Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlaams Belang ziet Hitlergrap niet zitten

Vlaams Belang ziet Hitlergrap niet zitten

BRUSSEL (ANP) - De partij Vlaams Belang zou invloed hebben uitgeoefend op de Vlaamse omroep VRT om een Hitlergrap uit het satirische programma De Ideale Wereld te verwijderen. Dat meldt de Belgische krant De Standaard donderdag.

Het ging om een grap waarin de partij in verband wordt gebracht met de Hitlergroet. Een van de panelleden stelde dat leden van Vlaams Belang elkaar op deze manier begroeten nu zij door corona geen handen mogen schudden en hun gezicht met een mondkapje is bedekt.

Bij de publieke VRT hebben politieke partijen, waaronder Vlaams Belang, zetels in de raad van bestuur. In de statuten staat echter dat bestuursleden zich alleen over strategische vraagstukken mogen uitspreken, niet over inhoudelijke zaken. Dit lijkt nu toch te zijn gebeurd.

De Ideale Wereld wordt mede gepresenteerd door de Nederlandse cabaretier Jan Jaap van der Wal. Hij stelt in de krant dat het besluit voor het schrappen van de scène lag bij de producent.

Meer uit Buitenland

Britse oud-premier Johnson biedt excuses aan in corona-onderzoek

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse oud-premier Boris Johnson heeft zijn excuses aangeboden aan de nabestaanden van overleden coronapatiënten. Dit deed hij woensdag aan het begin van zijn verhoor door een parlementaire commissie die onderzoek doet naar het regeringsbeleid tijdens de coronapandemie.

8 minuten geleden
Erdogan eist F-16's voor akkoord NAVO-lidmaatschap Zweden

ANKARA (ANP/RTR) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil dat het Amerikaanse Congres de verkoop van F-16-gevechtsvliegtuigen aan Turkije goedkeurt en dan kan tegelijkertijd het Turkse parlement instemmen met de toetreding van Zweden tot de NAVO. Erdogan zei dat hij als president in deze kwestie "alles wat hij moest doen, heeft volbracht en dat hij nu wel verwachtingen heeft". Hij vindt dat nu het Congres aan zet is.

17 minuten geleden
Poetin begint aan bezoek Verenigde Arabische Emiraten

ABU DHABI (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin is in Abu Dhabi begonnen aan een kort bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten. Hij gaat woensdag ook nog naar Saudi-Arabië. Hij zal het tijdens zijn zeldzame bezoek aan het buitenland hebben over onder meer olie en de oorlog in Oekraïne.

49 minuten geleden
VN halverwege klimaattop: goed begonnen, maar nog veel meer nodig

DUBAI (ANP) - De klimaattop is goed begonnen, maar "we nemen onszelf in de maling als we denken" dat daarmee het belangrijkste behaald is op de COP28. Dat benadrukt Simon Stiell, baas van VN-klimaatorganisatie UNFCCC, woensdag op de top in Dubai.

1 uur geleden
Politie Nepal arresteert ronselaars jongeren voor Russisch leger

KATHMANDU (ANP/RTR) - De Nepalese politie heeft tien mensen aangehouden die ervan worden verdacht werkloze jongeren te werven voor de Russische strijdkrachten. De jongeren zouden voor veel geld visa krijgen en dan kunnen vertrekken en dienst nemen in het Russische leger.

2 uur geleden
VN-gezant ziet geen rechtvaardiging voor Israëls bloedbad in Gaza

GAZA-STAD (ANP) - Francesca Albanese, de speciale VN-rapporteur voor de bezette Palestijnse gebieden, vindt dat niets "behalve pure waanzin" Israëls "bloedbad onder burgers" in Gaza kan rechtvaardigen.

6 uur geleden
Sanders pleit tegen VS-financiering 'inhumane strategie' Israël

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse senator Bernie Sanders heeft in een open brief aan zijn Democratische collega's in de senaat gepleit tegen de 10,1 miljard dollar hulp die de Verenigde Staten op het punt staan aan Israël te geven. Woensdag neemt de senaat een wetsvoorstel voor 110 miljard dollar aan buitenlandse hulp, deels bestemd voor Israël, in behandeling.

8 uur geleden