Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vliegende auto’s, 5G, seks 2.0 en Nederland op techbeurs CES

Vliegende auto’s, 5G, seks 2.0 en Nederland op techbeurs CES

LAS VEGAS (ANP) - Hoe ziet de wereld er in 2025 of 2030 uit? Welke apparaten gebruiken we en hoe gaan we van A naar B? Die vragen staan centraal op de grootste techbeurs ter wereld, de Consumer Electronics Show (CES). Die wordt de komende week gehouden in Las Vegas. Duizenden bedrijven, van groot tot klein, laten zich zien aan honderdduizenden bezoekers. Ze grijpen de beurs aan voor hun onthullingen en presentaties.

CES besteedt onder meer aandacht aan de stad van de toekomst. In zo’n slimme stad hangen overal sensoren die hun omgeving in de gaten houden. Ook gaat het over supersnel mobiel internet via 5G-netwerken, over kunstmatige intelligentie, over virtual en augmented reality en over games. CES besteedt dit jaar ook aandacht aan een nieuw soort technologie: de moderne seks. Speeltjes met bluetooth bijvoorbeeld, zodat een vrouw op een app kan zien hoe haar lichaam vindt dat het gaat. Een ander bedrijf toont een douchekop met een ingebouwde slimme luidspreker.

Hyundai zal op de beurs zijn vliegende auto onthullen. De Zuid-Koreaanse autobouwer werkt al een tijdje aan zo’n voertuig, een Personal Air Vehicle. Het is een kruising tussen een helikopter en een gewone auto. Hyundai wil ook een soort zelfrijdende auto laten zien, de Purpose Built Vehicle. Het Duitse Daimler zal op de beurs ook een nieuw soort auto onthullen.

Netherlands Tech Square

Nederland heeft ook een hoekje op het congresterrein, het Netherlands Tech Square. Zo’n vijftig bedrijven laten zich daar zien. Een daarvan is Hiber, dat vorig jaar werd uitgeroepen tot Nationaal Icoon van de overheid. Het bedrijf uit Delft werkt aan een satellietnetwerk dat slimme apparaten (het Internet of Things) in de gaten kan houden. De stadgenoten van Meatable mogen hun kweekvlees laten zien. De Hydraloop uit Leeuwarden zuivert water dat door het doucheputje gaat of uit de wasmachine komt, zodat het meteen weer gebruikt kan worden. Een huishouden kan zijn waterverbruik daarmee bijna halveren, zegt het bedrijf. Project.BB uit Den Haag is een robot die stranden schoon moet maken. De afvaardiging wordt geleid door prins Constantijn, voorman van koepelorganisatie TechLeap, die vroeger StartupDelta heette. De eerste dagen krijgen de Nederlanders gezelschap van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken).

CES wordt al sinds 1967 gehouden. Bekende technologieën die er ooit werden onthuld, zijn de videorecorder, de cd-speler, HD-televisie, de Xbox en de Blu-Ray-dvd.

Meer uit Binnenland

Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

4 uur geleden
Henny Huisman: overlijden Jacques d'Ancona is een koud idee

DEN HAAG (ANP) - Henny Huisman en Jacques d'Ancona kenden elkaar al zo'n veertig jaar en vrijdag overleed d'Ancona plots op 86-jarige leeftijd. "Ik ben heel erg geschrokken, ik ben echt van streek", reageert zijn goede vriend en collega Henny Huisman tegenover het ANP. "Ik vind het een heel koud idee."

4 uur geleden
Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

4 uur geleden
Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona (86) overleden

PATERSWOLDE (ANP) - Journalist en Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn Dagblad van het Noorden, waarvoor D'Ancona begin deze maand zijn laatste stuk schreef.

5 uur geleden
ADO Den Haag geeft voorlopig geen interviews aan Omroep West

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag honoreert voorlopig geen interviewverzoeken van Omroep West, zo meldt de voetbalclub op haar website. De aanleiding is een stuk van de omroep van 31 mei over het afgelopen seizoen van ADO, waarin volgens de club "meerdere feitelijke onjuistheden" zouden staan. De omroep mag wel aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden om daar verslag van te doen.

8 uur geleden
Man opgepakt voor vernielen van graven in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een 21-jarige man wordt ervan verdacht dat hij tot twee keer toe graven heeft vernield op een begraafplaats in Utrecht. De man uit Vleuten zou in de nacht van 4 of 5 mei hebben toegeslagen op begraafplaats Daelwijck in de wijk Overvecht, en op 12 mei weer.

11 uur geleden
Man aangehouden voor verkrachtingen in studentencomplex in Diemen

DIEMEN (ANP) - Een 21-jarige man uit Diemen is aangehouden omdat hij eerder dit jaar twee vrouwen zou hebben verkracht in een studentencomplex aan de Rode Kruislaan in Diemen. De verkrachtingen vonden plaats in maart en in mei.

11 uur geleden