Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlak slot voor Amsterdamse AEX-index

Vlak slot voor Amsterdamse AEX-index

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag nagenoeg onveranderd gesloten, terwijl elders in Europa kleine koerswinsten werden behaald. Beleggers bleven de verdere ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus volgen. Er kwam geen richting van Wall Street omdat de Amerikaanse beurzen dicht zijn voor President's Day.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde vrijwel vlak op 629,17 punten. De MidKap daalde 0,7 procent tot 975,72 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen wonnen tot 0,3 procent.

Koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak was verzekeraar NN Group met een winst van 2,5 procent. Chipmachinefabrikant ASML sloot de rij met een verlies van 1,5 procent. Bij de middelgrote bedrijven stond maritiem oliedienstverlener SBM Offshore bovenaan met een plus van 1,5 procent. Hekkensluiter was apothekersbedrijf Fagron met een min van 4,8 procent na een adviesverlaging door ABN AMRO.

BAM

BAM zakte 0,8 procent bij de kleinere fondsen. Topman Rob van Wingerden vertrekt aan het einde van zijn huidige termijn medio april bij de bouwer. Volgens BAM is in "goed overleg" besloten dat de topman niet zal worden voorgedragen voor een nieuwe termijn. Op de lokale markt maakte Tie Kinetix een koerssprong van meer dan 17 procent. Het softwarebedrijf verkoopt een bedrijfsonderdeel aan Impartner voor 6 miljoen euro.

De Duitse chemiebedrijven Bayer en BASF verloren tot 1,9 procent in Frankfurt. Een Amerikaanse jury heeft een schadevergoeding toegekend van 265 miljoen dollar aan een Amerikaanse boer vanwege schade aan zijn fruitbomen door een onkruidverdelgingsmiddel dat is ontwikkeld door Bayer en BASF.

Thyssenkrupp

In Parijs ging vliegtuigbouwer Airbus 0,9 procent omhoog. De Verenigde Staten verhogen per 18 maart de importheffing op vliegtuigen van Europese makelij naar 15 procent. Alstom klom 3,5 procent. Het Franse concern bevestigde gesprekken te voeren met het Canadese Bombardier over een fusie van de treindivisies van beide bedrijven. In Helsinki zakte de Finse liftenproducent Kone 4,6 procent. Kone is uit de overnamestrijd rond de liften- en roltrappendivisie van het Duitse Thyssenkrupp gestapt. Thyssenkrupp daalde 3 procent in Frankfurt.

De euro noteerde 1,0834 dollar tegen 1,0843 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 52,13 dollar. Brentolie kostte een fractie meer op 57,34 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Rechter verklaart Big Bazar failliet na meerdere reddingspogingen

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft Big Bazar failliet verklaard, meldt de rechtbank dinsdag. De koopjesketen kampte met financiële problemen en kreeg steeds meer klachten binnen over onbetaalde rekeningen. Maandag deed Big Bazar nog een laatste reddingspoging in de rechtbank in Leeuwarden, maar die mislukte.

55 minuten geleden
Big Bazar betaalt vlak voor verwacht bankroet toch geen lonen uit

DIEMEN (ANP) - Personeel van Big Bazar heeft maandag toch geen loon uitbetaald gekregen over de maand september. Zo'n overboeking vlak voor het verwachte faillissement van de winkelketen zou kunnen worden gezien als verboden bevoordeling van een groep schuldeisers, geeft de advocaat van het bedrijf aan. Eerder stelde Big Bazar dat de lonen van de circa 1300 medewerkers maandag nog betaald zouden worden.

1 uur geleden
Voor het eerst emissierechten verhandeld op Indonesische beurs

JAKARTA (ANP/BLOOMBERG) - Op de beurs van Jakarta zijn dinsdag voor het eerst CO2-emissierechten verhandeld. Met de emissiehandel hoopt het land energieproducenten te stimuleren om te vergroenen. De elektriciteitsvoorziening in het land leunt nog vooral zwaar op vervuilende kolencentrales. Zij krijgen nu voor het eerst een financiële prikkel om hun uitstoot te verlagen.

2 uur geleden
Belgische eigenaar EW koopt ook Happinez en Psychologie Magazine

AMSTERDAM (ANP) - De van oorsprong Belgische uitgever van tijdschriften Roularta koopt branchegenoot WPG Media. Daarmee haalt de eigenaar van opinieblad EW Magazine bladen als Happinez en Psychologie Magazine binnen.

2 uur geleden
ASMI verliest op lagere aandelenbeurs in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met verliezen aan een nieuwe handelssessie begonnen. Bij beleggers leeft nog altijd de vrees voor een langere periode van hogere rentes, die de waarde van aandelen drukken. Op het Damrak ging de aandacht ook uit naar de nieuwe verwachtingen die chipbedrijf ASMI in de aanloop naar zijn beleggersdag uitsprak.

2 uur geleden
Aardappelbedrijf HZPC denkt na hack gestolen geld terug te krijgen

JOURE (ANP) - Een Friese aardappelveredelaar die slachtoffer werd van een cyberaanval, verwacht het door hackers gestolen geldbedrag terug te krijgen. Een week geleden werd bekend dat criminelen een fiks bedrag van de rekening van Royal HZPC uit Joure konden overboeken naar hun eigen rekening. Maar nu is het gelukt rekeningen waar dat geld op staat te blokkeren, meldt het miljoenenbedrijf.

3 uur geleden
ASMI trekt aandacht op Damrak met hogere omzetverwachting

AMSTERDAM (ANP) - Chipbedrijf ASMI kan dinsdagochtend op de aandelenbeurs in Amsterdam op belangstelling rekenen. De toeleverancier voor chipfabrikanten verhoogde de eigen omzetverwachtingen voor 2025 en hield vast aan de eerder geraamde winstmarges voor de komende paar jaar.

3 uur geleden