Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VK voert nieuwe sancties in tegen Rusland

VK voert nieuwe sancties in tegen Rusland

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk voert nieuwe sancties in tegen Rusland. Het gaat om onder meer strafmaatregelen voor bondgenoten van president Vladimir Poetin, maar ook mogen bepaalde spullen niet meer naar Rusland worden geëxporteerd. Het gaat daarbij om alle voorwerpen die Rusland tot dusver heeft gebruikt in de strijd, bijvoorbeeld radio-apparatuur en vliegtuigonderdelen.

De Britse buitenlandminister James Cleverly benadrukt dat Oekraïne "het tij tegen Rusland zal keren", maar het niet alleen te kunnen. "Daarom moeten we meer doen om Oekraïne aan de overwinning te helpen." De individuen die nu zijn gesanctioneerd, behoren volgens hem tot de Russische elite. Het gaat bijvoorbeeld om topfunctionarissen van het staatsenergiebedrijf Rosatom en de CEO van Nord Stream 2.

Premier Rishi Sunak roept het Britse volk op tot een minuut stilte om 11.00 uur (lokale tijd), om te markeren dat "Poetins wrede aanval op Oekraïne" een jaar geleden begon. Dit gebaar moet laten zien dat het VK achter Oekraïeners staat in de voortslepende strijd tegen de Russische bezetters.

Meer uit Buitenland

Israël stuurt delegatie naar Parijs om impasse te doorbreken

PARIJS (ANP/AFP) - Een Israëlische delegatie onder leiding van het hoofd van de Mossad reist naar Parijs in de hoop de impasse in het overleg over een nieuw bestand met Hamas in de Gazastrook te doorbreken. Met het hoofd van de buitenlandse inlichtingendienst gaat ook de top van de binnenlandse inlichtingendienst Shin Bet mee, melden Israëlische media.

51 minuten geleden
Bolsonaro weigert te getuigen in onderzoek naar staatsgreep

RIO DE JANEIRO (ANP/DPA) - De Braziliaanse ex-president Jair Bolsonaro heeft geweigerd te getuigen in het onderzoek naar een vermeende staatsgreep na de laatste presidentsverkiezingen. Bolsonaro werd verhoord op het hoofdkantoor van de politie in de hoofdstad Brasilia.

1 uur geleden
Poetin prijst 'ware helden die in Oekraïne vechten'

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft in een toespraak "de ware helden van het volk" geprezen die in Oekraïne vechten. Het zijn de verdedigers van het vaderland. Hij zei verder dat de Russische wapenindustrie de productie heeft verveelvoudigd en de hoogstnodige bewapening voor de troepen kan leveren.

3 uur geleden
Netanyahu stelt kabinet plan voor naoorlogs Gaza voor

JERUZALEM (ANP/DPA) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn oorlogskabinet voor de eerste keer een formeel plan gepresenteerd voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de grondoorlog. Dat schrijft onder meer The Times of Israel.

5 uur geleden
Trump wil dat rechtszaak rond geheime documenten wordt afgewezen

MIAMI (ANP) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump wil dat de rechter de strafzaak tegen hem rond het achterhouden van geheime documenten afwijst. Zijn advocaten in de zaak zeggen dat de vervolging juridisch gebrekkig is, blijkt uit een rechtbankdocument.

6 uur geleden
Maanlander staat rechtop en stuurt foto's naar de aarde

CAPE CANAVERAL (ANP) - De maanlander Odysseus van Intuitive Machines staat rechtop op de maan en stuurt data terug naar de aarde, maakte het Amerikaanse bedrijf bekend zo'n twee uur na de maanlanding.

6 uur geleden
Ngo: nog iedere dag komen 38 Oekraïners om

DEN HAAG (ANP) - Het deel van de 10 miljoen vluchtelingen dat na twee jaar oorlog in Oekraïne terugkeert naar huis, treft daar extreme omstandigheden aan. Voor de helft van de 1,1 miljoen teruggekeerde kinderen is de armoede zo groot dat ze fysiek en mentaal in grote nood verkeren. Dat zegt ngo Save the Children.

8 uur geleden