Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VK schrapt concurrentieregels voor brandstofbedrijven

VK schrapt concurrentieregels voor brandstofbedrijven

LONDEN (ANP/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk gaat tijdelijk de concurrentieregels tussen de brandstofbedrijven schrappen. De regering hoopt op die manier de Britse tekorten aan benzine en diesel bij de tankstations te verminderen. Die zijn ontstaan doordat er niet genoeg vrachtwagenchauffeurs in het land zijn voor de bevoorrading.

Met het schrappen van de concurrentieregels zouden de brandstofbedrijven beter moeten kunnen samenwerken om de tekorten aan te pakken en meer informatie met elkaar kunnen uitwisselen. "Hoewel er altijd voldoende brandstof was en blijft in de raffinaderijen en terminals, zijn we ons ervan bewust dat er problemen zijn geweest in de toeleveringsketens", legt de Britse minister van Economische Zaken Kwasi Kwarteng uit na een ontmoeting met vertegenwoordigers uit de industrie.

De tekorten zorgden de afgelopen dagen voor rijen automobilisten bij de tankstations die nog snel wilden tanken. Bij drie op de tien tankstations van olie- en gasconcern BP in het Verenigd Koninkrijk zijn de meest gebruikte soorten brandstof op.

Shell meldde dat sinds vrijdag de vraag bij zijn tankstations in het Verenigd Koninkrijk hoger is dan normaal. Dat leidt er bij sommige tankstations toe dat de voorraden van bepaalde brandstoftypes snel slinken. "We vullen deze snel aan, meestal binnen 24 uur."

Meer uit Financieel

CBS: onzekerheid horecabedrijven over voortbestaan toegenomen

DEN HAAG (ANP) - Het aantal horecabedrijven dat denkt binnen een jaar de deuren te moeten sluiten is de afgelopen maanden toegenomen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die vrees wordt onder meer veroorzaakt door de gestegen prijzen voor energie en grondstoffen.

28 minuten geleden
CBS: onzekerheid horecabedrijven over voortbestaan toegenomen

DEN HAAG (ANP) - Het aantal horecabedrijven dat denkt binnen een jaar de deuren te moeten sluiten is de afgelopen maanden toegenomen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die vrees wordt onder meer veroorzaakt door de gestegen prijzen voor energie en grondstoffen.

1 uur geleden
Bloomberg: Rusland overweegt bodemprijs voor olieverkoop

MOSKOU (ANP) - Rusland overweegt een bodemprijs in te stellen voor de olieverkoop aan andere landen. Daarmee zou het land dan reageren op het onlangs door de G7 ingestelde prijsplafond voor Russische olie, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Er is evenwel nog geen zicht op het niveau van die mogelijke bodemprijs.

2 uur geleden
Moederbedrijf Facebook grote verliezer op Amerikaanse beurs

NEW YORK (ANP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, is dinsdag onderuitgegaan op de beurs in New York. Beleggers schrokken van een bericht dat het socialemediabedrijf binnenkort van de Europese privacywaakhond alleen nog maar gepersonaliseerde advertenties mag tonen als gebruikers toestemming hebben gegeven voor het gebruik van hun gegevens. Dit lijkt een flinke klap voor het verdienmodel van Meta.

3 uur geleden
Reuters: Facebook mag niet zomaar gepersonaliseerde reclame tonen

BRUSSEL (ANP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, mag binnenkort alleen nog maar gepersonaliseerde advertenties tonen als gebruikers toestemming hebben gegeven voor het gebruik van hun gegevens. Dat heeft de Europese privacytoezichthouder EDPB bepaald in een nog vertrouwelijk besluit, meldt persbureau Reuters op basis van een ingewijde. Dit lijkt een flinke klap voor het verdienmodel van het Amerikaanse socialemediabedrijf.

3 uur geleden
Eigenaar voetbalclub Juventus duwt moeder Thuisbezorgd.nl uit AEX

AMSTERDAM (ANP) - Investeringsvehikel Exor, de eigenaar van onder meer voetbalclub Juventus, wordt later deze maand opgenomen in de AEX-index op de Amsterdamse beurs. Daardoor is er geen plek meer in de lijst met hoofdfondsen voor maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, bekend van Thuisbezorgd.nl.

5 uur geleden
Britse boerenorganisatie waarschuwt voor voedselcrisis

LONDEN (ANP/AFP) - De grootste Britse brancheorganisatie voor boeren waarschuwt dat er een voedselcrisis in het Verenigd Koninkrijk kan ontstaan vanwege de sterk gestegen kosten voor agrariƫrs voor met name energie, kunstmest, brandstof en voer voor dieren. De belangenvereniging National Farmers Union (NFU) spreekt zelfs van een noodsituatie voor boeren.

5 uur geleden