Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VK heeft naar schatting 2 miljoen mensen met langdurige Covid

VK heeft naar schatting 2 miljoen mensen met langdurige Covid

LONDEN (ANP) - In het Verenigd Koninkrijk hebben 2 miljoen mensen langdurige Covid, zo'n 3,1 procent van de bevolking. Het nationale statistiekbureau heeft woensdag die schatting gedeeld. Het gaat volgens Britse media om het hoogste cijfer tot nu toe.

Uit een analyse komt naar voren dat 1,4 miljoen van de 2 miljoen mensen zeker twaalf weken na een infectie met het coronavirus nog gezondheidsklachten hadden. 826.000 mensen raakten minstens een jaar geleden voor het eerst besmet, bij bijna de helft van deze groep vond de besmetting zelfs langer dan twee jaar geleden plaats.

Veelvoorkomende klachten zijn vermoeidheid, kortademigheid, hoesten en spierpijn. Langdurige Covid heeft volgens het Britse statistiekbureau een negatief effect op de dagelijkse bezigheden van 71 procent van de mensen. Onder de 2 miljoen zijn veel mensen van 35 tot en met 69 jaar, vrouwen, inwoners van achterstandswijken en mensen met bepaalde gezondheidsproblemen. Ook gaat het om relatief veel personeel uit het onderwijs en de (maatschappelijke) zorg.

Het bureau baseert zich op de bijna 300.000 reacties op een enquête over het coronavirus, die vorige maand werd gehouden onder een representatieve groep. Er wordt gesproken van langdurige Covid als symptomen langer dan vier weken na een vastgestelde of vermoedelijke coronabesmetting aanhouden. De gevallen waar het statistiekbureau over bericht zijn niet allemaal door artsen vastgesteld maar worden door de respondenten zelf gemeld. Net als in Nederland wordt in het VK niet officieel bijgehouden hoeveel mensen langdurige Covid hebben.

Meer uit Buitenland

Beruchte maffiabaas Messina Denaro overleden

ROME (ANP/DPA) - Een van de beruchtste maffiosi in Italië, Matteo Messina Denaro, is op 61-jarige leeftijd overleden. Messina Denaro was dertig jaar voortvluchtig, maar werd in januari gearresteerd in een kliniek in Palermo waar hij onder een valse naam werd behandeld voor darmkanker.

24 minuten geleden
Steun voor meer inspraak inheemse bevolking Australië slinkt

CANBERRA (ANP/RTR) - Steeds minder Australiërs zijn van plan op 14 oktober in te stemmen met een plan om de inheemse bevolking van het land via een adviesorgaan meer inspraak te geven over het beleid. In beide opiniepeilingen die de stemming geregeld meten slinkt het aantal ja-stemmers behoorlijk.

1 uur geleden
Frankrijk trekt troepen en ambassadeur terug uit Niger

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk trekt in de komende maanden zijn troepen terug uit Niger, meldt de Franse president Emmanuel Macron. Ook roepen de Fransen hun ambassadeur terug uit het West-Afrikaanse land. "Frankrijk heeft besloten zijn ambassadeur terug te roepen en de militaire samenwerking met Niger te beëindigen", zei Macron in een televisie-interview.

7 uur geleden
Doden na strijd bij Kosovaars klooster

PRISTINA (ANP/AFP/RTR) - De politie heeft de strijd tussen gewapende mannen en de Kosovaarse autoriteiten in een klooster nabij de Servische grens beëindigd, meldt minister Xhelal Svecla van Binnenlandse Zaken. Volgens de politie zijn minstens drie mannen gedood en vier anderen opgepakt. Ook een agent werd gedood.

8 uur geleden
Niger sluit het luchtruim voor alle Franse vliegtuigen

NIAMEY (ANP/AFP) - De Nigerese junta sluit het luchtruim voor alle Franse vliegtuigen. Dat betekent dat niet alleen Franse militaire vliegtuigen niet meer boven Niger mogen vliegen, maar ook de commerciële vluchten van Air France.

8 uur geleden
Amerikaanse ruimtecapsule met materiaal asteroïde op aarde geland

WASHINGTON (ANP) - Een Amerikaanse ruimtecapsule met aan boord materiaal van een asteroïde is teruggekeerd op aarde. De capsule landde in de woestijn van de Amerikaanse staat Utah, ongeveer 100 kilometer ten westen van Salt Lake City. De landing was live te volgen via de website van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

11 uur geleden
Duizenden protesteren in Spanje om mogelijke amnestie Catalanen

MADRID (ANP) - In Madrid zijn volgens Spaanse media duizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de mogelijke amnestie voor Catalaanse separatisten. Alberto Núñez Feijóo, de leider van de conservatieve PP die het protest heeft georganiseerd, zegt dat er zeker 40.000 mensen zijn komen opdagen.

14 uur geleden