Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VK heeft naar schatting 2 miljoen mensen met langdurige Covid

VK heeft naar schatting 2 miljoen mensen met langdurige Covid

LONDEN (ANP) - In het Verenigd Koninkrijk hebben 2 miljoen mensen langdurige Covid, zo'n 3,1 procent van de bevolking. Het nationale statistiekbureau heeft woensdag die schatting gedeeld. Het gaat volgens Britse media om het hoogste cijfer tot nu toe.

Uit een analyse komt naar voren dat 1,4 miljoen van de 2 miljoen mensen zeker twaalf weken na een infectie met het coronavirus nog gezondheidsklachten hadden. 826.000 mensen raakten minstens een jaar geleden voor het eerst besmet, bij bijna de helft van deze groep vond de besmetting zelfs langer dan twee jaar geleden plaats.

Veelvoorkomende klachten zijn vermoeidheid, kortademigheid, hoesten en spierpijn. Langdurige Covid heeft volgens het Britse statistiekbureau een negatief effect op de dagelijkse bezigheden van 71 procent van de mensen. Onder de 2 miljoen zijn veel mensen van 35 tot en met 69 jaar, vrouwen, inwoners van achterstandswijken en mensen met bepaalde gezondheidsproblemen. Ook gaat het om relatief veel personeel uit het onderwijs en de (maatschappelijke) zorg.

Het bureau baseert zich op de bijna 300.000 reacties op een enquête over het coronavirus, die vorige maand werd gehouden onder een representatieve groep. Er wordt gesproken van langdurige Covid als symptomen langer dan vier weken na een vastgestelde of vermoedelijke coronabesmetting aanhouden. De gevallen waar het statistiekbureau over bericht zijn niet allemaal door artsen vastgesteld maar worden door de respondenten zelf gemeld. Net als in Nederland wordt in het VK niet officieel bijgehouden hoeveel mensen langdurige Covid hebben.

Meer uit Buitenland

Biden spreekt woensdag de natie toe over zijn presidentschap

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden geeft woensdagavond om 20.00 uur (Amerikaanse tijd) een toelichting op zijn besluit om zich terug te trekken uit de race voor herverkiezing. Dat laat de president weten op X.

1 uur geleden
Hoofd van Secret Service stapt op na kritiek op beveiliging Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het hoofd van de dienst die onder meer Amerikaanse presidenten beveiligt, is opgestapt. Kimberly Cheatle was als directeur van de Secret Service (USSS) verantwoordelijk voor de bewaking bij het evenement waar oud-president Donald Trump werd beschoten. De Amerikaanse president Joe Biden heeft haar bedankt voor haar werk.

2 uur geleden
ICC vraagt zienswijzen rond mogelijk aanhoudingsbevel Netanyahu

DEN HAAG (ANP) - Ruim zestig regeringen, organisaties en personen mogen bij het Internationaal Strafhof (ICC) hun standpunt indienen over mogelijke arrestatiebevelen tegen onder anderen de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu. Het hof buigt zich over de vraag of Netanyahu, de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant en de hoge Hamasfunctionarissen Yahya Sinwar, Mohammed Al-Masri en Ismail Haniyeh aangehouden moeten worden, zoals de aanklager wil.

5 uur geleden
Vliegveld Catania tijdelijk dicht na uitbarsting vulkaan Etna

CATANIA (ANP/AFP) - Het vliegveld van Catania op het Italiaanse Sicilië is dinsdag gesloten na een uitbarsting van de vulkaan Etna. Het vliegverkeer ligt tijdelijk stil vanwege de vrijgekomen as.

5 uur geleden
Zondag was wereldwijd de warmste dag ooit gemeten

LONDEN (ANP) - 21 juli, afgelopen zondag, is de warmste dag ooit geregistreerd. De gemiddelde temperatuur wereldwijd bedroeg 17,09 graden. Dat komt dinsdag naar voren uit de dagelijkse metingen van de Europese klimaatdienst Copernicus. Het oude record was 17,08 graden op 6 juli vorig jaar. De gegevens worden sinds 1940 bijgehouden.

5 uur geleden
Macron spreekt voor het eerst met pers sinds verkiezingen

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron gaat dinsdag om 20.10 uur in gesprek met de pers. Dat is de eerste keer sinds de parlementsverkiezingen op 7 juli werden afgerond, aldus Franse media.

7 uur geleden
Harris houdt eerste campagnebijeenkomst in Milwaukee

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris houdt dinsdag haar eerste campagnebijeenkomst. Deze vindt plaats in de stad Milwaukee.

7 uur geleden