Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vleesbaron Tönnies treedt af als bestuurder Schalke

Vleesbaron Tönnies treedt af als bestuurder Schalke

GELSENKIRCHEN (ANP) - Clemens Tönnies treedt per direct terug als topbestuurder bij voetbalclub Schalke 04 in de Bundesliga. Dat heeft de club gemeld. Tönnies is in Duitsland zeer omstreden, sinds zich in zijn vleesfabriek recentelijk een massale uitbraak van het coronavirus voordeed. Daardoor kwam er onder meer een lockdown in het district Gütersloh, in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen.

De corona-uitbraak vond plaats bij een vestiging van vleesverwerker Tönnies in Rheda-Wiedenbrück. Daar bleken meer dan 1500 van de 6000 medewerkers besmet. Tönnies kwam daarbij zwaar onder druk te staan, omdat hij veel te weinig zou hebben gedaan om de crisis te voorkomen. Afgelopen weekeinde was er ook protest van Schalke-fans, die vinden dat Tönnies zijn werknemers uitbuit.

"Het heeft mij heel veel moeite gekost dit besluit te nemen", zegt Tönnies. "Maar ons bedrijf zit in een ongelooflijke crisis, de grootste ooit. Ik zie het als mijn belangrijkste taak deze op te lossen en ik ben voornemens dat te doen. Daar gaat nu al mijn energie inzitten." De sportieve prestaties van Schalke zijn al maanden ondermaats.

Langer omstreden

Tönnies is al veel langer omstreden, niet alleen vanwege de wijze waarop hij zijn bedrijf runt. Eerder al legde hij zijn functie bij Schalke drie maanden neer, nadat hij zich denigrerend over Afrikanen had uitgelaten. De club onderzocht dit, maar vond onvoldoende bewijzen voor racisme en stond toe dat de topman terugkeerde.

Tönnies was 19 jaar voorzitter van de raad van bestuur van Schalke en was 26 jaar actief als bestuurder binnen de club. Schalke zegt zijn vertrek te betreuren en spreekt van zijn grote verdiensten. In de officiële verklaring gaat de club niet in op de achtergronden van het vertrek.

Meer uit Voetbal

AZ begint met Amerikaan Mihailovic tegen Zrinjski Mostar

ALKMAAR (ANP) - AZ begint om 18.45 uur tegen Zrinjski Mostar met de Amerikaan Djordje Mihailovic in plaats van de geblesseerde Sven Mijnans, die door een knieblessure dit jaar niet meer in actie komt. Het is de enige wijziging die trainer Pascal Jansen doorvoert ten opzichte van het competitieduel met FC Volendam van afgelopen zondag.

46 minuten geleden
Benatia en Papin krijgen functie bij Ajax-tegenstander Marseille

MARSEILLE (ANP) - Olympique Marseille heeft Medhi Benatia binnengehaald als technisch adviseur. De oud-prof van onder meer Bayern München en Juventus keert zodoende terug bij de club waar hij in de jeugd voetbalde.

1 uur geleden
Voorzitter Jan Smit accepteert ontslag bij FC Volendam

VOLENDAM (ANP) - Voorzitter Jan Smit verschijnt donderdagavond niet op een buitengewone vergadering van FC Volendam. "Het bestuur is zondag al ontslag aangezegd, wij hebben geen andere keuze dan het te accepteren", meldt de zanger via zijn sociale kanalen. "Een kalkoen loopt ook niet naar het kerstmaal."

2 uur geleden
Coach Grosso van Olympique Lyon ontslagen

LYON (ANP/AFP) - Olympique Lyon heeft coach Fabio Grosso ontslagen. De Italiaanse trainer moet vertrekken door de slechte resultaten.

3 uur geleden
Zakelijk directeur FC Volendam op non-actief

VOLENDAM (ANP) - Het bestuur van FC Volendam heeft zakelijk directeur Frans ten Berge op non-actief gesteld. De verwachting is dat het bestuur van de club later deze dag wordt ontslagen door de raad van commissarissen. Volgens de woordvoerder van FC Volendam kan het bestuur tot die tijd beslissingen blijven nemen.

4 uur geleden
Aanvalster Hemp weet: Wembley gaat ons helpen in duel met Oranje

BURTON UPON TRENT (ANP) - Als ervaringsdeskundige weet aanvalster Lauren Hemp dat spelen op Wembley de Engelse voetbalsters "een boost" geeft. Dat zal de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman vrijdag nodig hebben, aangezien er gewonnen moet worden van Nederland om zich nog te kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen van volgend jaar.

5 uur geleden
Wiegman denkt dat Oranjevrouwen druk op Wembley goed aankunnen

BURTON UPON TRENT (ANP) - De Engelse bondscoach Sarina Wiegman denkt niet dat de voetbalsters van Oranje al te veel onder de indruk zullen zijn van spelen in het iconische Wembley-stadion in Londen. Vrijdag zijn er in ieder geval zo'n 75.000 fans bij het cruciale Nations League-duel. De Oranjevrouwen speelden nog niet eerder voor zoveel toeschouwers.

6 uur geleden