Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VK schrapt concurrentieregels voor brandstofbedrijven

VK schrapt concurrentieregels voor brandstofbedrijven

LONDEN (ANP/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk gaat tijdelijk de concurrentieregels tussen de brandstofbedrijven schrappen. De regering hoopt op die manier de Britse tekorten aan benzine en diesel bij de tankstations te verminderen. Die zijn ontstaan doordat er niet genoeg vrachtwagenchauffeurs in het land zijn voor de bevoorrading.

Met het schrappen van de concurrentieregels zouden de brandstofbedrijven beter moeten kunnen samenwerken om de tekorten aan te pakken en meer informatie met elkaar kunnen uitwisselen. "Hoewel er altijd voldoende brandstof was en blijft in de raffinaderijen en terminals, zijn we ons ervan bewust dat er problemen zijn geweest in de toeleveringsketens", legt de Britse minister van Economische Zaken Kwasi Kwarteng uit na een ontmoeting met vertegenwoordigers uit de industrie.

De tekorten zorgden de afgelopen dagen voor rijen automobilisten bij de tankstations die nog snel wilden tanken. Bij drie op de tien tankstations van olie- en gasconcern BP in het Verenigd Koninkrijk zijn de meest gebruikte soorten brandstof op.

Shell meldde dat sinds vrijdag de vraag bij zijn tankstations in het Verenigd Koninkrijk hoger is dan normaal. Dat leidt er bij sommige tankstations toe dat de voorraden van bepaalde brandstoftypes snel slinken. "We vullen deze snel aan, meestal binnen 24 uur."

Meer uit Financieel

Nederlandse inflatie koelt verder af tot 3,1 procent in juni

DEN HAAG (ANP) - Het dagelijks leven is in juni gemiddeld 3,1 procent duurder geworden ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van een snelle raming. De inflatie was daarmee lager dan de 3,3 procent in mei.

8 minuten geleden
Aantal passagiers budgetmaatschappijen verdrievoudigd in 20 jaar

DEN HAAG (ANP) - Het aantal passagiers dat met een budgetvliegtuigmaatschappij zoals Ryanair en easyJet vliegt, is in twintig jaar verdrievoudigd. In 2024 reisden 27,8 miljoen passagiers van of naar een Nederlandse luchthaven met een budgetmaatschappij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is drie keer zoveel als de 9,3 miljoen passagiers in 2004.

19 minuten geleden
Meer hypotheekaanvragen voor verbouwing en verduurzaming huis

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen is in het tweede kwartaal van dit jaar met een tiende gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat komt deels doordat meer mensen een hypotheek afsluiten om hun woning te verbouwen of te verduurzamen. Ook het aantal aanvragen voor de aankoop van een woning zit nog steeds in de lift, meldt hypotheekadviesketen De Hypotheker.

6 uur geleden
Optimisme over handelsdeals stuwt Wall Street naar nieuwe records

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste Amerikaanse beursgraadmeters gingen maandag verder omhoog en sloten op recordniveaus. Beleggers bleven optimistisch op de laatste dag van de sterke beursmaand juni. Zij hopen dat de Amerikaanse regering binnenkort nieuwe handelsdeals sluit met belangrijke partners.

8 uur geleden
Bloomberg: Brussel buigt voor heffing VS, maar wil uitzonderingen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie is bereid een handelsdeal met de Verenigde Staten te sluiten waarin een importheffing van 10 procent geldt voor veel van haar exportproducten. In ruil daarvoor wil de EU dat de VS lagere tarieven hanteren voor belangrijke producten zoals geneesmiddelen, alcohol, halfgeleiders en vliegtuigen, zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg.

9 uur geleden
AEX sluit lager ondanks recordstanden op Wall Street

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op het Damrak gingen maandag over tot winstnemingen na de stevige koerswinsten van afgelopen vrijdag. Nieuwe recordstanden op Wall Street boden geen soelaas; de koersen in Amsterdam gingen over een breed front omlaag.

13 uur geleden
Heinen stelt besluit over TenneT Duitsland uit tot na de zomer

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister Eelco Heinen (Financiƫn, VVD) neemt langer de tijd om te beslissen over de toekomst van TenneT Duitsland. Hij wilde oorspronkelijk rond deze tijd de keuze maken tussen een beursgang en een onderhandse verkoop, maar dat wordt september. Aan mogelijke kopers is geen gebrek, verzekert hij in een Kamerbrief. "Veel investeerders" hebben interesse getoond.

13 uur geleden