rol van beide Korea's in de oorlog in Oekraïne. Poetin sloot donderdag niet uit dat Rusland wapens naar Noord-Korea zal sturen. Tegelijkertijd waarschuwt hij Zuid-Korea dat het een "grote fout" maakt als het besluit wapens te leveren aan Oekraïne.

10 uur geleden
Acteur Donald Sutherland (88) overleden

MIAMI (ANP) - De Canadese acteur Donald Sutherland is overleden. Zijn zoon, acteur Kiefer Sutherland, meldt dat donderdag op X. Sutherland was bekend van rollen in films als Klute, M*A*S*H, Ordinary People en de filmreeks The Hunger Games. Sutherland is 88 jaar geworden.

11 uur geleden
Poetin ziet NAVO ook in Azië als bedreiging

HANOI (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin beschouwt de NAVO ook in Azië als een "veiligheidsdreiging" voor zijn land. Poetin is op bezoek in Vietnam en beschuldigt de westerse alliantie ervan daar op te rukken.

11 uur geleden
VS geven Oekraïne voorrang bij levering luchtafweer

WASHINGTON (ANP/RTR) - Voorlopig leveren de Verenigde Staten Patriot-systemen en andere soorten luchtafweer alleen aan Oekraïne. Het Witte Huis zegt dat dit land voorrang krijgt door de oorlog met Rusland. Andere landen krijgen de Patriots die hen beloofd zijn nog wel, maar zullen even geduld moeten hebben.

13 uur geleden