Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlak slot voor Amsterdamse AEX-index

Vlak slot voor Amsterdamse AEX-index

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag nagenoeg onveranderd gesloten, terwijl elders in Europa kleine koerswinsten werden behaald. Beleggers bleven de verdere ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus volgen. Er kwam geen richting van Wall Street omdat de Amerikaanse beurzen dicht zijn voor President's Day.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde vrijwel vlak op 629,17 punten. De MidKap daalde 0,7 procent tot 975,72 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen wonnen tot 0,3 procent.

Koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak was verzekeraar NN Group met een winst van 2,5 procent. Chipmachinefabrikant ASML sloot de rij met een verlies van 1,5 procent. Bij de middelgrote bedrijven stond maritiem oliedienstverlener SBM Offshore bovenaan met een plus van 1,5 procent. Hekkensluiter was apothekersbedrijf Fagron met een min van 4,8 procent na een adviesverlaging door ABN AMRO.

BAM

BAM zakte 0,8 procent bij de kleinere fondsen. Topman Rob van Wingerden vertrekt aan het einde van zijn huidige termijn medio april bij de bouwer. Volgens BAM is in "goed overleg" besloten dat de topman niet zal worden voorgedragen voor een nieuwe termijn. Op de lokale markt maakte Tie Kinetix een koerssprong van meer dan 17 procent. Het softwarebedrijf verkoopt een bedrijfsonderdeel aan Impartner voor 6 miljoen euro.

De Duitse chemiebedrijven Bayer en BASF verloren tot 1,9 procent in Frankfurt. Een Amerikaanse jury heeft een schadevergoeding toegekend van 265 miljoen dollar aan een Amerikaanse boer vanwege schade aan zijn fruitbomen door een onkruidverdelgingsmiddel dat is ontwikkeld door Bayer en BASF.

Thyssenkrupp

In Parijs ging vliegtuigbouwer Airbus 0,9 procent omhoog. De Verenigde Staten verhogen per 18 maart de importheffing op vliegtuigen van Europese makelij naar 15 procent. Alstom klom 3,5 procent. Het Franse concern bevestigde gesprekken te voeren met het Canadese Bombardier over een fusie van de treindivisies van beide bedrijven. In Helsinki zakte de Finse liftenproducent Kone 4,6 procent. Kone is uit de overnamestrijd rond de liften- en roltrappendivisie van het Duitse Thyssenkrupp gestapt. Thyssenkrupp daalde 3 procent in Frankfurt.

De euro noteerde 1,0834 dollar tegen 1,0843 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 52,13 dollar. Brentolie kostte een fractie meer op 57,34 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Aandeelhouders OCI stemmen voor omstreden belastingconstructie

AMSTERDAM (ANP) - Aandeelhouders van OCI hebben voor twee wijzigingen van de statuten gestemd, waarmee het chemieconcern geen dividendbelasting hoeft te betalen. De aandeelhouders steunden deze omstreden constructie donderdag tijdens de aandeelhoudersvergadering van OCI, meldt het concern.

2 minuten geleden
Facebook-moederbedrijf Meta keldert op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Meta Platforms ging donderdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De eigenaar van Facebook, WhatsApp en Instagram gaf een tegenvallende omzetverwachting af voor het huidige kwartaal. Ook verwacht Meta dit jaar meer kosten te maken door de vele investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). Het socialemediabedrijf boekte afgelopen kwartaal wel meer winst dan verwacht.

47 minuten geleden
Politie heeft begrip voor gebruik bodycams in supermarkt

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft begrip voor het besluit van supermarktketen Dirk om personeel te voorzien van bodycams. Supermarktketen Jumbo zegt ook naar de inzet van bodycams te hebben gekeken.

1 uur geleden
Groei economie VS zwakt sterker af dan verwacht

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar aanzienlijk minder sterk gegroeid dan in de voorgaande periode. Dat meldde de Amerikaanse overheid in een voorlopige schatting. De groei viel ook minder sterk uit dan verwacht.

1 uur geleden
Moederbedrijf Douglas verwacht meer op te halen met beursgang

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Investeringsmaatschappij CVC Capital Partners verwacht meer op te halen bij de introductie op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf is onder andere eigenaar van cosmeticaketen Douglas en horlogemerk Breitling en investeerde in de Franse en Spaanse voetbalcompetities.

1 uur geleden
Bodycam in supermarkt is geen goed idee, volgens FNV

AMSTERDAM (ANP) - FNV vindt het gebruik van bodycams in de supermarkt "geen goed idee". De vakbond betwijfelt of het gebruik van de kleine camera's de-escalerend werkt, zoals supermarkt Dirk van den Broek beweert.

2 uur geleden
Unilever-topman predikt 'realistische' duurzaamheidsdoelen

LONDEN (ANP) - Topman Hein Schumacher van Unilever wil dat het verzorgings- en voedingsmiddelenconcern voortaan vooral "realistische" doelen nastreeft op het gebied van duurzaamheid. In het verleden stelde het bedrijf "met opzet ambitieuze doelen", maar nu is het volgens de Nederlander zaak om op de kortere termijn concrete resultaten te boeken.

2 uur geleden